Vrijeme je za otrježnjenje

ljubuski.info

Pripadam onima koji ni u snu ne bi mogli glasovati za Željka Komšića, čovjeka koji zlorabi bošnjačko glasačko tijelo kako bi se domogao unosne funkcije. Pa ipak ne mislim da je za Hrvate u Bosni i Hercegovini to najveće zlo. Hrvati imaju još uvijek mehanizme odbrane vlastitih nacionalnih preko interesa preko drugih institucija. Član predsjedništva je i onako počasna funkcija koja Hrvatima ne može puno naštetiti, niti donijeti koristi. Pogotovo to  ne može kavanski političar Željko Komšić.

Na koncu i međunarodni čimbenici znaju dobro da u njemu ne kuca niti hrvatsko niti bošnjačko srce, nego Brozovo, koje još uvijek sanja puste snove o tome kako bi Bosna i Hercegovina mogla postati mini Jugoslavijom, zemljom lažnog bratstva i jedinstva.

Željko Komšić ne može naškoditi Hrvatima u BiH onoliko koliko im je naštetila dosadašnja hrvatska politika u kojoj nije bilo niti onog minimuma patriotizma pod kojim se podrazumijeva dobro vlastitog naroda, naravno uvažavajući i interese svih drugih naroda i građana.

Dobro uvježbana hadezeovska mašinerija, služeći se svim nedopustivim sredstvima, uspjela je skupiti određeni broj glasova za svojega nebeskoga šefa i sebe, ali ne i dovoljno da bi se porazilo Komšiča koji se debelo uvukao pod kožu svima onima Bošnjacima koji preziru Hrvate.

Istina, pobjeda Komšića s bošnjačkim glasovima je velika prevara i nepravda, ali i prilika za otrežnjenje. Iz te prljave pobjede hrvatski narod bi trebao izvući veliku pouku, ukoliko definitivno ne želi postati beznačajnom nacionalnom manjinom u BiH.

A to je moguće samo kroz ozbiljnu reformu HDZ-a BiH. Krajnje vrijeme da Hrvati shvate ozbiljnost situacije. Istina, dobar dio Hrvata je dao podršku Draganu Čoviću, ali daleko više ih je ostalo po strani, ne prihvaćajući daljnje prljave igrice hadezeovskih političara kojima su puna usta hrvatstva, a ne čine ništa za dobrobit svog naroda.

Što više vladajuća hrvatska stranka se svojom strahovladom, korupcijom, kupovinom glasova, ponižavanjem hrvatske opozicije, bahatim ponašanjem, ogadila većini Hrvata i zato su ostali daleko od birališta. Da je stanje među Hrvatima onakvo kakvo bi trebalo biti, da nije bilo desetljetnog šikaniranja ne-hadezeovaca, Hrvati bi u ovako sudbonosnim danima izašli na izbore s brojkom od 90%.  Ali to se nije dogodilo, jer su oni koji se zaklinju u hrvatsko jedinstvo, učinili sve da ga ne bude.
Zar nam ne govori nešto o teme birački odaziv u Livnu, Tomislavgradu, Odžaku, Domaljevcu…?

A ta lijepa brojka hrvatskih glasova koju je HDZ dobio je beznačajna s obzirom na prljave metode prikupljanja glasova i na potencijal hrvatskog biračkog tijela. Pogubno je upravo to da je na izbore izašlo daleko manje od polovice Hrvata koji imaju pravo glasa, kad se biračima pribroje i oni koji žive u inozemstvu. Hrvati su znali uvijek izaći na izbore kako bi zaštitili svoje nacionalne interese. To se najbolje pokazalo na prvim demokratskim izborima u Hrvatskoj kao i na referendumu kad je trebalo sačuvati BiH da ne postane dio mini Jugoslavije.  Zašto nisu izašli u nedjelju na izbore?

Nisu izašli, jer im je dosta priče i obećavanja onih koji žele samo dobro uhljebljene funkcije, koji vlastiti narod ponižavaju, služeći se svim i svačim  kako bi se dočepali vlasti. Nažalost, hrvatska politika u Hrvatskoj se toliko koncentrirala na Dragana Čovića da nije željela vidjeti, ili zbog svoje vlastite nesposobnosti, nije mogla primijetiti kako Hrvati žele promjene. Ova režirana brojka podrške Draganu Čoviću među Hrvatima ne odgovara realnom odnosu Hrvata prema njemu.

Hrvatski političari i mediji su se već tjednima bavili pitanje njegovog izbora u Predsjedništvo, a da s u opće nisu zanimali kako žive Hrvati pod njegovom palicom. U mnogim emisijama na tu temu pozivani su uglavnom pristalice Dragana Čovića koji i nemaju baš previše soli u glavi, inače bi poodavno primijetili da je gazda omražen kod većine Hrvata, kao i to da je dobar dio glasova skupljen na čudan način. To da je Komšić omraženiji nije nikakva razlog da se Čović ponovno kandidira.

Da je bilo dovoljno poštenja i domoljublja, da nije bilo diktature HDZ-a u lokalnim sredinama, Hrvati bi pronašli novu osobu koju bi mogli prihvatiti svi. Da se to dogodilo, Hrvati bi imali jednog pravog hrvatskog kandidata, kojega bi masovno podržali Hrvati u BiH i dijaspori. Željko Komšić ne bi danas predstavljao Hrvate nego bi sjedio u jednoj od njemu omiljenih kavana u Sarajevu i pričao o svom porazu. Uvjeren sam da bi dobar dio Bošnjaka koji je birao Komšića odustao od njega da Hrvatska nije stavila sve na Dragana Čovića, da se pobrinula za više demokracije među Hrvatima i pomogla pročišćavanje unutar HDZ-a.

Ali to se nije dogodilo, jer se i u samoj Hrvatskoj ne zna tko pije, a tko plaća. Predugo su i tamo utjecajni pojedini igrači iz sjene koji ne žele dobro svom narodu. Jer da je drugačije ne bi bilo tolikih afera oko Agrokora, brodogradilišta i Milijana Brkića. Nažalost niti hrvatska vlast u Hrvatskoj nije imala sluha za vlastiti narod. Da je tako bilo imali bismo danas stabilnu vladu koja ne ovisi o Pupovcu i manjinama, nego o želji većine hrvatskog naroda, ne bi bilo niti izglasavanje Istanblske konvencije, koja i onako neće ništa promijeniti. Ali tako je kako jest. I kako bi hrvatski političari mogli vidjeti što se događa s Hrvatima u BiH kad nisu sposobni uočiti na vrijeme vlastite probleme. Pa ipak osobno me ne zabrinjava pobjeda Željka Komšića koliko hrvatska depresija i prepuštanje da i dalje lokalnu politiku vode oni koji su krivi za masovno iseljavanje Hrvata. Među Hrvatima se uvriježila uzrečica "svi su isti".

Čemu izlaziti na izbore? Ako je tako onda kao narod nismo niti zaslužili opstati. Ali osobno ne mislim da je tako. Uvjeren sam da među bosansko-hercegovačkim Hrvatima ima dovoljno sposobnih i poštenih mladih ljudi, svakako jako puno  i u samom HDZ-u, ali oni zbog dobro uhodane i uvježbane mašinerije uhljebljenih Čovićevih poslušnika ne mogu doći do izražaja. Žalosno je da se i hrvatska politika u Hrvatskoj, od predsjednice do premijera nije malo više bavila tim pitanjem. Jer sudbina Hrvata u BiH ne ovisi zasigurno o Draganu Čoviću i ovakvom HDZ-u nego o patriotizmu hrvatskog čovjeka i njegovoj želji da bude svoj na svome.

Nažalost neke su se stvari promijenile. Hrvati u BiH, po prvi put u svojoj povijesti, počinju rezignirati i napuštati zavičaj, odlazeći tamo gdje će ih se više poštivati. Osobno sam u nekoliko eseja upozoravao na opasnost koja se nadvila nad Hrvatim u BiH. I ako se nastavi ovaj proces, duboko sam uvjeren, Hrvati će biti od Orašja do Neuma, za kojih desetak godina,  svedeni na zanemarivu manjinu. To će se pogotovo dogoditi, ako ne dođe do promjene izbornog zakona, koji bi Hrvatima u BiH omogućio unutarnju demokratsku konkurenciju. U tom procesu bi zasigurno došlo do selekcije, pa bi dobar dio onih Čovićevih poslušnika morao otići s vlasti.

Još uvijek nije kasno. Istina, puno toga ovisi o HDZ-u. Bude li hrabrosti među mladim ljudima unutar te stranke, dođe li do izražaja njihov patriotizam, postoji nada za Hrvate. Kad bi se dogodila ta već dugo očekivana hrabrost, na površinu bi isplivali neki novi igrači koji bi gradili partnerski odnos s hrvatskom opozicijom u županijama i općinama, kao i u Domu naroda. Tu je nužna sloga i pamet Hrvata. Tada ne bi opće bilo važno da li je član predsjedništva Dragan Čović ili Željko Komšić. Dođe li do te pametne sloge, Hrvati će se izboriti za svoja prava, svoju izbornu jedinicu i svoj entitet diskontinuiteta. Bit će spremni za političku utakmicu koja tek slijedi. Jer ovakva Bosna i Hercegovina u kojoj Bošnjaci biraju Hrvatima predstavnike nema budućnosti.

Ali da bi tako bilo za to se moraju izboriti i sami Hrvati, pa ako treba i gandijevskom neposlušnošću. Dosta nam je priča o planovima A,B,C, koji su služili samo kao taktička igrica kako bi se dobili hrvatski glasovi. Očito je da ta priča nije urodila plodom. Vrijeme je za neke nove ljude na hrvatskom političkom horizontu, koji će na izbore pokrenuti većinu Hrvata, kako u BiH tako i u dijaspori. Kad bi Hrvati doista bili složni i vjerovali svojim političarima, ne bi ih mogao pobijediti Komšić sve da dobije još stotinjak tisuća bošnjačkih glasova. Ali Hrvati, nažalost, postali pomalo depresivnih zbog silnih obećanja koja se nikada ne ostvaruju.

A Hrvati u biH su jako važni za Hrvatsku. Stabilnost i vrijednost Hrvatske zasigurno ne ovise, kako to u svom sljepilu misle neki hrvatski političari, o Čoviću i njegovim poslušnicima nego o hrvatsko čovjeku iz BiH. Zar to nisu pokazali Hrvati iz BiH, svakako i oni u dijaspore, za vrijeme srpske agresije na Hrvatsku?

Zar to ne pokazuju športaši iz BiH koji brane boje Hrvatske? Zar to ne pokazuju uspješni mladi ljudi iz BiH poput Rimca? Čović je u svemu tome nebitan. Tko se još spominje Jelavića i bivših hrvatskih članova Predsjedništva BiH?  Rijetko tko.

Ako, onda samo po aferama zbog kojih ne smiju pred pravosuđe u BiH. Patriotizam se ne gradi riječima nego djelima. Zar se to lijepo ne pokazuje i u bijegu u BiH onih koji su se kleli u Hrvatsku. Zanimljivo, najedanput im Bosna i Hercegovina postade omiljena domovina. Sapienti sat.

Dr. fra Luka Marković

Glas naroda

kad bi crkva u be ha hrvata mislila kao ti čovič i njegova klika nam se nebi nikad dogodila nažalost nije tako i tu smo gde jesmo , ukoliko ovakvom matricom ponašanja i djelovanja (korupcija , mito, nepotizam,klijentelizam ,stranačko zapošlavanje ,stvaranje ulizica i uhljeba u javnom sektoru i državnoj upravi bez vrednovanja kompetencija , znanja ,socijalne ugroženosti , nepravda prema siromašnim ,nezaposlenima , braniteljima )
koje nam je nametnuo čović i njegova vrhuška nastavimo budućnost nam je upitna i u ljubuškom a kamoli u sredinama gdje smo manjina.

Koliko god vi plaćenici i paćenici nazivali HDZ režimom i Dragana Čovića despotom uzalud vam je jer NAROD ZNA, da je vaša priča prodana. Koliko god vi pričali da HDZ vlada nepotizmom i uhljebljivanjem NAROD zna da u BiH ima oko 200.000 zaposlenih na državnim jaslama od toga je Hrvata nešto preko 10% a to je brojka od 20.000 zaposlenih Hrvata u državnoj službi. A za HDZ glasa 140.000 Hrvata?? Razlika više nego očita. A druga stvar od tih 20ak tisuća zaposlenih ZAR nitko od njih nije zaposlen od strane HSP i ostalih "hrvatskih" stranak koje su bile dio alijanse??? Zato drugovi i drugarice uzalud trubite u vuvuzele NAROD ZNA

Od tih 140.000 koliko ih se ubacilo u kutiju,koliko mrtvih glasa,nisi naveo taj podatak.

Masovno ste pokrali izbore, birački odbori su dobivali spisak koga treba zaokružiti, pa ste po cijelu noć pisali preferencijalne glasove i Čoviću napisali da ima glasova ko Tito (90%) i sad pričate o narodu. Ovo samo dokazuje jednu zaslijepljenost (tupavost) udbaško kosovskih kadrova u HDZ-a BiH i zbog toga narod masovno seli s ovih prostora.

Pola miliona nevažećih glasova hahaha koji narodi i koja država

iduće izbore glasačke kutije postaviti u groblje
da je mrtvima glasati zgodnije
jer u našoj državi takvi su zakoni
da čovik i kada umre može glasati
a uvik ima više mrtvi nego živi
i obavezno objaviti imena glasača
da i ja znam da sam glasa
jel tak il ne tak poslušni siromašni i čisti

Druže budi precizan i navedi na kojim izbornim mjestima je najviše nevažećih listića ! Koliko pročitah velika većina na izbornim mjestima u Bosni gdje je broj Hrvata u domenu statističke pogreške, odlićno zgondirano '93 .

Pola od toga ubačenih praznih listića, ee za tih 250.000 praznih listića se može reći da su bojkotirali izbore jer nijedna ponuđena opcija im ne odgovara.

Slažem se u potpunosti ...

Evo sve,a zašto se dite ode u naslovu zloupotrebljava,zlorabi (dite sa bocon u ruci). To je bljuvotina od texta kojeg svi već,manje više, znamo.Zašto dirate u orvorene rane?! Najlakše je biti “general poslje bitkke”!!!

I vaš HDZ napada i progoni djecu politički nepodobnih stanovnika i to ti ne smeta. Smeta ti ovaj tekst jer vas pogađa istina i vadite se na djecu. Ti si HDZ-ova bljuvotina, a ne ovaj tekst.

Gdje si ti naučio matematiku,sigurno od Ševe.Pa čovječe božji ovaj put bio je grijeh glasati za Ćovića.Ti se nazivaš hrvatem vodi te čovjek koji je bio dopredsjednik UJDI.Čovjek je kamenovao autobuse kada je nekad pravi HDZ išao u Skenderiju.O potpisivanju ćirilicom neću ovog puta.Radi se o tipičnom Jugoslovenu kao što je i Komšić,Razlika između njih je što je Komšić probošnjački orjentiran,Čović prosrpski.Koja je razlika između njih.Čović je nedosljedan jer pribrojava glasove srba iz Drvara i pripisuje ih sebi.Dvostruka igra uvijek je bila odličje komunista,tako se i sada radi.Čim se ponude prve fotelje za njega i njegove sljedbenike proradić odmah borba za vlast.Odmah će tražiti financije.Vitalni nacionalni interes u prošlom mandatu HDZa je bio Kladionice.Vjekoslav Bevanda i ekipa.
Ako treba nabrajaču koliko hoće i trebaš vidjeti da Čović uništava hrvate,kao i ostali prije njega.Sad nam se smiju iz Zagreba i iz Sarajeva.
E moj narode

Ako je 80% Hrvata za Čovića a ti protiv, za čiji interes to radiš? jel moguće da je 80% Hrvata udbaša, a da si ti druže čist i pošten.
Te pjesmice o potpisivanju ćirilicom ostavi za svoje pionire. Svi znamo da je i Tuđman bio JNA general ali je stvorio Hrvatsku.

Moj uhljebe u državnoj službi,iPhone,županije, federacija,država,policija, vojska,carina radi 100000
Hrvata,a gdje je bez službe,eronet,elektro,itd,itd.Slaba ti matematika.I svi su zaposleni bez natječaja i preko veze.

Službeni statistički podatak je da u državnoj službi radi oko 200.000 ljudi na svim nivoima od državnog, entitetskog do kantonalnih i općinskih zajedno sa firmama u državnom vlasništvu tj telekomima i elektroprivredama i ostalim službama od tog broja uposlenih Hrvati čine oko 10% ili oko 20.000.
Od tih 20.000 uposlenih Hrvata u državnoj službi oduzmi barem 5000 do 6000 "hrvata" koje su zaposlili HSP, Lijan, 90ka itd.
Tako da ta HDZ "vojska uhljeba" postoji samo u toj tvojoj mašti

Nebi trebalo zaboraviti i zaposlene "hrvate" od strane "antihrvatskog projekta" zvanog stranka pravde i poštenja

Slabo ti idu postotci, primi se malo knjige

Slabo ti idu postotcima........ ovo je za 12:44:05, da ne bi bilo zabune

tako ga zdušno braniš da se vidi da si uhljeb ulizica ,dodvorica, vidjećeš kako će uletjeti bakiru u zagrljaj za vlast i privilegije a narod ko hebe neka i dalje bježi glavom bez obzira.

ljubuski je gostu i sad prazan i opljackan do kosti kad u hercegovini nestane katulika onda ce biti zalosno nece nam biti ni na kraj pameti hrvati

Zapali marka krnjevaIa jer je ljubuški prazan i opljačkan...
Prazna je cijela istočna europa , zov ojera na zapadu je prejak

Fra Luka HDZ BiH nikada nije imao ovakav rezultat bez njega nema vlasti u državi i Federaciji Dragan Čović umjesto Zenice ispao žrtva Komšić baba roga i može birati funkciju oporbe u Hrvata više nema nestala s političke scene to su jedino oni koji nisu su izašli na ove namještene izbore koje tek iseljavanje stanovništva iz BiH dolazi 2019

Potpisujem. Odličan tekst. Nažalost, ostat će samo na tome, jer nitko neda svoje fotelje koje se drži kao pijan plota.

narod je [ * neprimjereno * ] i zatucan pa daje glas onima što ih deru zadnjih 25 godina. Tko ima išta u glavi ili je puka ili je otiša u njemačku.

svemu jednom dodje kraj pa ce itome

Pojam demokracija označava pluralistički oblik vlasti u kojem sve odluke neke države donosi izravno ili neizravno VEĆINA njezinih građana kroz izbore. Kada su ti uvjeti ispunjeni, vlast se može opisati kao demokratska.
Obzirom da je stvarno brojno stanje Hrvata u BiH negdje od 380.000 do 420.000 po podacima blagoslova kuća jasno je da u BiH pravo glasa ima 280.000 do 300.000 Hrvata i ako k tome dodamo podatak da je na izbore izišlo oko 150.000 Hrvata od kojih je oko 130.000 dalo glas HDZ-u i Draganu Čoviću.
Jasno je kao dan da 80% Hrvata izišlih na izbore glasa za HDZ.
Svaka drugačija priča je obična antihrvatska propaganda.
Jer kako se "hrvatske" stranke iz oporbe mogu pozivati na demokraciju a onda 80% Hrvata nazivati O.VC.AM.A, a u isto vrijeme od OV.A.CA tražiti da vas izaberu na vlast. NevaIja vam računica jer NE nazivate vi HDZ i Čovića despotima nego indirektno prozivate i hrvatski narod i onih 130.000 Hrvata

Malo si tanak na postotcima... Znači li to također da 100% onih koji nisu izišli ne podržavaju HDZ?. A po tvojim brojkama čini mi se da ih je dosta više. I ako tomu pridodamo još onih 20% koji su izišli a misu dali glas HDZu i Čoviću, kakv je rezultat? Nadalje mislim da je stvar u zaslijepljenosti. Čovjek koji je bio anti Hrvat i bio na strani agresora, trebao se u startu opredjeliti za Hrvatsku stranu na pocetku agresije, a ne kada je vidio kako će se stvari odvijati. Oni koji su radili protiv Hrvata i danas to rade pod blagoslovom Beograda. I danas se Hrvatska i sve hrvatsko pokušava srušiti. Nisu to fraze i floskule, nego na žalost tužna istina. simptomatično je da se velik broj komunista iza rata preobratio i ušao u HDZ. Prijetnja velikosrpskom osvajanju je bio HDZ i zato je trebalo ubaciti takve ljude unutra da to sve potkopavaju.... Spominje se kako je za usporedbu i Tuđman bio general JNA. točno, Ali također od sedamdesetih a možda i ranije radi i piše o Hrvatskom problemu i pitanju, i pod prismotrom je UDBE, što za Dragana Čovića nisam nigdje pročitao....Ili drugačije... i Perković i Mustać su Hrvati i imaju domovnicu

Pričati o zasljepljenosti a pisati ovakve komentare tipa Tuđman je bolji Hrvat od Čovića iako su obojica bili komunisti. I argumentirati to pričom kako je Tuđman 70tih pisao o hrvatskom problemu a Čović nije ??
Pa pobogu Tuđman je rođen 1922 , doktorirao 1963 i pisao 70tih o hrvatskom problemu kao doktor znanosti..
Čović je nasuprot tome rođen krajem 1956 i u vrijeme hrvatskog proljeća 1971 imao je nepunih 15 godina ?? Što je to jedan balavac sa 15ak godina razumio ili trebao pisati ??
Ovakvi argumenti su degutantni da nekažem naručeni

Je li i 91. imao 15 godina?

Nije bio punoljetan da je dotada bi se krizmao

Čovjek ne zna da u Drvaru Glamoču Bosanskom Grahovu žive Srbi i svi su dali glasove Čoviću

A kao tih 700 srpskih glasova iz Drvara i 400 iz Glamoča presudilo da Čović bude bolje pozicioniran od Zelenike ??
To samo dokazuje da Srbi u Drvaru i Glamoču svjesniji opasnosti majorizacije od strane Sarajeva nego tzv. "hrvatska oporba".
Jer Srbi znaju kad Hrvati prestanu biti politički faktor tada su na redu Srbi.

U pravu si Bošnjaci su 92 s JNA napali BiH s ciljem da protjeraju Hrvate i Srbe

Tvoj komentar je pun otrovnog cinizma ALI ....
Istina je da su '92ge u BiH bili ugroženi nacionalni identiteti i nacionalni korpusi Hrvata i Bošnjaka od strane tada dominantnog srpskog ...

Naravno sada je 2018ta a ne 92...sada 2018te su ugroženi srpski i hrvatski nacionalni identiteti u BiH i normalno je da manjinski i slabiji identiteti se udružuju u obrani od onog dominantnog.
Savezi se sklapaju i raskidaju ovisno od okolnosti slicno kao brakovi.

Slika korisnika strangelove

O ne, opet srbi ugroženi... A sad i mi s njima, šta li će me zapast, balvan ili traktor...

fra lukica pa vi fratfikosi
trebali izvinjenje tražiti
a ne napadati
baš upravo vaša sekta hadeze bih podržava
na svim dosadašnjim izborima
zato svoje prljave mantije
na svoje sektaše istresajte
i neglumite svece
i ljudske moralne vertikale
kada ste upravo vi baš vi najveći krivci
i dok se hercegovina vas neriješi
uvik će narod patiti iseljavati i ginuti
da bi samo vi i političari dobro živili
jel tak ik ne tak "e da sam papa samo dvadeset i četiri sata"

eeeee moj NAROD ZNA, nego da ZNA.
jbg. nije vam dodik i vaso mogli više namiriti "rvata" ko ni komšiću izetbeg.
da ste u svojoj bahatosti barem malo pokazali poniznosti i HNS listu napravili na zadovoljstvo svih a ne HNS uzeli isprid sebe i ovih nekoliko garib-stranaka prikazali kao hrvatsku opciju koja vas sluša poradi stolice i svoje "brašnare", onda ne bi upitna hrvatska izlaznost bila, bila bi 95% i drug "bale-komšić" ne bi imao šanse.
ovako isti šurac koga god izabrali Yugović je, barem su se oba tako do 93 volila deklarirati.

Nije izlaznost bila 95% ni '90te a niti će ikada biti jer vi političari morate prihvatiti činjenicu da u društvu postoji 30% APOLITIČNIH ljudi koje uopće ne zanimaju vaš prljava prepucavanja. I koliko god se vi trudili ispolitizirati cjelo društvo preko vaših "nevladinih organizacija -NVO-a" ..
Neće vam uspjeti jer postoje ljudi kojima se politika gadi

Glupe hrvatske ovcce sta vam je dobro dobija jugoslovenski agitrop Dragan Covic

A neznam sto da napisem,ovde nema dobra ode nam sve za Njemacku.Placem i pisem i moji sinovi su jutros otisli u suzama ostavljajuci svoju obitelj zalosno i zalosno i eto ti nase lipe Drzave

Tvoje Dite se spasilo i ne placi dušo. Uzdigni glavu, a za pola godine do godinu, tvoje dite će biti ponosno na tebe, svoje roditelje i ti na njega i bit će u prilici da pomogne svojim roditeljima. Ja sam otišao i hvala Bogu sto sam otišao. Da se dolje klanjam nekome i molim za koru kruha sebi, svojim roditeljima i svojoj djeci. E nećete razbojnici, imam i ja svoje ruke i mozak. Nakon 6 godina sam jači od vas u svemu i imam sve o čemu sam dolje samo sanjao. Mea bando

Hvala vam na utjehi od srca,al majkino srce puca a nemoze da pukne.Bog vas Blagosovio i cuvao vas na svakome koraku vad i tvoje.Gospa s vama

Koliko je Hrvata bilo devedesete u BiH a koliko nas je danas svo to vrijeme na vlasti je HDZ BiH nestajemo ali nema krivca kad je rezultat loš trener se mijenja a Crkva je saučesnik u svemu

Ovakve dječije konstatacije tipa :
U BiH je 1990 bilo 700.000 Hrvata a 2018 u BiH ima 400.000 Hrvata , i da je od 1990 do 2018 na vlasti većinom bio HDZ i za egzodus Hrvata kriviti HDZ je isto kao da u srednjevjekovnoj Bosni krivite kralja Tvrtka jer je on vladao u vrijeme kada je nastao egzodus Hrvata iz Bosne dolaskom Osmanlija

Trista tisuća trajno iseljenih Hrvata i barem sto tisuća privremeno e to je politika HDZ BiH

takvi kao ti šire antihrvatsku propagandu još malo pa ćete pričati kako su HVO i HDZ započeli rat u BiH, da su HDZ i HVO zapovjedali mudžahedinima da protjeraju Hrvate iz srednje Bosne, Zenice, Tuzle, Bugojna, Konjica. Da su Tuđman i Boban zapovjedali mudžahedinima.

Antihrvatska politika se vodila iz Gruda a po tebi Hrvatsku preko HVO-a su opljačakali svemirci

Za BH Hrvate 90tih Grude su bile isto što su 90tih bili Banski dvori za Hrvate u Hrvatskoj tako da pričati o tome da se u Grudama ili u Banskim dvorima vodila antihrvatska politika je bespredmetno.
Nadalje Hrvati u RH a ni Hrvati u BiH nisu počeli rat. Svi smo čuli za selo Ravno i za antologijsku izjavu "ovo nije naš rat" .
A kad je već došao rat, svi znamo da svaki rat donosi kaos, bezakonje, anarhiju, kriminal.

Tako je rat donosi kaos kriminal ali poslije toga ti počinitelji budu kažnjeni a u Hrvata su ti ljudi nagrađeni novcem položajem statusom sve zbog zna se

Jureee da bi se kaznilo treba dokazati, a kako dokazati nešto za što nema pisanog traga. U ratu su se novci i pomoć donosili u vrećama jer nije bilo države, zakona. Upravo zbog takve kaotične situacije koja se dogodila ko zna koliko puta nakon svakog rata neko se obogatio a nekog je majka oplakala. Naravno totalno moralno neispravno ali teško popravljivo jer rat je rat.
Uvjek je bilo da je nekom rat a nekom brat.

Vrijeme je za otrježnjenje
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari