Unatoč kiši - uspješno održani "Dani kruha"

U izobilju malih peciva, kolačića, pogača, kiflica i ostalih vrsta peciva, ali i voća i povrća koje su djeca izložila, u Osnovnoj školi “Marko Marulić” u Ljubuškom svečano i razigrano obilježeni su Dani kruha - dani zahvalnosti za plodove zemlje. Vrijedne dječje ručice, prvenstveno prvašića, od ranog su jutra s puno ljubavi i pažnje namještali svoje izložbene prostore i krušne proizvode.

Kiša pokvarila događaj

Za razliku od prošlogodišnje manifestacije kada je sve vrvjelo oko štandovima i kada je u obilježavanju Dana kruha sudjelovala cijela škola, ove su godine štandovi bili izloženi samo ispred ulaza u školu. Razlog tomu je i kišovito vrijeme koje je samo u jutarnjim satima dopustilo da se nekih tri sata održi prodaja krušnih proizvoda. Zbog ograničenosti izložbenog prostora ove su godine izostali i stari alati kojima se nekad davno obrađivala zemlja, ali i koji su se koristili u domaćinstvu, a koje su se prošle godine djeca potrudila donijeti i pokazati. Iako je obilježavanje Dana kruha bilo ograničeno samo na prve razrede i štandove ispred škole, i ove su se godine djeca potrudila svemu dati humanitarno obilježje.

Akcija hvale vrijedna

Sav prihod koji je prikupljen prodajom peciva i ove godine bi trebao otići u humanitarne svrhe. “Svake godine karakter akcije je drukčiji, ali joj je cilj isti. Nastojimo prikupiti određeni iznos novčanih sredstava i donirati ih onima kojima je najpotrebnije. Pretprošle godine smo skupljali novac za kupnju didaktičkih pomagala namijenjenih djeci s posebnim potrebama, a prošle godine za malu Petru”, kazala nam je razrednica jednog od prvih razreda, koji su sudjelovali u manifestaciji, navodeći kako se kruščići i kolači nisu samo prodavali ispred škole, već su učenici starijih razreda s košarom u ruci obišli uže središte Ljubuškog, nudeći ranojutarnja peciva svima koji su se željeli dragovoljno uključiti u ovu, hvale vrijednu akciju Osnovne škole “Marko Marulić”. Uz kruh svih oblika izložbeni prostor bio je ukrašen i likovnim radom o temi kruha, a cijelu su svečanost budno pratili i roditelji bodreći svoje prvašiće u miješanju brašna i izradi malih peciva. Inače, i ovogodišnji Dani kruha obilježili su se pod sloganom “Poštujmo plodove zemlje i ljudskoga rada”.

Ružica Puljić [ Dnevni list ]

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari