Predstavljen projekt "Razvoj i diverzifikacija turističke ponude u ZHŽ"

ljubuski.info

Jučer je u Širokom Brijegu, u hotelu "Park", održan uvodni sastanak za projekt "Razvoj i diverzifikacija turističke ponude u Zapadnohercegovačkoj županiji" u organizaciji Ureda Vlade Zapadnohercegovačke županije za europske integracije.

Na sastanku je sudjelovalo preko 50 predstavnika javnog, privatnog i nevladinog sektora u Zapadnohercegovačkoj županiji. Kroz prezentacije koje su pripremili predavači ravnatelj Ureda Vlade Zapadnohercegovačke županije za europske integracije gosp. Ivan Jurilj sa suradnicama, te ravnatelj Instituta za turizam gosp. Damir Krešić sa suradnicima, sudionici su upoznati s aktivnostima i mjerama koje će se provoditi prilikom implementacije ovog projekta.

Nakon prezentacijskog dijela sudionicima se također obratio i pomoćnik ministra u Ministarstvu gospodarstva Zapadnohercegovačke županije gosp. Ante Begić, koje je institucionalni nositelj projekta, a Ured Vlade Zapadnohercegovačke županije za europske integracije, zajedno sa Regionalnom razvojnom agencijom REDAH, koordinator projektnih aktivnosti. Ova inicijativa je podržana od strane Švicarske Vlade, preko projekta MarketMakers, koji čini konzorcij Helvetas Swiss Intercooperation i Kolektiv d.o.o.

Rezultat ovog projekta biti će Plan razvoja turizma u Zapadnohercegovačkoj županiji čiju će izradu voditi Institut za turizam, jedini znanstveni javni institut u Hrvatskoj specijaliziran za istraživanje i konzalting u turizmu. Najvažnije aktivnosti biti će usmjerene na organizaciju i institucionalizaciju platforme za razvoj turizma, jačanje kapaciteta na lokalnoj i županijskoj razini na području ruralnog i aktivnog turizma, što će u kombinaciji utjecati na promociju županije kao atraktivne destinacije za ruralni i aktivni turizam.

Na sastanku je između ostalog zaključeno kako je za uspjeh ovog projekta važna aktivna suradnja između ključnih dionika u županiji: ministarstava, općina i grada, privatnog i nevladinog sektora

Ured Vlade ZHŽ za europske integracije

Glas naroda

Pa ovo je sve priča na papiru. Pa prije puno godina taj institut je oodržavao predavanja pod istim nazivom u Ljubuškome.A šta se pokrenulo ništa. Nemože ništa institut kad općine ne pripreme teren. Pogledajmo koliko je projekata iz EU napravljeno preko 15 miliona eura, to uloženo i stalo i propada. Ovo su samo projekti i predavanja da REDAH osigura svoje plaće kao i HERAG. Sve je to uredu ali ništa nema od turizma!
Kako kaže izbjeglica "Jel tak ili nije tak"

Budućnost je u smiješnom turizmu.Dovoditi turiste da se zabave smijući se ovom cirkusu od države,[ * neprimjereno * ]skim projektima,šahtovima...

Predstavljen projekt "Razvoj i diverzifikacija turističke ponude u ZHŽ"
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari