Rastu cijene života

ljubuski.info

Cijene proizvoda i usluga koje se koriste za osobnu potrošnju u BiH, mjerene indeksom potrošačkih cijena, u rujnu u prosjeku su više za 0,5 posto u odnosu na kolovoz.

Hrana i bezalkoholna pića u prosjeku su skuplji za 0,3 posto, odjeća i obuća za 3,8 posto, stanovanje i režijski troškovi za jedan posto, zdravstvo za 0,4 posto, a prijevoz je u prosjeku poskupio 0,8 posto.

Prema podacima Agencije za statistiku BiH, u rujnu su cijene bile niže u odnosu na kolovoz iz oblasti komunikacija za 0,1 posto, rekreacije i kulture za 0,9 posto, dok su ostala dobra i usluge u prosjeku jeftiniji za 0,2 posto.

Razina cijena u rujnu ove, u odnosu na isti mjesec prošle godine, viši je za 1,7 posto.

Hrana i bezalkoholna pića u prosjeku su poskupili 0,1 posto, za koliko je skuplje i obrazovanje, alkoholna pića i duhan šest posto, stanovanje i režijski troškovi 3,4 posto, zdravstvo 2,4 posto, prijevoz 12,1 posto, rekreacija i kultura 1,2 posto, a restorani i hoteli su u prosjeku skuplji za 0,5 posto.

U rujnu, u odnosu na isti mjesec lani, odjeća i obuća je u prosjeku skuplja za 11 posto, namještaj, aparati za domaćinstvo i redovno održavanje kuće za 1,3 posto, komunikacije za 0,3 posto, te ostala dobra i usluge za 1,4 posto.

Glas naroda

Odlazak u strane zemlje je neminovan tok okolnosti.

"Ne boj te se" Imamo DOBROČINITELJA KOJI O NAMA BRINE.

nebrinite sekte i međubrtske vračare za nas mole
jel tak il ne tak sektaši i vračare

Kad neko kaže kako je stanarina skupa u Njemačkol ali zato sve ostalo je jeftinije plus dobiješ plaćeno za ono što radiš

Raste i tlak u naroda kakav je život gdje se kredit kreditom vraća svak bi stan i merdjana a 5 stoja plaća sa vakom pameti naroda ostaće dosta svita i bez gaća. S S.

Sad će košarica brzo na 2000 km a plaća još uvik 600 km ako četvero ukući radi more se život živio vođa

Rastu cijene života
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari