Zapovjednici vatrogasnih postrojbi ZHŽ u radnoj posjeti Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Zagreba

ljubuski.info

Zapovjednici vatrogasnih postrojbi Grada Širokog Brijega (Dario Čuljak) i općina Grude (Svemirko Mikulić), Posušje (Mario Čutura) i Ljubuški (Milan Tolić), te pomoćnik ravnatelja Uprave civilne zaštite Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) Mladen Bošnjak i pomoćnik gradonačelnika Širokog Brijega za civilnu zaštitu Željko Vukoja boravili su u četverodnevnom radnom posjetu Javnoj vatrogasnoj postrojbi (JVP) Grada Zagreba.

Prvog dana radnog posjeta JVP Grada Zagreba zapovjednike vatrogasnih postrojbi i predstavnike civilne zaštite iz ZHŽ primio je zapovjednik JVP Grada Zagreba Siniša Jembrih koji je predstavio JVP Grada Zagreba, te su zajednički obišli vozni park i opremu JVP Grada Zagreba. Drugog dana radnog posjeta zapovjednici vatrogasnih postrojbi iz ZHŽ aktivno su sudjelovali u vanjskoj vježbi s aparatima za disanje, pokaznoj vježbi spašavanja s visina, te na vježbalištu u dimnoj komori i beskonačnim ljestvama gdje su uspješno svladali 30 metara stepeništa što odgovara peterokatnica.

Trećeg dana radnog posjeta domaćin je organizirao posjetu tvornici za izradu, popravak, nadogradnju i servisiranje vatrogasnih vozila 'Ziegler' d. o. o. Potom je priređen prijem u Dobrovoljnom vatrogasnom društvu 'Moravče' u posljednje dvije godine najboljem DVD-u Grada Zagreba, gdje je riječi dobrodošlice uputio predsjednik Srećko Pahlen. Ovdje je goste iz ZHŽ pozdravio dr. Pavle Kalinić pročelnik Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba prenijevši pozdrave gradonačelnika Milana Bandića i zamjenice gradonačelnika dr. Olivere Majić. Također je nazočne pozdravio i Vedran Šušković voditelj Odjela za poslove obrane i informacijske sigurnosti, te Zlatko Križanić predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Zagreba koji je govorio o modalitetima buduće suradnje.

Mladen Bošnjak, pomoćnik ravnatelja Uprave civilne zaštite ZHŽ zahvalio je na prijamu, te naglasio korisnost ovog radnog posjeta, te da ga raduje spremnost domaćina za daljnju suradnju i pomoć vatrogascima iz ZHŽ.

Četvrtog dana boravka Mladen Bošnjak pomoćnik ravnatelja Uprave civilne zaštite ZHŽ i pomoćnik gradonačelnika Širokog Brijega za civilnu zaštitu Željko Vukoja nazočili su vježbi civilne zaštite "Zagreb 2018." na lokalitetu bolnice 'Blato', na kojoj je sudjelovalo 500 pripadnika struktura civilne zaštite Grada Zagreba.
Nakon što je ravnatelj Uprave Martinović krajem mjeseca kolovoza dogovorio uspostavljanje suradnje u području zaštite i spašavanja i vatrogastva između Uprave civilne zaštite Zapadnohercegovačke županije i Grada Zagreba, ovim radnim posjetom na najbolji mogući način uspostavili smo tu suradnju. Ovaj radni posjet ocjenjujem veoma korisnim za nas iz civilne zaštite, a posebice za naše vatrogasne zapovjednike koji su uistinu imali što vidjeti, ali i provjeriti svoju spremnost. Ovim putem u ime svih nas iz ZHŽ zahvaljujem Siniši Jembrihu zapovjedniku JVP Zagreb, zapovjedniku i članovima DVD-a Moravče, dr. Pavlu Kaliniću pročelniku Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, Zlatku Križaniću predsjedniku Vatrogasne zajednice Grada Zagreba, kao i svim vatrogascima JVP Zagreb s kojima smo proveli ovih nekoliko dana i naravno gradonačelniku Bandiću i zamjenici gradonačelnika g-đi Majić, kazao je po povratku s četverodnevnog radnog posjeta JVP Zagreb Mladen Bošnjak, pomoćnik ravnatelja Uprave civilne zaštite ZHŽ.

UCZ ZHŽ

Glas naroda

Sva cetvorica nemaju dana ni trunke skole o zastiti i spasavanju a Bosnja kao inzenjer strojarstva tako da su ipak nesto naucili valjda a oni koji rade na terenu su izgleda nesposobni da odu u Zagreb a kamoi da nauce nesto takoispada nedaju ovi uhljebi a ni jedan zapovjednik nema poozen vazrogasni ispit a kamoli ispit za zapovjedanje u postrojbama

Zapovjednici vatrogasnih postrojbi ZHŽ u radnoj posjeti Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Zagreba
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari