Vrag je živ i zdrav!

ljubuski.info

Vrag je živ i zdrav i radi prekovremeno na podrivanju Rimokatoličke crkve, kazao je papa Franjo.

U stvari, Papa je tako čvrsto uvjeren da je vrag kriv za aferu oko seksualnog zlostavljanja i za duboke podjele u Crkvi da je zatražio od katolika širom svijeta svaki dan ovog mjeseca izgovarait posebnu molitvu u pokušaju da ga svladaju.
Crkva mora biti zaštićena od napada zlonamjernog, velikog optuživača, ali u isto vrijeme mora biti svjesna i svoje krivice, grešaka i počinjenih zlostavljanja u prošlosti i u sadašnjosti, rekao je Papa u svojoj poruci.

Otkad je izabran, 2013. godine, Papa je otvoreno kazao kako vjeruje u postojanje vraga. U dokumentu u travnju o svetosti u modernom svijetu Papa je više puta spomenuo vraga.
Ne trebamo misliti da je đavo samo mit, predstava, simbol, govorna figura ili ideja. Ta greška vodit će nas k tome da spustimo gard i da budemo neoprezni i završimo ranjiviji, rekao je Papa.

Katolička crkva pogođena je skandalom velikog broja slučajeva seksualnog zlostavljanja, čiji su akteri predstavnici Crkve, i to od Njemačke do SAD-a i Čilea.

U isto vrijeme, sve dublja polarizacija između konzervativaca i liberala u Crkvi sve je vidljivija na društvenim mrežama.

Papa koristi izraz "veliki optuživač", koji koristi kada opisuje Sotonu, a taj izraz naišao je na neodobravanje najžešćeg kritičara Pape, nadbiskupa Carla Maria Viganoa, bivšeg veleposlanika Vatikana u Washingtonu.

Glas naroda

izgleda moj papa franjo da ga je najviše u crkvi, pri tome mislim na svećenike, svako malo u crnoj kronici, pa evo i u heregovini se fratri najviše druže s osuđenima za prevare porezne, svjedocima kriminala i učesnicima, sređivačima svega i svačega, bivšim partijskim funkcionerima koji su zbog pzicije prije rata bili protv crkve a danas su u prvim redovima, druže se s švercerima duhana, imigranata, novaca a najmanje se druže s istinskom sirotinjom bilo onom siromašnom duhom ili materijalno, nema vam napretka bez čistke, kao što i mi vidimo grešku što se 90 tih nije napravila čistka među direktorima i političarima pa nam je danas sve nakaradno

sveti oče franjo što prija ih poženi
bar će neke koristi od njih biti
a neće više svetu crkvu sramotii
ako želite crkvu očuvati
celibat se triba što prije ukinuti
jel tak il ne tak mladi popići i fratrići

Što bi se dobilo kada bi se i ukinuo celibat, ništa, nažalost sve veći broj je onih koji su homoseksualci u crkvi, takvi danas prevladavaju. I došli su u crkvene redove da se tamo uhljebe, skrse, imaju sve imaju ljubavnike i nitko im ništa ne može. To je danas najveći problem crkve. Nažalost sve veći broj je tkvih i u hrvatskoj crkvi. Jednom kada uđu to se neda istjerati i što je najgore zauzimaju visoke položaje i u crkvi i u drugim institucijama, a gdje su visoki položaji tu je i velika lova. Ovaj papa nešto pokušava, ali nažalost star je i neće imati vremena. Jedini način je takve javno prozivati, da svijet zna tko su i da ih svijet izolira

da je izbjeglica papa
za dvadeset i četiri sata
ukinija bi red celibata
celibat je izmislija rogonja
koji je tada katoličkom crkvom vlada
da crkvu materijalno ojača
da je izbjeglica papa
i žena bi služiti misu mogla
da je izbjeglica papa
red fraanjevaca bi ukinija
jer oni nemaju reda
njih samo zanima para
da je izbjeglica papa
misna slavlja bi bila veselija
a ne da se narod u crkvi ponaša
kao da je u sudnicu doša
svi crkveni rituali su vam pogrešni
i sve se svodi da se narod zavodi
a vi glimite kristove sljedbenike
jel tak il ne tak narod nije tupav narod vidi sve

Ja se ne odričen vraga more nekad i on valjat kako se unas kaže u nevolji i turčine kume

goste sa vragom nema šale
jer velike su uši njegove
kada mu spomeneš ime
on uvik dođe onome tko ga zove
zato netraži samome sebi problene
jel tak il ne tak poslušni siromašni i čisti

Vrag je živ i zdrav!
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari