U Ljubuškom će ponovno živjeti jedan respektabilan nogometni klub

ljubuski.info

Na inicijativu ljudi koji vole sport i Ljubuški 25. kolovoza 2018. godine održana je obnoviteljska Skupština NK Bigeste na kojoj je izabrana Uprava kluba.

Za predsjednika je izabran Miljenko Dropulić, a Upravni odbor čine: Milan Ševo, Vedran Markotić, Ivan Ino Kraljević, Luka Herceg, Stanko Musa, Tihomir Kvesić i Damir Vučić.

Član Upravnog odbora kluba, Luka Herceg, inače trener u Školi nogometa NK Bigeste, te igrač seniorske momčadi govori o namjerama osnivača.

Možemo slobodno reći kako je nogometno ljeto u Ljubuškom bilo dosta turbulentno. Ugašen je NK Sloga i tada se činilo da je ljubuški nogomet na samom rubu. No, zaljubljenici u najvažniju sporednu stvar na svijetu obnovili su rad NK Bigeste, i vratili vjeru u bolje sutra. Kako je to izgledalo iz prve ruke, bili ste trener u NK Sloga, sada ste u Bigesteu kao trener mlađih kategorija, ali i kao igrač seniora?

Tako je. Ovo ljeto uprava NK Sloge je odlučila da seniori više neće nastupati u ligi. Istupanje seniora povuklo je sve ostale kategorije Sloge iz natjecanja samo tjedan dana prije početka prvenstva. Našli smo se u nezgodnoj situaciji jer je oko 100-njak djece koji su vrijedno trenirali cijelo ljeto moglo ostati bez utakmica i natjecanja. Zajedno sa mnom su u klubu treneri Ivica Živkušić i Josip Brajković, te smo svim silama tražili rješenje da spasimo ljubuški nogomet. Zajedno sa vodstvom Općine Ljubuški u vrlo kratkom vremenu smo uspjeli reformirati NK Bigeste koji se zadnji put natjecao prije 4 godine. Sazvana je obnoviteljska izborna Skupština na kojoj je predložena i izabrana nova Uprava kluba. Uspjeli smo posložiti sve kategorije i priključiti ih natjecanjima. Vodstvo kluba čine redom renomirana imena koja su klub već u startu podigla na veću razinu i učinila stabilnim, te se nadam i vjerujem da će u Ljubuškom ponovno živjeti jedan respektabilan nogometni klub.

Jedan od glavnih ciljeva Bigestea je razvoj mladih nogometaša, koliko danas broji članova škola nogometa vašeg kluba?

Trenutno u klubu imamo oko 180 djece, što je skoro pa duplo više nego krajem prošle sezone. U Ljubuškom su se oduvijek razvijali jako dobri nogometaši, stoga vjerujem da se sustavnim i kvalitetnim radom može napraviti dobar posao u školi nogometa.

Sigurno da među njima ima talentiranih mladića, možete li izdvojit neke od njih, koji će u budućnosti izgraditi svoje nogometno ime?

U klubu imamo dosta igrača koji polako razvijaju i prikazuju svoj talent i znanje kroz utakmice i turnire. Nezahvalno bi bilo nekoga posebno izdvajati ili stavljati neki teret pred njih. Radom i trudom samih igrača i trenera vjerujem da će naša škola nogometa proizvesti igrače koji bi u budućnosti mogli napraviti dobru nogometnu karijeru.

Upravni odbor NK Bigeste donio je odluku o plaćanju članarine za djecu u Nogometnoj školi u iznosu od 20 KM, što je zasigurno puno manje nego u ostalim klubovima. Kakva je bila reakcija roditelja kada ste im priopćili ovu vijest?

Sigurno da je smanjenje članarine sa 40 KM na 20 KM, dakle za 50% donijelo puno toga dobrog i klubu, a ponajviše roditeljima kojima se u mnogome olakšalo. Reakcije roditelja bile su više nego pozitivne. Ne samo da je smanjena članarina, nego je klub preuzeo na sebe sva financiranja u vidu plaćanja putnih troškova za turnire te plaćanje kotizacije.

Seniorska ekipa nastupa u Međužupanijskoj ligi u kojoj se natječu klubovi iz Županije Zapadno-hercegovačke i Herceg-bosanske županije. Kako ste zadovoljni dosadašnjim rezultatima, i samom kvalitetom Lige?

Iako se radi o zadnjem rangu natjecanja koji ne posjeduje baš preveliku kvalitetu, svaka ekipa koja izađe na teren željna je pobjede. Nakon utakmice slijedi zajedničko druženje obje ekipe uz roštilj. U prvenstvu smo startali sa dvije pobjede i jednim porazom. Kvalitetom smo ponajbolja momčad u toj ligi i cilj nam je da se iduću sezonu plasiramo u Drugu ligu Federacije.

Završili ste FPMOZ-u u Mostaru, koliko Vam iskustvo i znanje s fakulteta pomaže u svakodnevnom radu s djecom?

Da, magistar sam kineziologije. Sigurno da sam kroz studij stekao određena znanja i iskustva koje nakon završetka fakulteta nastojim dodatno proširiti uz razne edukacije i seminare. Uz fakultet sam radio u fitness centru Studentskog doma u Mostaru, tako da mogu reći da sam se vrlo lako prilagodio u radu s djecom.

Za kraj razgovora poruka svim ljubiteljima nogometa u Ljubuškom da podrže rad kluba, i pronađu svoje mjesto na tribinama gradskog stadiona Babovac?

Svim ljubiteljima nogometa želim da se ugodno osjećaju na našem Babovcu, da dolaze u što većem broju, te da fair i korektno bodre svoj klub i poštuju protivnički.

pogled.ba

Glas naroda

Zanimljivo,fitnes trener! Možda bi bolje bilo da trenira navijačice!

Dabogda bila ista priča kao JKP Ljubuški i Parkovi

Ova ekipa iz upravnog odbora nije u stanju pravilno hodati, da ne pričamo dalje, osim Vučića niko od njih nije pretrčao više od dva kilometra u životu, spali smo na to da sa sportskim klubovima upravljaju totalni anti talenti za sport, e moj narode

a nadamo se da ce ovo biti jedna pozitivna LJubuska prica al tesko je to ocekivat s obzirom da je mafija koja nam je unistila grad preuzela klub pa nezz sto bi sa klubom bilo drukcije ako su uspili od dobrostojeceg grada kao ljubuski napravit najsiromasniji grad u najsiromasnijoj drzavi..vjerovatno je ovo samo predizborni trik jer su se previse raspisali o ovome zadnji mjesec dana

ajde luka na cvrci,proda si se [ * neprimjereno * ]ma sutnit ce te ko krpu

U Ljubuškom će ponovno živjeti jedan respektabilan nogometni klub
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari