Savjet za Hrvate izvan RH nije puka formalnost

ljubuski.info

U Šibeniku se 10. i 11. studenoga održavala 2. sjednica vladinog Savjeta za Hrvate izvan Republike Hrvatske na kojoj su utvrđeni prioriteti za 2019., a državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas naglasio je da će brojni projekti o kojima je bilo riječi na skupu pomoći u povezivanju "globalne hrvatske obitelji diljem svijeta" te da vidi puno razloga za optimizam.

Milas je ocijenio važnim što se na skupu razgovaralo otvoreno, prijateljski i partnerski, uz povjerenje, angažirano za zajednički cilj.
Ljudi su svjesni da ovaj savjet ima smisla, da nije puka formalnost, ako smo zajedno, rekao je Milas te izvijestio da su razgovarali o promjenama zakona od državljanstvu i o projektima za slijedeću godinu.

Riječ je o projektu Domovina koji kreće u srpnju 2019. i nastavku projekta Korijeni što će sve dovesti do uvezivanja globalne hrvatske obitelji diljem svijeta, ocijenio je Milas te dodao da će u tim projektima sudjelovati savjet i ured, ali i saborski zastupnici, resorna ministarstva i drugi.

Milas se osvrnuo i na globalne trendove koji zatiru vrijednosti nacionalnog identiteta, na to što pojedinci nerijetko žele zasjeniti zajednicu i činjenicu da čovjek danas nema vremena za sebe, a kamoli za zajednicu. No, dodao je, nakon dva dana vjerujem da imamo razloga za optimizam i unaprijed se radujem zajedničkom radu.

Predsjednik Savjeta za Hrvate izvan Hrvatske Ivan Grbešić rekao je da su na dvodnevnoj sjednici postigli dijalog, što je, kaže, vrlo bitno.
Prije se čulo, ali se nije slušalo, dodao je te istaknuo pozitivne izmjene u stjecanju državljanstva, uspjehe ulaganja u Hrvatskoj obitelji Lukšić, Sertić Grgić koji su došli u Hrvatsku i tu uložili kapital.
Od njih i njihovih iskustava moramo učiti, zaključio je Grbešić.

Glas naroda

Pomozite vi sebi nama pomoć netreba u bih Hrvati imadu tko će njih štitit. Čović i Dodik nepobjedivi tandem.

Da nije puka formalnost,znamo!
Već je mnogo gore od toga!?

Ma vi ste procitani...bez veze pricas..milasu....pomazete odnosno dajete podobnima i onima za koga vam dostave spisak a ovo sve drugo..je puka slucajnost...pusti price nemoj narodu sjedati na ranu...dok mogu izdrazi tu su a onda put pod noge u svijet...ali bolje te poznaju oni iz zg ...da ih poslusas imao bi sta cuti....

E e, vi ekonomske lokalne pubertetlije ćete dat savjet Lukšiću, Bubalu, Grgiću i drugim Hrvatskim bogatašima kako i gdje investirati, zapravo željeli ste im reći, dajte svoj novac, pozdravite se snjim, nemate brige jer mi znamo kako se radi, lijeva ruka desni džep. Zna se kradese.

Savjet za Hrvate izvan RH nije puka formalnost
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari