Bivši ljubuški gimnazijalci na prijemu kod Predsjednice Republike Hrvatske

ljubuski.info

U Uredu Predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar-Kitarović, upriličen je svečani prijem za sudionike završnog natjecanja Ponos domovine, školske godine 2017./2018.

Predsjednica je ovom prilikom ugostila i Ljubuške gimnazijalce, koji su na prošlogodišnjem natjecanju ostvarili zavidne rezultate, osvojivši visoko peto mjesto.
Naši "Ponosi domovine", Antonio Bandur i Stipe Petrović, iako su u međuvremenu završili gimnazijsko obrazovanje, rado su se odazvali pozivu Predsjednice i nazočili prijemu, dok se Zvonimir Vištica zbog obaveza na fakultetu nije mogao odazvati.

Mentor, profesor Boro Grgić i Ravnatelj Leopold Mandić, ističu kako su ponosni na uspjeh svojih bivših gimnazijalaca i ne sumnjaju kako će s istim uspjehom nastaviti i završiti fakultete koje su odabrali, Antonio Bandur - FER, Stipe Petrović - Ekonomija i Zvonimir Vištica - Informacijske znanosti.
Također najavljuju da će i ove godine sa novim gimnazijalcima nastupiti na ovom natjecanju, te uvjereni u znanje svojih učenika i prošlogodišnje iskustvo, ponoviti isti, ili ostvariti još bolji rezultat.

Udruga Ponos domovine osnovana je 2009. godine sa ciljem njegovanja nacionalnih osjećaja i identiteta kod mlađih naraštaja. Svake godine organizira se natjecanje u obliku kviza za polaznike srednjoškolskih programa. Provjerava se znanje o Domovinskom ratu i odgoju, hrvatskoj povijesti, zemljopisu, ekologiji, religiji, moralu, etici, energetskoj učinkovitosti i slično.

Od školske godine 2016./2017. organizacija kviza je pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar-Kitarović. Natjecanje se u prvom i drugom krugu provodi online, nakon čega slijedi poluzavršnica, koja je prošle godine za škole koje rade po hrvatskom planu i programu u Federaciji BiH održana u Širokom Brijegu. Gimnazija Ljubuški na ovom je natjecanju bila najuspješnija.

Nakon toga u Zagrebu je održano finalno natjecanje 13 najboljih ekipa, gdje je Gimnazija Ljubuški zauzela respektabilno peto mjesto.

Finalno natjecanje održano je u travnju prošle godine, u vremenu dok je Predsjednica bila na službenom putu pa je prijem organiziran naknadno.

Gimnazija Ljubuški

Glas naroda

Bravo Stipe

Presjednice draga pod hitno potraj kuvare sa pantovčaka pa vidišli bona dočega su te dotrali. Od nake žene gariba otebe napravili majko mila da nisi plavuša kad odeš u ujedinjene narode mislili bi da si presjednica Somalije. Potraj ja dolazim volonterski da ti kuvam neće se Jakov ljutit.

Žmare i pura hajde pročitaj svoj komentar

Nemam snage žami nake žene bila ko Gorska Vila.

presjednica pravi cirkus -svačim se bavi svojim poslom ne-evropski ćorak

Pa zar red ne bi bio da Antonijo i Stipe su uz predsjednicu pa oni su ti koji su pobjedili. A treba pohvaliti i Boru koji ih je spremao.
Presjednica ko neka srednjoškolka

Nato barbika

Bravo dečki

Bivši ljubuški gimnazijalci na prijemu kod Predsjednice Republike Hrvatske
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari