BiH najgora zemlja za život u Europi

ljubuski.info

Gotovo jedna četvrtina stanovništva BiH živi na ili ispod granice siromaštva. Građani bih imaju najnižu prosječnu plaću od svih zemalja EU. Jedino Srbija ima manju prosječnu plaću u EU, ali ima i mnogo niže cijene.

I pored toga što je prosječna plaća pet puta niža nego u EU, građani pojedine proizvode plaćaju po skupljoj cijeni nego u EU.

Ekonomski analitičar Rifat Klopić kaže kako naša potrošačka košara ne može zadovojiti ni pola onoga što se primi kao plaća.

Tu je i još jedna nesigurnost imajući u vidu odlazak mladih, dodaje Klopić.

Aleksa Milojević, ekonomski stručnjak, također smatra da je BiH u problemu zbog odlaska radne snage.
Radna snaga tijekom radnog vijeka ostvari tri puta veću vrijednost nego što su troškovi izdržavanja i školovanja radne snage. Čemu da se može nadati jedna zemlja kad joj odlazi toliko mlade krvi, pita se Milojević.

Građani imaju iste ili slične komentare. Živi se kako tko umije.
Dok je nekima odlično, drugi jedva spajaju kraj s krajem, istaknuli su građani.

Iako ima sve pretpostavke za razvoj, sve dok ne bude imala gospodarski i politički sustav da to iskoristi, BiH će ostati najgora država za život u Europi.

Glas naroda

Kako je ovo moguće!!! Kad ovu zemlju vode najplemenitije i najpoštenije osobe o njihovim moralnim vrijednostima i njihovoj veličini mogu se pisati knjige. Kako je ovo moguće? Kad tu istu vladajuću kliku do krajnih granica štite podržavaju vjerske vođe. OVO NIJE MOGUĆE!!

Kako je moguće !? To su naši spasitelji!Da ih nije ,sunce nebi sijalo,zrak nebi disali !Da ih nije nebi se iseljavali!

BiH najgora zemlja za život u Europi
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari