Mira Rašić već 27 godina na ljubuškoj tržnici

ljubuski.info

Ljubuška tržnica i ove jeseni obiluje bogatstvom plodova i boja, što je vidljivo i na štandu dugogodišnje prodavačice Mire Rašić, koja je ovom poslu posvećena već 27 godina. Bez obzira na vremenske uvjete, bilo ljeto ili zima, tržnica je njezin drugi dom, mjesto na kojem kupcima nudi domaće i kvalitetne proizvode.

Iz raznolike ponude svakako vrijedi izdvojiti domaće šipke koji se prodaju po cijeni od 2 KM, dok se cijena mandarina kreće od 1,50 do 2 KM, ovisno o kvaliteti. Posjetiteljima tržnice nudi se i kupus, paprike, blitva, patlidžani, bijeli luk, mahune, špinat, kao i suhe smokve koje koštaju 7 KM po kilogramu. U ponudi su i orašasti plodovi poput lješnjaka, a za njih je potrebno izdvojiti do 15 KM po kilogramu. Iako je prošla ljetna sezona, kupci i dalje mogu nabaviti rajčicu iz Buturović Polja, i to za čak 4 KM, zbog nešto veće otkupne cijene. Za isti iznos može se nabaviti i brokula, popularno povrće čija antioksidativna svojstva pozitivno utječu na zdravlje.
Trenutno kupci najviše traže blitvu, špinat, raštiku, ali i paprike roge. Dobro ide i prodaja voća, a naročito domaćih jabuka koje se mogu nabaviti po cijeni od 2 KM. Nudimo i mrkvu iz domaćeg uzgoja, a njezina cijena je 2,50 KM. Sve u svemu, ne možemo se žaliti na prodaju, kazala je Rašić.

Dodala je kako u obavljanju poslova vezanih za proizvodnju sudjeluje cijela obitelj, što je ključ opstanka kroz sve ove godine.

Pristojna zarada

Da nisam u prilici zadovoljna, ne bih dolazila na isto mjesto već dva desetljeća. Realnost je, doduše, da je nekada bila veća zarada, no i danas se od ovog posla može pristojno živjeti. Imam vjerne kupce i dokle god me budu posjećivali, na tržnicu ću, kao i do sada, rado dolaziti, poručila je Rašić.

Kupci za nju imaju samo riječi hvale, a ponajviše je, ističu, krasi pristupačnost i jednostavnost. Dokaz je to da i dobar pristup utječe na prodaju, koja će, po svemu sudeći, za našu sugovornicu i u budućnosti biti isplativa.

Antonela Marinović Musa | Dnevni list

Glas naroda

I ja stalno kupujem u Mire, najbolja ponuda!

Ti u Mire, ja u Mije. Roba super i u jednogi drugog, samo Mijo još dotra kući.

I izvrsna roba!

Najbolja roba je u sicera i macanke,pogotovo ljekovite trave i brlja

U sicera i jačanje dobra brlja

Miro prodala si mi tvrde jabuke. ....
Naravno šalim se. Najbolja si .
Uvijek nasmijana i ljepa riječ za kupca ili prolaznika .
Puno zdravlja. .... vjerni kupac

Super clanak o dobrim postenim i marljivim ljudima daj te bar svaki dan jednog obicnog co ika.molim vas bar jos pokojeg da nije uhljeb i.da nije [ * neprimjereno * ]

mira je dobra no tržnica ljubuški je skuplja od tržnica u zagrebu zbog loše vlasti a objekt tržnice je ruglo građevine a barbarić je građevinar-student zagreb

Čini mi se kako Antonela, kada god ima veču nabavku na tržnici, zauzvrat napiše članak o Miri.

Mira Rašić već 27 godina na ljubuškoj tržnici
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari