Mijo Jelić na potjernici Interpola

ljubuski.info

Državni sud raspisao je 41 potjernicu protiv optuženih za ratne zločine koji su nedostupni bosanskohercegovačkim tijelima progona.

Potjernice su raspisane putem "Interpola", a u Sudu BiH su naveli da nemaju saznanja da li se za tražene osobe sumnja da se nalaze na području Srbije i Hrvatske.
Ukupno je nedostupno 45 osoba protiv koji je potvrđena optužnica, naveli su u Sudu BiH, ne preciziravši zašto za svima nisu raspisane potjernice.

Prema dostupnim podacima, nedostupni su: Fahrudin Alić, Branko Besara, Aničić Nedjeljko, Dragan Dopuđa, Saša Dunović, Branislav Gavranović, Milisav Gavrić, Ante Golubović, Miroslav Hrstić, Jovo Jandrić, Radoslav Janković, Zlatan Mijo Jelić, Milenko Karlica, Duško Kornjača, Borislav Stojić, Rajko Drakulić, Svetozar Kosorić i Adem Kostjerevac.

Također, nedostupni tijelima progona u Bosni i Hercegovini su i Višnja Aćimović, Tomislav Kovač, Nedeljko Matić, Mladen Kurdija, Rajko Kušić, Perica Kustura, Vinko Lazić, Marinko Marić, Zdravko Marinić, Mario Miličević, Miljenko Nogolica, Jovan Novaković, Vide Palameta, Blagoja Vojvodić, Čedo Bogičević, Vinko Papak, Vitomir Popić, Željko Rodin, Drago Samardžija, Bogdan Stevanović, Borislav Stojšić, Marco Vidović i Miloš Zekić.

Za većinu optuženih za ratne zločine ili genocid navodi se kako su državljani Srbije ili Hrvatske. Neki od optuženih već su svjedočili putem videolinka iz Beograda na suđenjima koja se vode na Sudu BiH ili u Haagu, ili su se pojavljivali u medijima.

Gavni haški tužitelj Serge Brammertz je u utorak, na međunarodnoj konferenciji u Zagrebu, zatražio od međunarodne zajednice nastavak poticanja vlasti u regiji ka zaustavljanju negativnih trendova i intenziviranju regionalne suradnje, istraga i suđenja.
Procesuiranje ratnih zločina i pomirenje u državama obuhvaćenim sukobima na prostoru bivše Jugoslavije posljednjih nekoliko godina nazaduje, regionalna saradnja je sve slabija. Svake godine je manje suđenja za ratne zločine, a vladajući političari iz regije unazad dvije godine tretiraju ratne zločince kao heroje, kazao je Brammertz na konferenciji.

Glas naroda

Jesu li dostupni pripadnici El Mudžahida

Moj dragi Mijo ovo je HDZ BIH. ŠTO NAM RADE!

jesu li dostupni tutinjevci i njihovi nadređeni?

Živio je on kao kralj nije njega bilo briga za branitelje koji su bili osuđivani ili optuživani a bio je u sprezi sa HDZ-om i sad bi mi branitelji koji smo oslužili kazne trebali brinuti za njega i njemu slične ma moreš misliti. "2 godine i 6 mijeseci sam proveo u zatvoru nikoga nije pitao za mene kamoli pomogao osim Načelnika općine moje i nemu jedino Hvala!

Prošla baba sa kolačima moj Mijo,st,aviše ti ga oni koje si stvorijo,da im nesmetaš.

Nas Predsjednik se naljutio na Miju. Mijo nema druge nego vojnim metodama rijesavati drustveno politicka zbivanja. Trebat ce stogod radit

Dok si se liza s Hdz-om sutija si , boja si kralj , nisi ti nikakav junak samo da znas te koje tinoptuzivas su tvoji bivsi pajdasi . Ne prosipaj vise propagandu .

moj mijo ko je uzeo sisu šuti i doji ko nije protjeraj ga da mogu raditi što hoće ali i ti si tome kriv prespavao si dosta vremena partizanska škola je pokvarena vidiš da su svi partizani u hdz ali svi hdzeovci nisu partizani

Mijo je drzavljanin hrvatski,ne brinite se vi za njega,mogu mu staviti soli na rep..

Za sve je kriv jugosloven dragan čović

Dobročinitelju naš, lijepo si ovo tempirao nakon izbora.

sad će oni za sobom povuć dragančeta njemu na heliodromu bili šegrti muslimanski zatvorenicu
i čova odlazi zato studenti bruje u zapadnom mostaru koje je uhljebio da mu čuvaju guzu
ostaće mu vile i računi ode on u katabaju

ured se zatvara no zenica se otvara

Gdje mu je bivsi vozac tj. ministar Boras. I on ga zatajio.

Zna li itko koje god se jugodragan krstija,pricestija ,krizma,vjenča? Dali to znaju ovi HDZ analni uvlakaci koji su svake nedilje u crkvi?

adezekani se raspituju za komšićevu stranku sad će oni opet uzet prve redove stranke

kad će bizon za tobom jeliću

Mijo Jelić na potjernici Interpola
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari