Započela 2. sjednica Savjeta Vlade RH za Hrvate izvan RH

ljubuski.info

U Šibeniku je u subotu započela 2. sjednica drugog saziva Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas istaknuo kako je ova sjednica ujedno prilika da se razmotri sve što je do sada učinjeno i što je potrebno učiniti za još jače povezivanje i jačanje odnosa između Hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske s domovinom.

Milas je istaknuo projekte Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, a posebno ukazao na važnost pilot projekta Registar hrvatskih subjekata izvan Republike Hrvatske koji ima za cilj povezivanje svih Hrvata gdje god živjeli, kao i novog Zakona o hrvatskom državljanstvu, te iskorak koji se odnosi na obrazovanje - posebne upisne kvote osigurane na fakultetima Sveučilišta u Zagrebu te projekt "Korijeni".

Najavio je i program izobrazbe - Ljetna škola Domovina koji je namijenjen mladim generacijama u hrvatskom iseljeništvu, a prva generacija polaznika očekuje se 2019. godine.
Svi projekti i sva dostignuća nastali su temeljem volje, truda, rada i partnerskog odnosa svih nas, pri čemu su zajedničke inicijative neizostavni dijelovi svakog pokrenutog i realiziranog posla, a ujedinjeni u tom zajedništvu možemo nastaviti graditi našu hrvatsku, svjetsku priču - poručio je državni tajnik Milas.

Potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić, koja je ujedno i izaslanica predsjednika Vlade, zahvalila se svima koji radom u Savjetu pomažu Vladi u kreiranju i provedbi politika, aktivnosti i programa koji se odnose na Hrvate izvan hrvatskih granica te naglasila da je Savjet važno tijelo koje kroz razmjenu ideja i najboljih praksi radi na odgovorima na pitanja od interesa za hrvatski narod u cijelom svijetu.

Nazočne je pozdravio i Ivan Grbešić, predsjednik drugog saziva Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske, koji je istaknuo kako su gotovo nakon dvadeset godina učinjeni pomaci, promjene i pozitivni rezultati.
Ova Hrvatska Vlada prepoznala je partnera u Hrvatima izvan Republike Hrvatske, a i mi koji živimo izvan Republike Hrvatske to partnerstvo smo također prepoznali u ovoj Vladi, i to je razlog da i dalje radimo i idemo u pravom smjeru, a koliko ćemo biti uspješni, ovisit će o tome koliko ćemo znati komunicirati i surađivati - zaključio je Ivan Grbešić.

Na sjednici Savjeta sudjelovala je hrvatska ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek te drugi državni i lokalni dužnosnici.

Sjednica se nastavlja sutra, priopćeno je iz Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Glas naroda

Milas i njegova kradeze klika su iskoristili domoljublje dijaspore i pokrali milijarde koju su slali Hrvati za obranu Domovine Hrvatske. To su neprijatelji Hrvata izvan Domovine, lopina do lopine, iz.rodi, teška ma.fija.

je li ovo zasjedanje avnoj-a

jesu li tamo izjavili da su mate granić i tuđman u dejtonu prodali bh hrvate i da je prlić potpisa nakaradni izborni zakon koji vrjedi i danas po kome je komšić biran tri puta a krešimir zubak bosanski hrvat ga nije tio potpisat-zašto
šta sad hrvacka beči za prolivenim mlijekom koje je ona prolila i nije nikad štetu popravila

Molimo vas ovo što nas je ostalo u BiH da ne napravite od nas Alamo

Ako nas itko spasi to će biti ova mala Beogradjanka Burić Pećinović jadni mi tko nas spašava. Što Pupovca nema naš čovik HDZova perjanica.

Burićka,Skojevka,Yugoslovenka i antikrist i u HDZu.ništa mi nije jasno,a poznato.

Vi ste iselili Slavoniju i Hercegovinu kako vas nije sramota

Ovi sami pare peru i mazu oci narodu...pr.znam obitelh cijeje djete trazilo hr.stipendiju..dobar student..roditelji se bave poljoprivredom..i dobio odbijenicu...na prigovor poslan uredu da mu nedaju mogucnost da zavrsu fax i ostane u svojoj domovini te da je primoran ici na zapad da bi se uposlio...odgovor je bio...."zao nam je sto cete ici u irsku..i to je to...sve receno..tako da od njih covjek nemoze nista ocekivati...obicni prodavaci magle..

Davno smo vidjeli kako se o nama brinete preko HVO logisticara iz Gruda gdje ste maznuli preko deset milijardi kuna i do danas nikom nista

Nemojte vise brinuti za nas da barem ostanemo na pola miliona

Kojeg to politicara iz Hrvatske brigaju Hrvati izvan Hrvatske?Njih ne brigaju ni Hrvati iz Hrvatske.Znate li da je Hrvatske u zadnje 3 godine otislo 200000 gradjana.Oni se sjete Hrvata izvana kad su izbori.Ko nas 0roda u Dentonu?Tudjman,Granic,Susak i ostali a Prlic potpisa i dobio 25 godina robije.Opet dolazima do one da smo sluge tudjih slugu ali dokle.Bojim se dovijeka.Sto se tice ministrice pejcinovic Buric ta ona je nasa Hercegovka iz Klobuka a i potpresjednik sabora je iz Klobuka.Dakle isto i ona stara pjesma niko nema sta Klobuk imade dva ministra u Hrvatske vlade.Povjest se ponavlja a mi Hrvati BiH se moramo uzdati use i u svoje kljuse.......

Započela 2. sjednica Savjeta Vlade RH za Hrvate izvan RH
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari