Divljanju cijena goriva se može stati na kraj

ljubuski.info

Distributeri nafte u BiH mogu slobodno, u ovisnosti od uvjeta na tržištu, formirati cijene, dok vlade RS-a i FBiH mogu u slučaju poremećaja na tržištu poduzeti pojedine mjere kako bi ograničile cijene i na neki način zaustavile njihov rast, kazali su u vladama RS i FBiH.

Vozači u BiH su sve češće suočeni s višim cijenama na crpkama i pitaju mogu li vladajući u državi bilo što učiniti kako bi se zaustvalio divljanje cijena goriva. Predviđa se da bi u novoj godini cijena mogla skočiti čak na 2,50 KM za litar goriva.

U Ministarstvu trgovine i turizma RS-a rekli su kako će održati sastanak s većim distributerima nafte i naftnih derivata u RS kako bi se razmotrili načini djelovanja u slučaju da nastupe značajni poremećaji cijena goriva na tržištu. Nisu precizirali kada bi taj sastanak mogao biti održan.

Ukoliko bi nastupili značajni poremećaji na tržištu, poput elementarnih nepogoda, nestašice dobara nužnih za potrebe gospodarstva i opskrbu pučanstva, neočekivanog rasta i monopolskog formiranja cijena, zloporabe dominantnog položaja i izvanrednih okolnosti prema procjeni Vlade RS, Ministarstvo trgovine i turizma može Vladi RS predložiti mjere izravne kontrole cijena na način kako je propisano Zakonom o reguliranju cijena u RS, kazali su u resornom ministarstvu.

Istaknuli su kako Vlada RS može procijenjivati je li potrebno poduzeti određene mjere u smislu određivanja fiksne, najviše ili najniže cijene ili neke druge mjere koje su propisane Zakonom o reguliranju cijena u RS.

U RS nema monopolskog formiranja cijena, jer primjera radi, cijena goriva je znatno niža u Bijeljini i Zvorniku, nego u Banja Luci i Istočnom Sarajevu, kažu u Ministarstvu te pojašnjavaju kako cijena goriva nije ista na svim benzinskim crpkama, jer se odvija u skladu s poslovnom politikom distributera.

Lela Gibo, šef Odsjeka za cijene u Federalnom ministarstvu trgovine, rekla je kako pravne i fizičke osobe mogu formirati slobodno cijene te da se pod kontrolom cijena podrazumijevaju aktivnosti na praćenju opće razine cijena i poduzimanju mjera ekonomske politike radi sprječavanja i otklanjanja poremećaja na tržištu.

Ona kaže kako na kretanje cijene naftnih derivata u FBiH utječu kretanje cijena nafte na svjetskom tržištu, tečaj dolara, rafinerijske cijene derivata, kao i izmjena normative u pogledu visine javnih prihoda koji su sadržani u cijeni naftnih derivata.

Trenutna maloprodajna cijena na benzinskim crpkama u FBiH kreće se u određenom rasponu, te slijedom toga potrošači u modelu slobodnog formiranja cijena autonomno odlučuju i imaju mogućnost sami izabrati prodajna mjesta s nižim cijenama, kažu u federalnom ministarstvu.

Faruk Hadžić, makroekonomski analitičar, smatra kako je tržište u BiH već narušeno te da su entiteti preko svojih ministarstva već morali utjecati na cijenu goriva.
Ako nisu nametnuli ograničenje cijena, sa distributerima su mogli dogovoriti da se ona snizi, kao što je to bilo u srpnju. Država kroz razne namete ubire 1,15 KM od cijene goriva, tako da ima prostora da smanji namete i tako izravno utječe na konačnu cijenu, kaže Hadžić.

On je kazao kako su cijene goriva, promatrajući listopad, rasle otprilike 0,15 KM u ovisnosti od distributera, dok je u listopada cijena barela na svjetskom tržištu u konačnici padala.
Ne vidim razlog zbog kojeg cijene goriva kod nas nisu snižene, jer i tečaj dolara i cijena nafte na svjetskom tržištu ne idu u prilog kao izgovor da se kaže da je zbog tog trebalo podići cijenu goriva u BiH, ističe Hadžić.

Milovan Bajić, direktor “Krajinapetrola”, kaže kako je cijena goriva kod nas trenutno najniža u regiji te da je sa stanovišta standarda gorivo skupo, ali da se, sa stajališta distributera, radi o minimalnim zaradama.
Utječu na to i rafinerijske cijene i državni nameti, naše zarade su minimalne. Put od barela do maloprodaje je poprilično dugačak i ne možemo mi na to reagirati. Kupujemo naftu od rafinerije, platimo obavezu državi, dodamo nešto svoga rabata, koji je ove godine znatno manji nego prošle, i tako formiramo cijenu, rekao je Bajić.

On je kazao kako je najbolji pokazatelj to da je na njihovim crpkama promet u prvih devet mjeseci znatno veći, a da su zarade manje.

Porast cijene barela?

Prema najnovijem izvješću o stanju na tržištu nafte, koji su pripremili analitičari Raiffeisena, u sljedeća dva mjeseca može se očekivati daljnji rast cijena sirove nafte na svjetskom tržištu, pa bi barel crnoga zlata mogao dostići i vrijednost od 100 američkih dolara.

Ako se u sljedeća dva mjeseca dogodi dodatno smanjenje proizvodnje nafte ili ako, zbog američkih sankcija, značajnije padne iranski izvoz nafte, onda se može očekivati rast cijena barela sirove nafte na barem 90 USD, kaže se u izvješću Raiffeisena, koji procjenjuje kako će se u posljednjem ovogodišnjem tromjesječju trgovati po prosječnoj cijeni od 80 američkih dolara po barelu.

NN

Glas naroda

Do 3 marke se može izdržat ali preko 3 biti će malo teško. Problem je veći time što nema formirane nove vlade nadajmo se da će biti u spostavljena uskorije vrijeme. Malo se treba strpiti nastojimo da uradimo sve u dobrobiti gradjana.

za nase place 3 marke po litru goriva je sitnica necemo ni osjetit

Biciklo,pješke i druga sredstva..,a benzin za koktele,potpalu vatre...

Preživio je naš narod junački i veće probleme j prevare. Što nam je onda 20-30 feninga po litri.
Samo udrite još jače po nama dok još imate po kome.

To su [ * neprimjereno * ] ekstra klase skuplje gorivo neg u SAD, a država sisa krv ko će platiti puste agencije pra agwncije ministre sacjetnike zastupnike vozni park para osiguranje osiguranje službena putivanja rekonstrukcije puteva do pruvatnih kuća i vikendica velikih vođa njihova osigurabja i para osiguranja županijske agencije općinske agencije entitetske agenxine osigurabja para osiguranja raznorazne pros
Lave i obljetnice turnire godišnjice udruge para udruge lobiste para lobiste umjetnička društva akademije babe para babe aktiviste sipatizere itd itd itd itd itd itd itd itd i na krajz napuniti proračun za redovite obveze države umorih se pušuć a nusam desetinu nabrojio

Šteta truda. Bez točke i zareza sve dosta nejasno napisano. :)

Za hm: Pošto ste jako pismeni molim vas napišite svoj komentar ali da ga svatko razumije. Hvala lijepo.

Hvala Vam što uviđate moju pismenost, a o Vama dovoljno govori i činjenica da se ne možete pomiriti sa svojom (ne)pismenošću.
Sukladno Vašoj molbi, još ću jednom napisati svoj komentar da ga svatko razumije. (Vi ionako ne razumijete). :)

- Šteta truda. Bez točke i zareza sve dosta nejasno napisano. :)

pišite bre srpski da vas celi svet razuma-relativno gledano imamo najskuplje gorivo u evropi
relativno znači usporedba prema placi-koliko čovjek zaradi goriva za jedan sat
tako se računa prava cjena goriva a ne nominalni iznos bez usporedbe sa satnicom rada

Pušit škiju pit rakiju kazanicu livat gorivo uHrvatskoj Srbiji Crnoj gori uhljebi pokoj vječni.

Cijena barela pala sa 87$ na 72$ i opet nema snizenja cijene goriva...na fuelprice stranici stoji da je trenutna cijena goriva u BiH 1,71 KM za 05.11.2018,a u Hrvatskoj 10,55 kn...

http://www.fuel-prices-europe.info

Na toj stranici pise trenutne prijavljene cijene goriva po drzavama....eurosuper 98 1,71 a eurofizel 1,56 sto mu je i realna trenutna cijena

Taaje to nami 3 KM za litar goriva, kad znamo da je kvalitetno.

Najviša cijena goriva nebi smjela prelaziti 1 € kad se sagleda životni standard

Divljanju cijena goriva se može stati na kraj
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari