Uz put prema Kravici prikupljeno 1.775 litara otpada

ljubuski.info

I ovu sunčanu jesensku subotu odlučili smo odvojiti za eko-druženje u našem gradu. Osim članova naše udruge, pomagači su bili učenici OŠ Ivane Brlić-Mažuranić i članica/predstavnica kluba umirovljenika Ljubuški.

U ugodnom društvu naših prijatelja, uspjeli smo ispuniti sve ono što naše eko-druženje podrazumijeva: prikupljanje i sortiranje otpada na određenoj lokaciji u našem gradu potkrijepljeno edukacijom i istraživanjem.

Ovaj put za lokaciju smo odabrali put prema Kravici, put prema jednom od simbola našeg grada, prema oazi u kamenu, umjetničkom djelu našeg Trebižata.

Poučeni iskustvom s prošla dva eko-druženja, krenuli smo opremljeni pomagalima i pomalo sumnjičavi. Kako se mi Ljubušaci, odnosimo prema našem malom raju? Kako se prema našem malom raju odnose mnogobrojni turisti koji posjećuju Kravicu tijekom cijele godine, a najintenzivnije tijekom ljeta? Brinemo li se o našem Trebižatu tijekom cijele godine, kako bi nas i turiste rashlađivao ljeti?

Količina prikupljenog otpada na ovoj lokaciji je dosta manja od količine na prethodne dvije lokacije, što nam je bilo utješno. Ali ni za ovu količinu nemamo opravdanje. Zašto odlagati otpad na za to nepredviđena mjesta? Je li otpadu mjesto na prilazu u ovu prirodnu dragocjenost našeg grada i regije? Kakvu sliku ostavljamo turistima?

Poslije prikupljana otpada okrijepili smo se sendvičima uz pogled na vodopad za koje zahvaljujemo JP Parkovima.

 • Vrijeme polaska: 8h
 • Vrijeme trajanja akcije: 2h
 • Sudionici: Udruga Mladih Agape, OŠ IBM, Udruga umirovljenika Ljubuški
 • Ukupno prikupljenog otpada 1.775 litara:
  • papir: 120 litara
  • staklo: 160 litara
  • plastika: 560 litara
  • mix: 935 litara
 • Dužina prometnice: 3.2 km
 • Otpada po metru prometnice: 0.55 litre
 • Najčešći artikli: plastične boce
ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
udruga mladih Agape

Glas naroda

A eto i otpad u litrima. Svašta! Po kojem je to standardu. Ima u mene 500 litara otpada betona, ajde otrajte plaćam po litru.

Šta će ti standard kad je u litrima...

bolan znaš one kese što kupiš one 40 L, 70 L 120 L..... eto to ti je to sve vam se mora crtat, ali nema veze ,samo mi nije jasno kako vas nije sramota javljat se sa takvim pitanjima tutkumi

vidiš papira ti je bilo jedna vrića od 120 litara

Svaka čast ljudii! Da je manje neodgojenih nebi trebalo kupit smece,al sta je tu je..A ovi gore pojedinci sto im nista ne valja (pa ni mjerene jedinice), ne znam koja im je svrha zivota,al nek ju sto prije nađu.

Pa i svrha života se izražava u litrima, u čemu je problem?!

Tako je, litra-litra

Kao prvo svaka Vam cast za akcije, ali nesto smae ne slaze. Zanimljivo kako su do sada svaki put slikali ukupnu kolicinu otpada, a sada nema slika. Ocito je da lazu o kolicini otpada, skupili su puno puno manje od navedenog. Dokaze na vidjelo mladici i djevojke Agapea

Ajmo tabletice prominit,promašilo ti terapiju ali sricom ima popravni.

Zasto odmah vrijedate kad je ovaj gore rekao istinu. do sada su slikali sav otpad i objavili. Ocito su se razocarali jer su mislili vece kolicine sakupit i pljuvat po Parkovima kako ne odrzavaju cestu do Kravice. Slike.im ne slazu s kolicinom. I molim sta je to mix otpad. Lazi me lazi vjerovat cu sve. Prozirni ae

Mladići i djevojke, penzioneri i penzionerke

Dobra voditeljica ucenicima jeli udata valja kuci voditi kad je radnica

Agapovci ne bacajte smece po gradu. Drugima drzite predavanja o okolisu a ni sami se ne pridrzavate. Gadi mi se kad vidim kako vasi clanovi bacaju opuske od cigareta na ulicu. Pomesti prvo ispred svoga praga udrugo.

Uvijek je bilo besposlene djece

Ante Bigic zvani biga

Uz put prema Kravici prikupljeno 1.775 litara otpada
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari