Papa Franjo: Međugorje mi je u srcu. Spasio sam ga!

ljubuski.info

Spasio sam Međugorje… Međugorje je u mome srcu, riječi su pape Franje koje su se munjevitom brzinom ovih dana prenijele internetom i društvenim mrežama nakon što ih je objavila Talijanka Chiara Amirante (52), utemeljiteljica i predsjednica zajednice Nuovi Orizzonti (Novi obzori) i savjetnica Papinskog vijeća za novu evangelizaciju.

Ne znam kojom me zaslugom papa Ivan Pavao II tada imenovao savjetnicom Papinskog vijeća za pastoral selilaca i putnika, a sada i za Sinodu, no tako sam dobila priliku razgovarati s papom Franjom. Otišla sam razgovarati s njim jer sam znala da su vijesti o Međugorju koje dolaze u Vatikan neistinite i do pape su došle glasine da se broj ukazanja popeo i do 76.000, što je navelo papu da misli da naša Gospa svaki dan upućuje razne poruke vidiocima - kaže Chiara Amirante.

Rezultati povjerenstva

kazalaje papi da je istina da su do danas upućene 682 poruke te da shvaća da je zbunjujuće saznanje da Gospa svake minute upućuje razne poruke, što nije točno.

Papa mi je zatim rekao nekoliko pozitivnih činjenica o Međugorju te sljedeće: "Chiara, vidite, ja sam spasio Međugorje jer je Kongregacija za nauk vjere, na temelju tolikih lažnih vijesti, Međugorje već okarakterizirala kao problem. Ja sam spasio Međugorje, Međugorje je u mome srcu, poslao sam mons. Hosera jer vjerujem da su plodovi jasni i da ih ima mnogo, a to sam rekao i na konferenciji za novine. Može se reći da je Međugorje u mome srcu i nisam shvatio da je afirmacija koju sam izrekao u svoje ime, a koja je došla iz krivih izvora, primljena tako snažno. Stalo mi je do Međugorja i zato nastavljam dalje sa svojim izaslanikom da bih očuvao sve ono što je lijepo u Međugorju - prenosi papine riječi Chiara Amirante dodajući kako joj papa dao blagoslov da ih prenese javnosti.

Prošle gofdine je pisano upravo o tome kako je papa Franjo 2015. zaustavio slamanje Međugorja. Otkrio je to sam papa, kako sada i potvrđuje, u razgovoru s novinarima u zrakoplovu kojim se vraćao iz Fatime u Rim, a iz kojega su izvučeni i "prepakirani" samo najpikantniji dijelovi, kako bi se upotrijebili kao argumenti da je papa Franjo isključivo i izričito protiv međugorskog fenomena.
Krajem 2013. i početkom 2014. primio sam rezultate povjerenstva kardinala Ruinija. U povjerenstvu su bili dobri teolozi, biskupi, kardinali… ali baš dobri. Vrlo dobri. Kao i povjerenstvo. Ruinijevo izvješće bilo je vrlo, vrlo dobro. Zatim su u Kongregaciji za nauk vjere bile dvojbe, a Kongregacija je osudila mogućnost da se pošalje sva dokumentacija svakom od članova Feria Quarta (jednomjesečni sastanak u Kongregaciji za nauk vjere koja raspravlja o aktualnim slučajevima - op.), čak i onu koja se činila suprotnom Ruinijevu izvješću. Primio sam obavijest, sjećam se da je bila subota navečer, kasno navečer… i nije se činilo ispravnim. Bilo je to kao da stavljam na dražbu, oprostite mi na toj riječi, Ruinijevo izvješće koje je bilo jako dobro. U nedjeljno jutro prefekt je primio pismo od mene da umjesto da ih šalju u Feria Quarta, oni meni osobno pošalju mišljenja - rekao je tada papa u zrakoplovu otkrivši kako je, zapravo, spasio Međugorje od protivnika, među kojima su bili najistaknutiji bivši prefekt Kongregacije za nauk vjere kardinal Gerhard Muller i biskup mostarsko-duvanjski mons. Ratko Perić.

Vatikan preuzeo upravljanje

Nedugo nakon toga poznati vatikanist Andrea Torinelli objavio je rezultate rada povjerenstva kardinala Ruinija, koji su otkrili da bi prvih sedam dana međugorskih ukazanja moglo biti priznato, a ostala će se dalje nastaviti razmatrati. Nakon toga papa Franjo šalje mons. Henryka Hosera kao svoga posebnog izaslanika da izvidi pastoralne potrebe, a kasnije i kao apostolskog vizitatora za župu Međugorje, čime je Vatikan izravno preuzeo upravljanje Međugorjem.

Inače, Chiara Amirante, kao utemeljiteljica i predsjednica zajednice Novi obzori, odavno je sve svoje zalaganje usmjerila na područje socijalne bijede te, kako piše u njezinoj biografiji, njezina utemeljiteljska karizma ima snažnu poruku nade koju treba davati cijelom svijetu: nositi radost Uskrsnuloga u pakao čovječanstva.

Za njezin rad 2003. rimski gradonačelnik Walter Veltroni dodijelio joj je nagradu "Premio Campidoglio". Papa Ivan Pavao II imenovao je Chiaru Amirante savjetnicom Papinskog vijeća za pastoral selilaca i putnika, a papa Benedikt XVI. imenovao ju je savjetnicom Papinskog vijeća za promicanje nove evangelizacije. Zalaganje Novih obzora prostire se na raznim područjima: u 174 centra za prihvat i odgoj, 152 tima za pomoć, pet "Utvrda Nebo u nastajanju", više od 250.000 "vitezova svjetla" zauzetih da u svijetu pronose "revoluciju ljubavi".

Englez u Malaviju napravio "Međugorje"

Dva geografski i u svakom drugom pogledu identična i povezana mjesta na planetu prava su rijetkost. Takav je slučaj s hercegovačkim mjestom Međugorjem i s državom Malavi u južnoj Africi. Naime, u toj državi sagrađena je replika međugorske crkve svetog Jakova i brda Križevac.

Tony Smith, poduzetnik iz Engleske, učenik Međugorja, prije petnaestak godina osjetio je da Gospa od njega traži da podigne repliku međugorske crkve u Engleskoj za sve one ljude koji ne mogu ondje otići. Koliko se god trudio, nikako nije uspijevao pronaći odgovarajuće brdo za Križevac. A onda je jedne večeri u svom srcu čuo da to treba napraviti u Malaviju za sve one ljude koji ne mogu ondje otići. Tako je realizirana replika Križevca i međugorske crkve u toj afričkoj državi. Njira Ya Mtanda (Križni put) otvorena je u rujnu 2004. godine. A crkva je bila posvećena 5. kolovoza 2006., na dan kada je Marija navela rođendan međugorski vidiocima. Inače, država Malavi graniči na sjeveru s Tanzanijom, na zapadu sa Zambijom te na jugozapadu i istoku s Mozambikom. Izdužena je oko 500 km u smjeru sjever - jug, a velik dio istočne granice čini jezero Malawi, dio velikog tektonskog jarka. Do 1964. Malavi je bio britanska kolonija pod imenom Nyasaland. U prvih trideset godina neovisnosti zemljom je vladao prozapadni i autoritarni Hastings Banda, a 1994. održani su višestranački izbori za predsjednika i parlament na kojima je izgubio vlast. Riječ je o siromašnoj državi sa samo 15 posto katolika.

Večernji list

Glas naroda

Hvala ti Duše Sveti što udje u srce pape Franje i dade mu providnost da ispravno odluči o spasu Medjugorja.
Spasio si ga od dugogodisnjeg lutanja.
Molimo te isto i za biskupa Perića.
Put do Isusa je preko Majke Marije.
Hvala Ti Duše Sveti.

bolje nemolite za perića molite za sebe
periću nisu potrebne vaše molitve
perić je časno odradija svoje pozvanje biskupa
i njemu su otvorena vrata od raja
jel tak il ne tak pitajte tate ako sa tatom pričate

Lk 17, 23 : mi nismo dužni
vjerovat u čuda. Naprotiv.
"poznatćete ih po plodovima
(hotelima i kraljevskim dvorcima)
njihov Bog je na Dedinju.

izgleda ni u vatikanu se nezna
tko pije a tko plaća ako je ovo istina
da je papa izjavija onda je naša crkva
u kanđžama rogonja biskupa i kardinala
a papa govori ono što mora
jel tak il ne tak sluge rogonje

Mozda je i za ovu izjavu kriv HDZ sta kazete pametnjakovici hajde da citam

a šta to tvoj hadeze ima sa biskupima
osim što ih donira da ih reklamira prije izbora
jel tak il ne tak ili ssm ja nešto krivo reka

Znao sam da mudraci ne mogu izdrzati da ne daju svoje misljenje, ma vi ste strucnjaci za sve osim za raditi

ako je to sve što si reka
gospon vi ste ostali bez teksta
u mame merkelice rade radnici
a ne stranački uhljebi
jel tak il ne tak pitajte mame merkelice

Velika vecina vas sto ste kod mame Merkelice da ste htijeli ovdje raditi sta tamo radite i kako tamo radite niste trebali nigdje ici

nije valjda da vam fali nadničara
otišli u nemačku i ljudi sa kružni tokava
međugorja i ljubuškoga
tko će sada da lozu i smilje okopava
i da pila i cipa drva hafezeovcima
jel tak il ne tak međubrtske i hafezeove gazde

Ma tko će se odreći Međugorja kad donosi toliko love, koja sad sa Hoserom ide u centralu. Ovi naši svakako su siromašni, ne znaju sa lovom, pa je to papa uzeo pod svoju kapu. Čudo je da se kopira Međugorje, ne u Americi ili Njemačkoj, nego u Malaviju. Tamo je plodno tlo, nepismeni ljudi. Lova čini čuda.

Kako će Babo ovo preživjeti.Šećera i vode.

rogonje kad budete mislil da ste najjači
i da ste sve prevarili i ponizili
od makova zrna biti ćete manji
i oprost od tate tražiti
a to vrime możda i sutra dolazi
jel tak il ne tak sektaši

Ako je to sve istina sad će firmaši počet plaćat poreze i prijavit radnike ili će ih kaznit gospa

Od sada pa ubuduće pisati velikim i najvecim slovom GOSPA.
Od Blaženom će me svi zvati.

gospa netraži velika slova
gospa traži čista srca
i gospa nije poštanska službenica
da priko vlasnica hotela priča
jel tak il ne tak vračevi i vračare

Babi.Naš papa Franjo je lijepo kazao da je on spasio Medjugorje od tvojih rogonja.
Mala će vam plaća biti a patnja velika onima koji ne povjerovase.
Obratire se sto prije.

ali gospon onaj koji viruje u boga
neviruje vračevim i vračarama
noti ga može zavesti sekta fratrikosa
i neposlušni kardinala i biskupa
dali sam ja nešto krivo reka
pitajte ugostiteljka i vračara
jel tak il ne tak 9722

Babo.Gledaj.Papa Franjo po vidiocima spasava Medjugorje.Znaci da su vidioci vidjeli.
Trebas se sa tim sto prije pomiriti
To je za tvoje dobro babo.

hahahaha sekta fratrikosa
i međugorska vračara
našega papu franju obratila
l-ud zbunjen i normalan sada iz vatikana
jel tak il ne tak izopačeni sektaši biskupi i kardinali

Ne Babo.Duh Sveti papu Franju malo tuknu u srce.
Valjalo bi da i tebe malo tukne.
Ili malo nije dovoljno.Bez tokmaka nista.

ovo što se sada u međubrdskim brdima dešava
to nebi prošlo ni u vremenima spaljivanja vištica
ali u zemljama tupavi naroda sekta vlada i čini čudesa
jel tak il ne tak biti će brzo i višća i vila i vukodlaka

Ne vidim nista lose da je Medjugorje mjesto molitve ne vjerujem da se Gospa svako malo ukazuje vidjelicama u Boga vjerujem

Mjesto molitve moze biti svugdje.I na Humcu je.
Biskup Hoser vjeruje da se dogodilo ukazanje.A ti.Biskup Peric ne vjeruje.
Papa Franjo nema povjerenja u kardinala Milera i biskupa Perica.
Babo vjeruje kardinalu Mileru jer je Švabo.

papa franjo je svoje reka
"nije gospa poštanska službenica"
jrl tak il ne tak ili sam js nešto krivo reka

Normalno da nije.Ona je Božja Majka.Papa se malo zaigra dok ga nije tuknulo.
Babo dzabe tebi

zbog loših i neprimjeri učitelja
nestalo je vijernika u crkvama
a to neznači da se vijera izgubila
ako neviruj ukazanjima
i neslušam misna slavlja
od loših učitelja
to neznači da čovik u srcu boga nema
ako vijerniku trabaju poruke i ukazanja
da mu vijera bude veća
onda je njegova vijera mala
ako netko traži da mu gospa
skine križ sa ramena
to je velika greška
gospa ni svo sinu nije pomagala
jer gospa zna da nas naš križ spašava
kao što je i spasija njenoga sina
našega gospodara koji nam je put pokaza
naša život je bol majke i plač dijeteta
kada majka ljubav rađa
jer bez patnje zemaljske ljubavi nema
zato sa ovakvom vijerom nosite svoje križeve
do naše druge i viječne stanice
jel tak il ne tak ili sam ja lončiće polupa

A ne znam jesi li lončiće polupa, ali nisi dobar. Vjera je osobna stvar svakoga, neka vjeruje svak u šta hoće. Ti se zaredi ili ušuti. U tebi ima nešto što nije dobro i na svaki članak o vjeri u tebi proključa nešto, a to nešto ili neko ja ne znam šta je ili ko je. Ti vidi

gospon dobro razmislite tko lončiće lupa
tko od vijernika pravi fanatika
a tko vijeru svoju čuva od organizirani sekta
jel tak il ne tak sram vas bilo

Samo sam pitao imaš li ti išta protiv drugih vjera i ljudi koji drugačije vjeruju, gospon

ali gospon zašto bi mene druga vijera zanimala
ako sam sam svoga boga u svojoj vijeri naša
jel tak il ne tak ne boga vašega nego sina božijega

Pa gospon drži se svoje vjere i pusti druge da se drže svoje. Jeli to pošteno ili sam nešto krivo reka

Ne samo da si lončiće polupa BABO vec ti nemas pojma o istinskoj vjeri.
Prvo te boli Medjugorje i zaokret kod pape Franje.Propalo ti je sve sto si baljezgo danima.
Ljudi ne dolaze Gospi da im skine krizeve vec da preko nje Majke zagovornice dodju do njezina sina Isusa.Jer to je najsigurniji put.
Sin Majci ne moze a da ne udovolji.
E sada sto si ti komunista, jugonostalgicar i nevjernik i ovde pokusavas narod iznervirati to je tvoj prblem jadnika , tugobolnika , mrzitelja itd.
Papa Franjo je spasio Medjugorje po vidiocima.
Koliko je vasBaba ili Izbjeglice na ovom portalu.
Blagoslov sa vama.

sektaši ako ste se sa sa sinom božijim zavadili
nemoj te se majci mariji moliti da vas spasi
vaše grije samo može otkupiti sin božiji
mislim da vam ni sveti ni otac papa nemože pomoći
jer mnogo je grija u vašim dušama skrivenim ispod crni abeta
možda sam ja opet lončiće polupa
ali bitno je da tata istinu zna
jel tak il ne tak sram vas bilo sluge rogonja

Kada čovjek nije kršćanin katolik zna se sta u njemu prokljuca.Rogonja dolazi na svoje.

U nama proključa želja za pravdom i slobodom. Po Svetom Pismu na to imamo pravo koje nam gaze i uskraćuju. Kad nas milicija protjera
Sa ovih prostora svojim terorom moći će naseliti braću baćuške.
Njima treba izlaz na more.Ovo sve
Smrdi i po veleizdaji. Odgovorite
ljudima...

Babo evo nesto cu reci o Gospi pa ti vidi hoces li u dzenem ili dzehenet.
Portugal ipola Španjolske su bili okupirani od Muslimana.Kada je se dogodilo oslobodjenje od zadnjeg vladara ostala je kcer Fatima i udala se za katolika i uzela katolicku vjeru.Zbog njene ljepote i ljubavi on je promijenio naziv mjesta u Fatima.
Fatima je bila najdraza kcer i proroka Muhameda.U kuranu ima zapisano i od proroka Muhameda i priznanje same Fatime koja je za muslimane najveca da je Marija najveca medju zenama a Fatima poslije nje.U kuranu imas jedan cijeli dio Lukinog evandjelja o Mariji.Po kuranu je Isus prorok koji je navjestio Muhameda.
E sada Gospa se ukazuje u Fatimi kao Gospa Fatumska.A kod Boga nije nista slučajno.Ovo je poruka muslimanima da ce preko Gospe dozivjeti spasenje.
Zato Bavo pamet u glavu jer Gospa je iznad svih žena.Hvaljen Isus i Marija.

Ja čudne blentovine,ovaj bi i pokrštavao... kasniš par stoljeća i u vremenu i u pameti!

izbjeglica neprizna nikakva takozvana ukazanja
jer ih nikada nije bilo niti ih sada ima
i svi su proizvod z--li duhova
koji manipuliraju sa ljudima
koji traže pravoga boga
a nađu boga njihova
koji ih od praviga boga udaljava
jel takvil ne tak pitajte međubrtski vračeva vračara

Muhamed se nakalemio na Isusovu izjavu"poslije mene doćiće
Veći "misleći na pentekost a Jehovinih svjedoci na onu"... Ići će po dvojica i navještati... "a oni rekoše mi smo ti koje je Isus navjestio(?!). Bez obzira što je Pavao proklinjao sve one koji poslije njega budu donosili
druge vjere.To svi prešućuju, ne znaju ili se prave ludi.... Odgovorite
ljudima....

Pljuvanje po drugim vjerama
Ima prikriven cilj da se pljuje po vjeri općenito dok su im puna
Usta ekumenizama istovremmeno
iza leđa oštre noževe. Šta je sa tim
Pustim slobodama? Dok ih navještaju iza busova tuku rafalima. Pozdrav!

Ako ti nije dovoljno imas Strangelova ponosnog Hrvata da ti ošica socioloski profil ali ne prije 1h i 30 min i preporuci Komsica za predsjenika ili imas Milorada Ladan jezikoslovca koji putem tarota ili horoskopa moze pogoditi jesi li klerofasista i koju si skolu zavrsio.
Moj ti je savjet razgovaraj sa hodzom ili hafizom.

Tek što skinuše Titove i Staljinove slike(iprestaše pred crkvom igrat
Kozaračko kolo) ti drugovi staviš na zidove Križeve od metra.
Nazvaše se gospoda, njihov Bog
je na Dedinju. Znamo uštosu
Vjerovali do rata, vidite Lk 17 23,
Mi nismo dužni vjerovati u čuda.
Naprotiv. Tako nas uči SVETO PISMO!Unovčiše vjeru tako da
Niču dvorci kao kraljevski a
"Gospa" mirno gleda takav zulum
I bigotke i hipokrite.Bog je izgleda počeo nešto radit.Nisam sluga i rob rogonja ali ovo je sve čudnije...

Kardinala bih pitao staje sa Finkom a Cerića i Kavazović kako
mirno gledaju vječnu vatru, plafon
Licemjerstva, ruglo, sliku Sarajeva,
Molim dami neko odgovori.
Svise prave ludi i ćoravi i njihov
Bog je izgleda monopod tzv genije
Na Dedinju...

Njihova šutnja je najbolja slika
Njihove vjere. Siti smo ropstva
I hipokrita, munafika i ćafirske
Demagogije !

Kad bi mogao naći odvjetnika
koji nije komunjara željna
istine i pravde dami pomogne
raskrinkao bih mafiju i njihova
zločinačka djela. Vidi se po
enormnom bogaćenju
istinitost ukazanja. "po plodovima
ćete ih prepoznati". To zaista
sve više liči na rogatog
a pohlepa nema granica.
Nismo ni dužni vjerovat u čuda.
Tako piše u Svetom Pismu
Lk 17.23 ... Odgovorite ljudima.

Papa Franjo: Međugorje mi je u srcu. Spasio sam ga!
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari