Zdenko Ćosić najavio suradnju sa SDA

ljubuski.info

Aktualni predsjednik Vlade ZHŽ, a po rezultatima Općih izbora vjerojatno i budući, te član Predsjedništva HDZ-a BiH, Zdenko Ćosić komentirao je u Dnevniku HRT-a rezultate izbora u BiH, ponovni izbor Željka Komšića te mogućnosti suradnje njegove stranke sa SDA i drugima oko uspostave vlasti.

Dvije se stvari jasno očituju nakon ovih općih izbora u Bosni i Hercegovini. Jedna je: konstitutivni narod izabrao svog predstavnika da ga predstavlja na mjestu gdje je propisima ove zemlje predviđeno da sjede tri predstavnika konstitutivnih naroda. To je, dakle, uvjerljivo hrvatski narod pokazao na ovim demokratskim izborima, očitujući tu svoju konstitutivnost. Ne treba zaboraviti, konstitutivnost naroda se ne može drugačije očitovati, osim u toj pojavnosti slobodnog izbora svog predstavnika. Poznato je da je hrvatski narod uvjerljivom većinom izabrao od više kandidata Dragana Čovića za predstavnika u Predsjedništvu BiH, istaknuo je Ćosić.

Ćosić potom ističe kako je druga činjenica je da je drugi konstitutivni narod, služeći se svojom brojnom superiornošću, osmislio jedan politički koncept kako će osporiti jednom konstitutivnom narodu to pravo slobodnog izbora.

Prvo se zaboravlja, kad se Komšić poziva na zakonski okvir, da je taj Zakon neustavan i to je Ustavni sud jasno rekao. Da je to politički koncept, jasno se može vidjeti zašto su oni jasno odbili provesti Odluku Ustavnog suda kad je u pitanju Izborni Zakon. Druga stvar, ako je i zakonito, ne može se donijeti rasistički zakon i time se amnestirati odnosno ekskulpirati od rasističkih pojavnosti. To je potpuno irelevantno. Mi imamo Ustav i krovno načelo u tom Ustavu je, a to je rekao i Ustavni sud, konstitutivnost naroda. Činjenica je da smo kao konstitutivni narod iskoristili to pravo, ali drugi konstitutivni narod jednostavno nam ne da implementirati to pravo, kazao je Ćosić.

Na pitanje o mogućnosti suradnje HDZ-a BiH sa budućim članom Predsjedništva BiH Komšićem, Ćosić odbacio mogućnost suradnje.

Ne možete očekivati suradnju s nekim tko je bio glavni alat u pokušaju da se vas kao narod dekonstituira, samim time i kao pojedinca, ne možete očekivati suradnju. Krivo je reći da su Bošnjaci Hrvatima izabrali predstavnika, jer predstavništvo je uvijek vezano za one koji vas biraju. Oni su izabrali pripadnika hrvatskog naroda, a on je njihov predstavnik jer uvijek je predstavnik vezan sa biračkim tijelom. Dakle, on ne može biti nikako predstavnik hrvatskog naroda, i to je, mislim, jasno i prvašićima, ističe Ćosić.

Što se tiče mogućnosti suradnje sa Strankom demokratske akcije na federalnoj i državnoj razini, Ćosić ističe kako će se razgovarati sa svim legitimnim političkim predstavnicima iz druga dva naroda.

Mi smo uvijek bili za suradnju, za dijalog sa legitimnim predstavnicima bilo kojeg naroda. HDZ je uvjerljivo pobijedio na ovim izborima, mi ćemo osmisliti daljnji koncept, međutim, svaka suradnja će biti u sjeno ove destrukcije koja je napravljena, a pogotovo to što znamo da je politika SDA, ako nije sudjelovala, onda je bar pozdravila takav ishod, rekao je Ćosić.

Glas naroda

Netko bi vam povjerovao ako bojkotirate rad u Parlamentu Federacije ali dobro je rekao Lučić za mrvicu vlasti ...

Kako sad valjadu muslimani,a nevaIja kad daju glas za Komsica.

Druže Ćosiću (Čiviću) vi ste kriminalci jer ništa niste dobra napravili ni poduzeli da Hrvatima u BiH bude bolje.Vi ste znali da će ovako biti nakon izbora,pa zašto ste izišli uopće na izbore kad su nepravilni?!Velika ste vi ZABLUDA hrvatskog naroda,jer nam sve zlo dolazi samo od “Hrvata”.

dobro je reko komsic ovi narod djele politicari banditi i [ * neprimjereno * ]

Licemjerno je sada kada je Čović izgubio od Komšića pozivati se i upozoravati na izborni zakon kojeg je Ustavni sud proglasio neustavnim.To ste znali i prije izbora i svjesno ste sudjelovali u istim jer ste bili uvjereni u Čovićevu pobjedu.

Za 100 Lira u 100 vira Točka. Jučer sa Dodigom sutra sa Izedbegovićem Točka. Koliki je dug Elektroprivrede HZHB ? Koliki je dug Aluminija Mostar?? Koliki je dug Županije zapadno hercegovačke?? DRUGOVI SAMO N A P R I JE D!!!!!!!!

Jadna je politika koja više puta prihvaća sudjelovanje u neustavnim izborima, svjesno se dovodeći u ugrozu vitalnih nacionalnih interesa, da bi na kraju prihvatila sudjelovanje u vlasti sa onima koji su direktno ili indirektno svjesno sudjelovali u ugrizi hrvatske biračke volje!
Jeli to tzv. "plan B."
Sramota!

SAD ce romansa bakir- cova! Komšić je nebitan SAD i veze proračun ,lovaaaaa,nadzorni odbori,treba uhljebit analne uvlakace u covinu g u zu

Majku ti [ * neprimjereno * ] Covicu tebi i tvojim udbasim malo si ppkra

Sinoc u otvorenom .Pa moj Čosicu svak normalan vidi da je u tebi 2 promila. Bože jada velika

Ispod 3 nije bilo.

Sad mogu sa SDA sa mudjahedinima. A komšicu su dali glas bošnjaci koji nisu mudjahedini vec sirotinja koju je jeba SDA

Bas da vidimo hoće li jugo četnik Dragan Čović tražit ministarstvo branitelj a ili ce kao i dosada odmah stavit šape na ministarstvo financija, da može granit svoje analne alpiniste i svoje hemoroide

Jedno mora da se zna armija Bosne iHercegovine i Vojska Republike Srbske su pobijedničke vojske hvo je gubitnička vojska. Herceg bosna daleka prošlost treći entitet nedosanjani san. Zna se ko drži u svojim rukama najaču industriju u bih namjensku industriju. To je puno jača industrija od šuma herceg bosne.

Veliš šume,ha,ha,ha...,pa u Hercegovini toga nema izuzev “marića gaj” (raštikijada),a ono šuma što je bilo to je litos na Gradini izgorilo.

Neka Komsica,da vidimo sta ce radit! Mozda i nije toliko negativan za Hrvate kako nam to drugovi vele..

Bio je Komsic dva puta i oba puta je njegov osnovni cilj bio nasa depopulacija.dragan nad krade a ovaj nas j e b e .sad neznam ni sam StA je gore

Bolje je da nas hebe, šta ima veze?

Pobijedili ste možete što hoćete

crni apsolutno dijelim misljenje s tobom.mislim da nam samo to sto su uopce pristali igrati namjestenu utakmicu govori koliko je Covic egoistican u svemu tomu i koliko ih uopce briga sta narod misli.narod,pogotovo jedan kao sto smo mi hrvati u bih,Pod ociglednim napadom od jednog drugog naroda,bira sebi politicare koji bi nad trebali sacuvati od igara kakve igraju muslimani,ali ne,nas trener nas vodi igrati utakmicu za koju on zna da nemozemo pobijediti jer druga ekipa igra sa 14 igraca potpuno legalno,jer je sudija rekao da je uredu.e sad,takav trener vodi svoje igrace na ociglednu giljotinu samo jer ce in na neki nama nepoznat nacin profitirati.i tu se kriju tragovi covicevog stvarnog idealizma a to je novac i samo novac.da njega briga narod fino bi javno pozvao taj svoj narod da ne izlazi glasati jer je NAMJESTENO!!!!

Zar nema nitko od HDZ članova da kaze Čoviću da mora otići iz HDZ

Pojma nemate šta Čović radi sad će Federaciju optužiti za Aluminij a članovi Predsjedništva BiH nemaju nikakvu moć već će se blamirati 4 godine

Nista ne radite vec smisljate prevare i to jako dobro radite ali svemu dodje kraj

Ja HDZ BiH i Draganu Čoviću skidam kapu da se u ovim teškim vremenima ovako na jeftinu foru plašenjem Komšićem natjera Hrvatski narod u BiH da HDZ BiH ostvari najbolji rezultat u povijesti ima tu zasluga tokara Zorana Tomića

Ako hoćete da znate ovo nisu pobijede ni srba sa miloradom ni bošnjaka sa bakirom nego putina i erdogana. Hrvati su siričad ostali kako je sad stanje još dugo dugo će oni ĆAĆU tražit sa ovakvim oćuhom nema sriće

A CACA je Tito, završena priča!

Dragan Čović je tek 1994 god kad je vidija da je bas djava odbija jugu,odlučnija isti dan se krstit,pričestiti, krizmati,vjenčati i uclanit se u kradeze

....I uzurpirao HDZ od Kljuića i Zubaka koji su bili od početka na strani HDZ a i ne bi doveli do ovakvog stanja nikada nit bi potpisali Daytonski ni bilo kakav nakaradni ugovor.
Kad je Kljujic bio predsjednik HDZ , Ćosić bio u predsjedništvu SRBiH, i pustio bi vojsku JNA preko Lištice.

Dragan Čović je tek 1994 god kad je vidija da je bas djava odbija jugu,odlučnija isti dan se krstit,pričestiti, krizmati,vjenčati i uclanit se u kradeze

Dragan Čović je tek 1994 god kad je vidija da je bas djava odbija jugu,odlučnija isti dan se krstit,pričestiti, krizmati,vjenčati i uclanit se u kradeze

Šta ponavljaš,šta ponavljaš...

Sad ćemo vidit oče li itko vratit iskaznicu HDZ,jer nije dobro za Hrvate,ili su HDZ vi zadovoljni foteljama,ko je.e narod neka gleda kad i kud će.Sad natra nelegalnu inspekciju neka sve zatvori i da narod uzme kofere i Van.Braćo jada i bijede i podjele radi 200bogati obitelji.

Dragana Čovića briga za Predsjedništvo BiH on uzima milione na tri GP Bijača Gabela polje Donji Vinjani a to je država BiH gradila

Ljudi moji ovo je bas ludilo Komsicu otac Hrvat majka Srpkinja a nami ga izabrali muslimani za prestavnika hrvatskog naroda ovde j.b e lud zbunjenog a nista nema normalno.

I goste da završim rečenicu o Komšiću, time su muslimani pokazali da jedino oni ne glasaju prema krvnim zrncima.
Kratko jasno
Demokracija na djelu ko u svakoj normalnoj demokratskoj državi.

Je pobjedila je graDžanska opcija ,a instrukcije za koga če glasati su dobili u đamijama

Ko i vi od svestenika..... koja je razlika?

Ovdje hebe lud zbunjenog .... e kukavelji od naroda jadu nad jadima. Vidite da se igraju šali-hurca sa nama a vi sljepci i dalje JAKO.... HDZ do greba

jedva ste dochekali da zgrabite chtogot.....i ghuziche dati ako triba za fotelju......ko chisa narod......em ti
adz i ko got glasa za njega...pljuc u chelo

Jeli Zarkic prosa oce bit ista invaliddkih fondova od Grizelja i Jerinica .

Ugurali su u zupaniju trojicu uz suradnju sa hdz-om iz ljubuskog a izradili Siroki i Posusje

kažu glasali muslimani za komšića a kada srbi glasaju za njih to je ispravno za to i prolaze što nas h-e-b-u i jedni i drugi radite ispravno dobićete glasove i od bošnjaka pa koliko ste pohlepni i veš skidate od naroda neka su vam ga z.a-d-i li

Komšića su izabrali jugoslaveni kojih je više nego Hrvata u BiH,

Herceg Bosno šta ti uradiše...auuu bruke...auuu jada.
Poslije j..ba..nja nama kajanja.Što tražili to i dobili.

HDZ Sotonistička stranka,stranka opasnih namjera,i nije čudo šta god da naprave.

Biti će to samo takva suradnja.Kao čavao i oko.
Vidjeti ćemo kada će se formirati vlast.
Ko zna tko će je dočekati.Sve će prštati od suradnje.
SDA će se ovaj put dobro nacekati i izdasno darovati ili će nestati.

za dragančeta srbi drvara a za komšiča muslimani sirotinja-komšiću predsjedniče bujrun spasi ove narode uradi nešto i svaki ti uspjeh želimo-hercegovina

Baš tako-jedni za ovog, drugi za onog

adeze mladež čačka mostar -nestaje fotelja za uhljebe

Glasovao je cjeli Bihać a svi idu u Hrvatsku traže putovnice imaju fiktivne prijave u Hrvatskoj Hrvatska vojska ih oslobodila i davala pomoc da prežive a oni nam biraju presednika sad triba postrožiti kontrolu granica i odjaviti ih sa fiktivni adresa pa neka idu bakiru u sarajvo u džamahiriju pa da vide sta je hrvatska za njih uradila a kako se oni ponašaju

Zdenko Ćosić najavio suradnju sa SDA
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentari ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Postaje li Gabela obiteljska Troja? Homerolog, Krešo Vujević
ljubuski.info
Zatvoren krug propadanja Hrvata u BiH Višnja Starešina | Slobodna Dalmacija
ljubuski.info
Jedinu zastavu na prosvjed donijeli Zaboravljeni branitelji Ratni poručnik, Zaboravljeni branitelj br. 690

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari