Provedena obuka iz područja zaštite od požara

ljubuski.info

Za zaposlenike Uprave civilne zaštite Zapadnohercegovačke županije provedena je obuka iz područja zaštite od požara.

Poduzeće "Tehnozaštita" d.o.o. iz Mostara provela je obuku iz područja zaštite od požara svih zaposlenika Uprave. U prvom dijelu obuke Marin Udovičić iz poduzeća "Tehnozaštita" upoznao je zaposlenike Uprave o vrstama požara i ponašanju u slučaju požara, nakon čega je prikazan 15-minutni film na temu zaštite od požara. Potom je uslijedila mini-vježba korištenja protupožarnog aparata.

Na temelju članaka 24. i 128. Zakona o zaštiti od požara i vatrogastvu ("Službene novine Federacije Bosne i Hercegovine", broj: 64/09) propisana je obveza i način stručnog osposobljavanja zaposlenih osoba, za provođenje mjera zaštite od požara na radnim mjestima, a pravne osobe, državna tijela i druge institucije dužne su kontinuirano organizirati i provoditi stručno osposobljavanje i usavršavanje svih zaposlenika, odnosno državnih službenika i namještenika koji se nalaze u radnom odnosu za provođenje mjera zaštite od požara na radnim mjestima na kojima se nalaze.

Obuka i osposobljavanje obuhvaća upoznavanje zaposlenih osoba sa svim izvorima opasnosti i načinu provođenja mjera zaštite od požara sukladno Planu i Pravilniku o zaštiti od požara. Uz obuku obvezno je najmanje jednom u dvije godine izvršiti i provjeru znanja iz područja zaštite od požara svih zaposlenih osoba.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari