"Pogled u nedogled" treba naći svoje mjesto u školskim udžbenicima

ljubuski.info

U punoj posuškoj kinodvorani predstavljena je peta knjiga "Pogled u nedogled" autorice Miljenke Koštro.

Ta knjiga izašla je u nakladi Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne. Sunakladnici su Ogranak Matice hrvatske Imotski i HKD Napredak, Podružnica Posušje. koji je i bio organizator ove prelijepe večeri u Posušju.

U sutra vjerovati

Nakon interpretacije pjesme "U sutra vjerovati" prof. Joze Kolobarića, skupu se prigodnim riječima obratio prof. Ljubo Begić, predsjednik Podružnice HKD Napredak Posušje. Potom je o knjizi govorila recezentica prof. Božena Pandža.
S velikim povjerenjem i sigurnošću mogu istaknuti kako je autorica ime za koje će se sigurno znati i čuti i izvan naših granica, naglasila je prof. Pandža.

Recezent ove knjige je i akademik Vinko Grubišić Posušanin iz Posuškog Graca, sveučilišni profesor u dalekoj Kanadi, naglasio je:
Ovi se tekstovi mogu uklopiti u školski program. Imaju i ekološke poruke - odsječenim stablom motornom pilom narušen je ekološki sklad. Riječ je o tekstovima iz kojih izviru temelji života, naglasio je Grubišić.

Uz recenzije čulo se mnogo toga zabavnog. Tako je bilo i kod čitanja teksta "Paukove mreže" prof. Kolobarića.

Večer je završila kao kolaž program pa su nastupili i mlada glazbenica Anđela Širić te recitator Zvonimir Pandža "Zov Hercegovine" iz koje izdvajamo:
Ne idite, ostanite! Čuje se krik i zov rođene grude. Tu najljepša su jutra, i tu ruku samo Hercegovina će ti dati. Ostat ćeš njeno vjerno dijete, za Hercegovinu živjeti i njom se ponositi.

Slike uljepšale predstavljanje

Na kraju je autorica ove zanimljive knjige, pete po redu, Miljenka Koštro, zahvalila svima na potpori i suradnji. Potom je o izložbi slika Branka Širića govorio slikar Srećko Slišković istaknuvši sve vrijednosti njegovih motiva koji život čine ljepšim. Slike su promatrali mnogi i bili zadivljeni, posebice starom kućom (koje više nema), Posušanke Jelice ispred stare crkve i nizom drugih motiva.

Program večeri vodila je novinarka radio Posušja Marija Budimir.

Pero Crnogorac | Večernji list

Glas naroda

ovom prvom s desna je mjesto u zatvoru jer je maznuo 80 iljada kuna donacije iz hrvatske.

A tko nije!? Valjda se ljubav prema domovini pokazuje količinom novca povučenog iz budžeta RH,guli iz BiH što možeš,i onda glupi poštenje i kulturu!

Je li ovaj pero crnogorac zloglasni isljednik udbe, zajedno sa ivanom bunozom, sad su drugovi dragančetovi i novinari večernjeg?

"Pogled u nedogled" treba naći svoje mjesto u školskim udžbenicima
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari