Dodatnih milijun maraka iz proračuna ZHŽ za sudske presude

ljubuski.info

Proračunskim korisnicima Zapadnohercegovačke županije do kraja godine bit će isplaćeno dodatnih milijun konvertibilnih maraka na osnovu izvršenja sudskih presuda i rješenja o izvršenju. Jedna je to od stavki koje su uvećane rebalansom proračuna.

Zapadnohercegovačke županije za ovu godinu koji je pripremilo Ministarstvo financija, usvojila Vlada te ga krajem prošlog tjedna usvojila i Skupština ove županije.

Razgovori sa sindikatima

Tako će u konačnici na osnovi izvršenja sudskih presuda i rješenja o izvršenju proračunskim korisnicima ZH županije u ovoj godini biti isplaćeno 1,300.000 konvertibilnih maraka.
U svim razgovorima sa sindikatima u županiji najavili smo kako ćemo konsolidacijom županijskih financija i saniranjem različitih dugovanja, pogotovo onih prema Poreznoj upravi Federaciji BiH te dugovanja za različite vrste socijalnih davanja, u vrh naših prioriteta svrstati isplate sudskih izvršenja što ovaj rebalans i potvrđuje. Podsjećam kako smo i u izmjenama i dopunama proračuna za 2017. godinu ovu stavku također dodatno uvećavali - kazao je ministar financija ZHŽ-a Toni Kraljević.

Uz sudske presude rebalansom je znatno uvećana i stavka koja se odnosi na sredstva za povrat pogrešno ili više uplaćenih prihoda. Naime, prilikom izrade proračuna za ove svrhe planirano je 200.000 KM dok je rebalansom ta stavka povećana na 350.000 KM. Za 150.000 konvertibilnih maraka rebalansom proračuna Zapadnohercegovačke županije uvećani su i tekući prijenosi za Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar. Kapitalni prijenosi nižim razinama vlasti uvećani su za dodatnih 400.000,00 KM, što uz prijašnja uvećanja za nabavu vatrogasnih vozila iznosi ukupno 1,600.000 KM.

Bez zaduživanja

Inače, izmjene i dopune proračuna Zapadnohercegovačke županije za 2018. godinu planirane su u iznosu od 84,175.612,00 konvertibilnih maraka. Valja podsjetiti kako se ova županija već treću godinu zaredom ne zadužuje dok je, istodobno, njezin dug umanjen za više od 40 milijuna, tj. 52%. Inače, strukturu ukupnih izmjena i dopuna proračuna ZHŽ-a za 2018. godinu čine porezni prihodi, neporezni prihodi te tekuće potpore. Prihodi od poreza su najznačajniji prihodi u ukupnim planiranim prihodima u izmjenama i dopunama proračuna za 2018. godinu.

Kako se navodi u obrazloženju rebalansa proračuna, odnosno dokumenta izmjena i dopuna proračuna ZHŽ-a, najznačajniji prihod u poreznim prihodima jesu prihodi od neizravnih poreza s jedinstvenoga računa koji pripadaju Županiji, takozvani prihodi od PDV-a. Prihodi od PDV-a planirani su u iznosu od 48,214.500,00 KM. Druga značajna stavka u poreznim prihodima su prihodi od poreza na dobit poduzeća dok su prihodi od poreza na dohodak treća značajna stavka u poreznim prihodima.

U spomenutom obrazloženju također stoji kako su prigodom izrade izmjena i dopuna proračuna za 2018. godinu korištene projekcije i analize Odjel za makroekonomske analize Upravnog odbora Uprave za neizravno oporezivanje (OMA), Direkcije za ekonomsko planiranje (DEP), Federalnog ministarstva financija i Ministarstva financija Zapadnohercegovačke županije, kao i izvršenje prihoda i rashoda za osam mjeseci 2018., a sve u svrhu realnijeg planiranja proračunskih stavki.

Marija Medić Bošnjak | Večernji list

Glas naroda

možete li objaviti koliko mjesečno zarađuju debe li cvijet mladeži hdz-a dr Ivan landeka,
i markotić ! nek građani znaju za koga e glasovat u nedjelju.Piitanje: da li je zaposlena
žena od landeke, od kada i gdje je zapošljena?

Ova dva debela [ * neprimjereno * ]a Markotic i dr.Landeka mjesecno pojedu prezentacije 2500km...provjerite koliko prezentacije imaju Parkovi godisnje...preko 30000km godisnje provjerena info...

komentirajte neciji rad a ne izgled i ne sirite lazi skrivajuci se iza anonimnih komentara. nisu mi simpaticni ni jedan ni drugi ali ne pricam i ne izmisljam lazi o njima. ono sto ne valja kritizirajte da se popravi, a ne izgled jer onaj gore nije nas sve stvorio lijepe i mrsave.

A što si ti anoniman budi korektan pa se ti prvi predstavi!

kao prvo oni odavno nisu u mladezi, a kao drugo nisu ni na listama, tako da za njih ne mozete glasovati, a sto se tice doturove zene to ne znam, pa necu tvrditi ni da je niti da nije. a sto se tice izgleda mogli bi malo smrsaviti a mozda jednostavno ne zele i dobro im je onako. ako je njima biti pretio ok i meni je. a saznati iznose placa moze se vrlo lako, aj vozdra

ovoliko ba gre na jednom mjestu u isto vrijeme ko što je mladež hdz-a poput landeke, markotića grbavaca i dr. ova sredina ne pamti i vjerujem da neće pamtiti. Ali ima boga.

molim obrazlozenje bagra zbog cega? zbog toga sto nesto rade? a oni odavno nisu u mladezi, tako da s mladezi zajednicko imaju samo druzenja.
Stavi me kao znak, na svoje srce,
stavi me kao pečat, na svoju ruku
jer ljubav je jaka kao smrt
ljubomora teška kao grob.

sudske presude su kazne za HDZ lopovluk koji opet narod plaća a ne [ * neprimjereno * ] koji su sporove prouzroćili pljačkajuć narod

e moja medićka da je i nas m-edo napravija
možda bi ti prošla predizborna priča
a i tica sa grane zna da si potkupljna novinarka
i da pišeš samo oni što paše lopinama
pa naša se županija nezadužuje
samo zato što nemože i što joj banke
više nedaju kredite zato naplaćuju parkinge
i na kravicu ulaznice da narod vraća pohapane pare
jel tak il ne tak slatka ministrova medena

maksimalno zaduženo se više ne može zadužit tako je izbjeglice idemo na pivu i kobase

predizborno obećanje- ludom radovanje..Nema od toga niša..Već u ponediljak neće se sjećati nikakvih tužbi, a taj milion će otići za placanje predizbornih aktivnosti..

Niko ne postavlja pitanje koje je svojim nemarom i nesposobnošću odgovoran za
dugove Županije prema sudskim presudama? Kakav stručni kadar se regrutira iz
mladeži poput pravnika Markotića i grbavca te stručnjaka/specijalizanta za upravne
odbore i voltaren injekcije dr Landeke, pravo je čudo kako nam nije i gore....

dragi dragane cekamo te na sportskom

s ćevapima ili jajima?

Sve ovo što sjedi u ovoj skupštini je šaka jada i rak rana Hercegovine.

kad dođu troškovi sa suda za branitelje biće blokiran račun županije
kad ševa i kiseljak škole pišu kazne koje su pravna glupost-nebranjivo na sudu
suci progledali znaju da dolazi brzo smjena straže a posa im je važno zadržat ili njemačka

izbjeglica bi sam ovu vlast srušija
da ima u opoziciji ijedna bolja
pa dati glas devedesetki i zelenčici
i očekivati da će nešto bolje biti
to mogu misliti samo veliki maz-lumi
jel tak il ne tak pitsjte župnika dodigosa

Niste vi prišli sportskom nego se komirali da ste muško čekali bi ga a ne najavili pa ništa kao i sve do sada tuga i jad

draganče je zva prestavnike branitelja na razgovore u široki no branitelji nisu naivni ko blaž kraljević
u ljubuškom se boji branitela -nesmi ih primit

Izbjeglice prva pametna od tebe..mozda ih je bilo i jos ali se nitko nemoze s tobom poistovjetiti radi ovog tak netak,mene osobno nervira a vjerovatno i ostalih 99% citatelja portala. Radi tebe gledam tko je napisao komentar jer ako vidim da si ti uopce nekad ne citam sta si napisao jer nemam zivaca za tvoj bis na kraju. I
cisto se radi o tome da ako se izrazavas kao zagorac nemas sta raditi na hercegovackom portalu jer ocito ne zivis i ne dijelis nase stavove.a da,zelenika je vjerovatno Covicev Trojanski a i ako nije bojim se da cemo traziti dragana nazad kad ova krene gaziti po narodu

pa tko će to njima glasove dati
da nas zelenčica može gaziti
mislim da se narod dozvao pameti
sa pet posto glasova vlast se neobara
jel tal il ne tak !

samo jedno kratko pitanje
molim odgobor od devedesetke i zelenčice
koliki postotak glasova dobi vaša zelenčica
i jesam li vam ja tako nešto i reka
jel tak il ne tak ako laže izbjeglica nije povijest infa

Adio izbjeglice nastavi izbjeglištvo očigledno s tobom nitko neće pa očajavaš popij čaj

Šta bi vi dtžali govore ucjenjivali idite u venecuelu nije vam ovo devedesetka

draganče odlazi a komšić dolazi i neće ga čuvat policija on ima muda

hvala ti draganče poručniče ti si pravija avione koji su bombardovali vukovar i poznaju te i sjećaju te se neki ljudi sa heliodroma za vrime rata bio si dobročinitelj tamo

cvitanović je gospodin i demokrata a čović diktator i jugoslaven poručnik jna

Dodatnih milijun maraka iz proračuna ZHŽ za sudske presude
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari