Hercegovci u borbi za hotel u Baškoj Vodi

ljubuski.info

Tri ponude pristigle su u Ministarstvo državne imovine za kupnju bivšeg vojnog hotela Hrvatska u Baškoj Vodi, a najviše je ponudio Petar Ćorluka, hercegovački poduzetnik koji je bogatstvo zgrnuo proizvodnjom i prodajom WC papira Violeta.

Osim što je vlasnik tog brenda, Ćorluka posjeduje i hotel u Sarajevu te makarsku tvrtku Marea Alta koja za hotel Hrvatska nudi 46,13 milijuna kuna.

No, za taj se hotel s dvije zvjezdice natječe i zagrebačka tvrtka Adria Coast turizam čiji su osnivači vlasnik i predsjednik Uprave Prvog plinarskog društva (PPD) Pavao Vujnovac i najmoćniji čovjek hrvatskog rukometa Zoran Gobac, a tvrtki se pridružio i Damir Spudić, član uprave PPD-a. Tvrtka Adria Coast turizam za hotel Hrvatska ponudila je 42,4 milijuna kuna. Treća ponuda, u vrijednosti od 36,5 milijuna kuna, pristigla je od slatinske tvrtke Maros nekretnine.

Ministarstvo je javni poziv za prodaju hotela Hrvatska u Baškoj Vodi raspisalo sredinom rujna, po početnoj cijeni od 35,9 milijuna kuna, nižoj nego u prethodnom pozivu, a ponude su se mogle podnijeti do danas.

Hotel je smješten u centru Baške Vode, ima 136 smještajnih jedinica, od čega 128 soba i 8 apartmana. Ukupna mu je bruto površina 12.500 četvornih metara, a neto površina 8.956 četvornih metara.

Hotel Hrvatska na Makarskoj rivijeri već se ove godine nudio na prodaju, po početnoj cijeni od gotovo 44 milijuna kuna i uz jamčevinu od 2,1 milijun kuna, na koji nije pristigla niti jedna ponuda.

HINA

Glas naroda

Baš mi je drago taj hotel ima i svoj disko na plaži sanset Se zvao Ja sam radijo u tom hotelu Sutjeska recepcijonar se pozdravlja sa smrt fašizmu sloboda narodu. Taj hotel takodje ima i svoj bungalov najviše ga koristila djeca Ruskih Sovjetskih oficira.

Nema novaca za onakav hotel i okoliš ali za ovako sitne novce tajkuna, možda.Šteta.

Tariguz vise nemozes naci ispod 5maraka

Hercegovci u borbi za hotel u Baškoj Vodi
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Audio/Video

Posljednji komentari