Unatoč padu prihoda, neće biti povećanja cijena električne energije?

ljubuski.info

Revizorsko izvješće o poslovanju JP Elektroprivrede HZ HB za prošlu godinu donio je podatak kako su prihodi ovoga poduzeća lani smanjeni za 81,4 milijuna maraka u odnosu na 2016. godinu.

Razlog za ovoliki pad u prihodima EP HZ HB treba tražiti u činjenici kako ovo poduzeće prošle godine nije poslovalo s mostarskim Aluminijem, ali i u tome da je 2017. godina bila hidrološki najlošija od kako EP HZ HB postoji. Skoro cijeli proizvodni kapacitet EP HZ HB ovisi o hidroelektranama, tako da hidrologija ima izuzetno veliki uticaj na poslovanje ovoga poduzeća.
Mi smo već u prvoj polovici prošle godine primijetili pad prihoda i uprava na čelu sa direktorom Marinkom Giljom je poduzela niz koraka kako to ne bi uticalo na poslovanje EP HZ HB. Uvedene su brojne mjere štednje i promjene u načinu poslovanja čime smo izbjegli crne scenarije i velike poteškoće u redovnom poslovanju EP HZ HB - rekli su u ovome poduzeću.

Naveli su i kako su probleme zbog loše hidrološke situacije morali rješavati na način da se električna energija kupovala na stranim tržištima, što predstavlja najveću promjenu u poslovnom planu za prošlu godinu i neplanirani trošak.
Unatoč velikom padu prihoda, mi smo uspjeli pozitivno poslovati i prošle godine. Prihodi su iznosili 311 724 825 maraka, a rashodi su bili 311 487 384 KM. Otvorili smo brojna radna mjesta, osigurali da veliki broj mladih ljudi ostane na ovim prostorima, gradi svoj život i budućnosti. Mi ćemo i u budućnosti biti tvrtka koja želi povećavati svoju proizvodnju, otvarati radna mjesta i tako ispunjavati zadaću koju imamo kao javno poduzeće - poručili su iz EP HZ HB.

Na pitanje hoće li veliki pad prihoda biti razlog za povećanje cijena električne energije, naši sugovornici su na rekli kako se to neće dogoditi.
Direktor Marinko Gilja i uprava EP HZ HB je i dalje čvrsto pri stavu kako neće biti povećanja cijena električne energije. Ova godina nam je izuzetno hidrološki povoljna, vraćaju nam se kupci koju su nas ranijih godina napustili i očekujemo da ćemo ove godine znatno bolje poslovati nego je to bio slučaj 2017. godine, zaključili su iz Elektroprivrede HZ HB.

pogled.ba

Glas naroda

odakle namirit dugove oće oće ko je opuha 250 miliona km struje iz aluminija
izgleda radnici gutaju struju non stop

Samo poskupite Hrvatski narod je izdržao sve nedaće izdržati će i to nema otpornijeg naroda od HRVATSKOG.

.... ni glupljeg!

idu otpuštanja, prošli su izbori

Dobro ti ga s.e.r.e.t.e sve sto ste mogli ste uništili.u elektri ste imali veliko ulaganje u stolice nemozete ih napripravit.bando l.o.p.o.v.s.k.a.kad sipa počne raditi posao bit Ce vas i u niskim rupama

vodopade koćušu i kravicu preselit u široki prije nego ih prodaju lučiću
tamo če bar biti korisni

Pa zar ovi dana struja nije poskupila i to znatno. Pa do kada više mislite praviti budale od ovog naroda

Dali se zna podatak koliko godišnje EPHB izvuče novca iz Ljubuškog a koliko vrati Ljubuškom sportu,kulturi,ustanovama....bio bi to zanimljiv podatak

Ma kakvo vraćanje u lokalnu zajednicu,ovi samo uzimaju

Barem nesto.

Baš sramotno da firma koja ima monopol bar ništa ne vrati ako ništa onda Ljubuškoj mladosti,vjerovatno ne ostane od prelijevanja u vlastite džepove

Unatoč padu prihoda, neće biti povećanja cijena električne energije?
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari