Obilježena 26. obljetnica "U spomen na hrvatske vitezove"

ljubuski.info

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomen obilježju pored Velikog križa u Zvirovićima započelo je obilježavanje manifestacije "U spomen na hrvatske vitezove".

Vijence su položili i zapalili svijeće: predstavnici općine Čapljina i koordinacija udruga iz Domovinskog rata općine, predstavnici ministarstva branitelja Hercegovačke-neretvanske županije s udrugama proisteklih iz rata, predstavnici Hrvatskog narodnog sabora, postrojbe "Ludvig Pavlović - Božanovi", općine Stolac i Čitluk s udrugama iz rata, međunarodne udruge "Nouvi orizonti" i "Regina della pace" sa sjedištem u Zvirovićima, obitelji poginulih branitelja i predstavnici MZ-a iz Zvirovića i Prćevaca, učitelji i djeca područne škole "Vladimira Pavlovića" iz Zvirovića i Prćevaca i predstavnici Oružanih snaga BiH.

Nakon prigodne molitve kod križa koju je molio don Ivan Štironja, studenački župnik, na grob brigadira Božana Šimovića, uz prigodnu molitvu, vijenac je položila obitelj pokojnog Božana koji je život položio prije 26 godina.

U crkvi svete Ane u Zvirovićima služena je sveta Misa zadušnica za devet poginulih branitelja iz Župe Studenci u Domovinskom ratu, sedamdeset sedam poginulih i nestalih u drugom svjetskom ratu i poraću i u MZ Zvirovići i Prćavci, čija su imena pročitana prije svete mise, te za sve poginule koji su dali život za slobodu hrvatskog naroda.

Misno slavlje predvodio je don Ivan Štironja u suslavlju s bivšim studenačkim župnikom don Ivom Šutalom, studenačkim kapelanom don Josipom Radošem i don Brankom Šimovićem, umirovljenim svećenikom iz Zvirovića.

Svetu misu liturgijskim pjevanjem uveličala je klapa "Trebižat" iz Trebižata, a organizator komemoracije je bila općina Čapljina s koordinacijom udruga i MZ Zvirovići i Čapljina.

Radio Ljubuški

Glas naroda

Koga žale talijani?

Pok. Barbarića!?!

Obilježena 26. obljetnica "U spomen na hrvatske vitezove"
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari