Nisam ni sanjao zlatnu medalju!

ljubuski.info

Hrvatski reprezentativac Ivan Kvesić u Madridu je osvojio zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u karateu, a do finalne pobjede u kategoriji do 86 kg stigao je bez borbe, jer Valerij Čobotar iz Ukrajine nije mogao nastupiti zbog ozljede koju je zadobio tijekom ekipnog natjecanja u petak.

O zlatu nisam ni razmišljao, svaka bi me medalja zadovoljila. Ovo je scenarij kao u najluđim snovima, neopisiv osjećaj, kazao je novopečeni svjetski prvak, pa se osvrnuo na ozljedu konkurenta uoči finala.
Nije bilo ugodno slaviti u finalu bez borbe, okus jest gorak, ali nisam ja slučajno došao do finala. Konkurencija zna tko sam, strepi od mene i svi borci razumiju da ovo finale bez borbe ne baca sjenu na moju zlatnu medalju, rekao je Kvesić, treći hrvatski predstavnik s titulom svjetskoga prvaka u karateu, nakon Juniora Lefevrea (2000.) i Danila Domdjonija (2008.).

Podsjetimo, Ivan Kvesić dolazi iz mjesta Kočerin kod Širokog Brijega, a u svijet karatea krenuo je zapravo putem tek nešto starijeg brata Anđela Kvesića, koji već od ranije ima u svojoj riznici odličja s najvećih natjecanja. I jedan i drugi su ponikli u karate klubu Široki Brijeg, a zadnjih par sezona s velikim uspjehom nastupaju za KK Hercegovina iz Zagreba.
Ova medalja je puno više od toga, ona je ogroman uspjeh za njega, obitelj, klub državu, hrvatski sport i karate. Veliki je poticaj za mlade sportaše i sve nas. Uz kvalitetan rad i vjeru sve je moguće!!! Hvala ti što si nas sve učinio ponosnima i sretnima, kazao je nakon bratovog podviga Anđelo Kvesić.

Njihovim stopama je krenuo i najmlađi od braće, osmogodišnji Viktor, te također već osvaja odličja na karate turnirima u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Roditelji Dijana i Stipe su, dakako uz trenera Daniela Vučića, najzaslužniji za uspjeh svojih sinova.
Ne mogu opisati koliko sam sretan i ponosan. Ma već sam ponosan i na Ivana, kao i Anđela, ali ovo je nešto stvarno veliko, ogromno. Dočekat ćemo ih u Zagrebu, prirediti pravu feštu, a potom ćemo ovaj veliki rezultat proslaviti i u našem Širokom Brijegu, kazao je Ivanov otac Stipe.

I uistinu Ivan i cijela ova obitelj zaslužuju pravu feštu i doček u Širokom Brijegu. I ne sumnjamo kako će Širokobriježani znati proslaviti uspjeh svoga Ivana, jer biti svjetski prvak u bilo kojem sportu ne događa se ipak svaki dan. Stoga Ivanu i Kvesićima još jednom iskrene čestitke.

Danijel Ivanković

Komentari

Normalno da se nisi nado zlatu jer da je ovaj dosao ubio bi te ko vola u kupusu.

Pa ovaj nije došao jer se prepao našeg Listicanina! Kažu eno ga i sad sjedi na vrhu borica od strsha... Svaka čast!

Čestitke ,Širokobrježaninu i njegovim roditeljima.Veliki uspjeh za dečka iz provincije.znači poštenim odgojom i radom može se biti pobjednik i u svijetu.Čestitke!!!

Pajdo moj ta zlatna medalja ti je ništa kad padneš sa 20 kili u dubinskoj kontroli unda se javi kakva tije to vjest.

Ma čim je Kvesić mora bit sposoban

Nisam ni sanjao zlatnu medalju!

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad nezakonito postane normalno... Marko Čuljak | dnevno.ba
ljubuski.info
Ljudi trećeg reda Ružica Zeljko
ljubuski.info
Zakon pišem, tinta mi se proli Igor Božović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari