Hotel Bigeste uspješno razvija posao

ljubuski.info

U pretvorbi i privatizaciji, nažalost, nema puno primjera gdje je ona uspješno provedena, a među pozitivnim primjerima je Hotel "Bigeste" u Ljubuškom.

Od derutnoga, zapuštenoga i neuglednoga nekadašnjega hotelskoga zdanja, nastao je moderni preuređeni i dograđeni hotel s četiri zvjezdice, koji je popunio prazninu u dosadašnjim hotelskim sadržajima i ponudama u Ljubuškom.

Uspjeh je to ljubuške tvrtke Unitrade koja je hotel kupila, ispunila obveze iz ugovora o privatizaciji i uložila oko 6.500.000 KM u rekonstrukciju i obnovu. Svečano je otvoren je u svibnju, a posao je dobilo ukupno 40 djelatnika.

Zadovoljni smo, krenuli smo jako dobro, hotel je očito nedostajao Ljubuškom. Što se tiče ugostiteljskoga dijela, svi financijski pokazatelji su vrlo pozitvni, čak u jednome dijelu iznenađujuće dobri. Već imamo stalne goste. Već sada mogu najaviti da ćemo u idućoj godini imati svaki vikend barem jednu svadbu. Što se tiče smještajnih kapaciteta, i tu smo jako zadovoljni. Ovo je prigoda da najavim i skoru dogradnju novih soba, kako bismo mogli primiti veći autobus s gostima. Tu, prije svega, mislim na goste iz Međugorja, iznosi zadovoljno pokazatelje Stjepan Primorac, direktor hotela Bigeste.

Trenutačno su u hotelu 22 sobe s 40 kreveta za manje grupe gostiju, što je bio ograničavajući čimbenik, pa će se dograditi još 12 dvokrevetnih soba tako da će kapacitet biti ukupno 64 kreveta.

Radovi će početi kad nastupi korizma, kada nema svadbi i kad je manje gostiju, a trebali bi biti okončani do Uskrsa.

I hotelska kuhinja radi "punom parom". Svaki dan imaju najmanje 200 obroka.

Večernji list

Glas naroda

Fra škropan je naplatio blagoslov hotela sa 10.000KM a s obzirom da će dolaziti hodočasnici iz međugorja kako vicka nije tražila dozvolu?

Bravo ljudi,samo naprijed. Ljubuški treba i čeka vaše dalje investicije.

Ima li se kakav plan za Stari Hotel,ako ne najbolje sa bagerima skloniti ono ruglo

Stari hotel ima budućnost dati mladeži ko presjednikov ured u Mostaru za druženje osnovaca i srednjoškolaca i studenata zašto ne.

Ako to dadneš mladima onda im ubaci i kladionicu,alkohol,disko...,nedaj bože da ru bude nešto kulturno i pametni!

Ima disko u podrumu a ovo ostalo se lako pribavi...

Ima nas jos zivih koji znamo kako je izgledao stari hotel Bigeste a vidimo ovu hrpu betona nigdje drveta ali zelim uspjeh

Ovoje otel i stolice sirotinjske koje Stipo i odakle

Sad će završiti kao Mucić sa svojim restoranima i kafićima

Hotel Bigeste uspješno razvija posao
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari