Nisam ni sanjao zlatnu medalju!

ljubuski.info

Hrvatski reprezentativac Ivan Kvesić u Madridu je osvojio zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u karateu, a do finalne pobjede u kategoriji do 86 kg stigao je bez borbe, jer Valerij Čobotar iz Ukrajine nije mogao nastupiti zbog ozljede koju je zadobio tijekom ekipnog natjecanja u petak.

O zlatu nisam ni razmišljao, svaka bi me medalja zadovoljila. Ovo je scenarij kao u najluđim snovima, neopisiv osjećaj, kazao je novopečeni svjetski prvak, pa se osvrnuo na ozljedu konkurenta uoči finala.
Nije bilo ugodno slaviti u finalu bez borbe, okus jest gorak, ali nisam ja slučajno došao do finala. Konkurencija zna tko sam, strepi od mene i svi borci razumiju da ovo finale bez borbe ne baca sjenu na moju zlatnu medalju, rekao je Kvesić, treći hrvatski predstavnik s titulom svjetskoga prvaka u karateu, nakon Juniora Lefevrea (2000.) i Danila Domdjonija (2008.).

Podsjetimo, Ivan Kvesić dolazi iz mjesta Kočerin kod Širokog Brijega, a u svijet karatea krenuo je zapravo putem tek nešto starijeg brata Anđela Kvesića, koji već od ranije ima u svojoj riznici odličja s najvećih natjecanja. I jedan i drugi su ponikli u karate klubu Široki Brijeg, a zadnjih par sezona s velikim uspjehom nastupaju za KK Hercegovina iz Zagreba.
Ova medalja je puno više od toga, ona je ogroman uspjeh za njega, obitelj, klub državu, hrvatski sport i karate. Veliki je poticaj za mlade sportaše i sve nas. Uz kvalitetan rad i vjeru sve je moguće!!! Hvala ti što si nas sve učinio ponosnima i sretnima, kazao je nakon bratovog podviga Anđelo Kvesić.

Njihovim stopama je krenuo i najmlađi od braće, osmogodišnji Viktor, te također već osvaja odličja na karate turnirima u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Roditelji Dijana i Stipe su, dakako uz trenera Daniela Vučića, najzaslužniji za uspjeh svojih sinova.
Ne mogu opisati koliko sam sretan i ponosan. Ma već sam ponosan i na Ivana, kao i Anđela, ali ovo je nešto stvarno veliko, ogromno. Dočekat ćemo ih u Zagrebu, prirediti pravu feštu, a potom ćemo ovaj veliki rezultat proslaviti i u našem Širokom Brijegu, kazao je Ivanov otac Stipe.

I uistinu Ivan i cijela ova obitelj zaslužuju pravu feštu i doček u Širokom Brijegu. I ne sumnjamo kako će Širokobriježani znati proslaviti uspjeh svoga Ivana, jer biti svjetski prvak u bilo kojem sportu ne događa se ipak svaki dan. Stoga Ivanu i Kvesićima još jednom iskrene čestitke.

Danijel Ivanković

Glas naroda

Normalno da se nisi nado zlatu jer da je ovaj dosao ubio bi te ko vola u kupusu.

Pa ovaj nije došao jer se prepao našeg Listicanina! Kažu eno ga i sad sjedi na vrhu borica od strsha... Svaka čast!

Čestitke ,Širokobrježaninu i njegovim roditeljima.Veliki uspjeh za dečka iz provincije.znači poštenim odgojom i radom može se biti pobjednik i u svijetu.Čestitke!!!

Pajdo moj ta zlatna medalja ti je ništa kad padneš sa 20 kili u dubinskoj kontroli unda se javi kakva tije to vjest.

Ma čim je Kvesić mora bit sposoban

Nisam ni sanjao zlatnu medalju!
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari