U finalu turnira u Grudama Jure Radić nadigrao Borisa Medaka

ljubuski.info

Više od dva tjedna u organizaciji Teniskoga kluba Grude, bolje reći Rafe Mikulića, fanatičnoga zaljubljenika u bijeli sport, u Grudama se igrao međunarodni 14. teniski Grude Open.

U kategoriji "gospoda" - 35 nastupila su 64 tenisača iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Crne Gore (Grude, Posušje, Ljubuški, Kiseljak, Banja Luka, Široki Brijeg, Mostar, Zagreb, Slavonski Brod, Vinkovci, Požega, Zadar, Split, Krk, Makarska, Dubrovnik, Herceg Novi...).

Nakon šezdesetak uzbudljivih i kvalitetnih mečeva, u polufinalu je Makaranin Jure Radić svladao Širokobriježanina Ivana Ciku Čolaka rezultatom 6:4, 0:6, 10:4, a u drugom polufinalnom susretu Mostarac Boris Medak svladao je Ivana Musu, također Širokobriježanina (rezultat je bio 6:1, 6:0). Radić je u finalu nadigrao Medaka rezultatom 6:2, 6:4.
U Hercegovini sam već peti put. Odmah ću reći - želim opet doći, jer ovdje je sve lijepo, opušteno, kvalitetno, prijateljski veselo i raspjevano - kaže Zadranin Srećko Dupor, tajnik Hrvatske unije tenisača, koja u Hrvatskoj godišnje organizira stotine raznih turnira u raznim kategorijama, na kojima često nastupaju i tenisači iz BiH. Suradnja je sve bolja...

14 parova

U kategoriji dama nastupilo je 14 parova u više skupina, a na kraju su pehar osvojile Žana Deranja (Dubrovnik) i Radmila Miljanić (Zadar), koje su pobjedu bučno i veselo proslavile. U sklopu Grude Festa odigrano je finale natjecanja parova. Pobjeda je pripala paru Tomas Damil (Drinovci - Grude) - Ivan Domazet (Split), koji je svladao par Anton Marković i Nikola Kobačić (obojica iz Kiseljaka) sa 6:3, 7:6.

U mješovitim parovima Andrijana Nedić i Ivan Iličić (Vinkovci, Županja) svladali su par Blanka Gott (Zagreb) i Ante Todorić (Imotski) 6:4, 6:4. Organizatori su imenovali kumu i kuma natjecanja. To su Zorka Bratanić (Krk) i Lada Šimunić (Split). Za kralja Grude Opena proglašen je Jure Lešina (Imotski), dok ovogodišnja kraljica nije proglašena, ali je zato ozračje držala Maja Kraljev, lani proglašena za doživotnu kraljicu natjecanja.

Zanimljivost turnira je kako se u parovima ove godine prvi put natjecala jedna Hercegovka - Iva Lončar iz Posušja.

Večernji list

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari