Odgođen početak suđenja dvadeset sedmorici optuženih

ljubuski.info

Čitanjem optužnice, u ponedjeljak je u Sudu BiH trebalo početi suđenje dvadeset sedmorici optuženih u predmetu 'Volan', ali je isto odgođeno i prije nego je optužnica pročitana.

Početak suđenja odgođen je iz dva razloga. Obrana optuženih koju zastupaju odvjetnici Adna Dobojlić Ucoglan, Nada Dalipagić, Tatjana Savić, Lejla Čović, Senad Dupovac, Zlatko Ibrišimović i Vlado Adamović, prigovorila je na nadležnost Suda BiH, jer obrana smatra kako u ovom slučaju nema organiziranog kriminala kako se to navodi u optužnici. Osim toga prigovora, odvjetnica Tatjana Savić zatražila je od Vijeća suda izuzeće tužitelja Džermina Pašića. Zbog svega navedenog Vijeće Suda BiH je odgodilo početak suđenja za 15. listopada 2018. godine do kada bi trebale biti poznate odluke o prigovorima obrane optuženih.

Inače, na jučerašnjem zakazanom ročištu pojavili su se svi optuženi osim Bojana Košarca koji je nedostupan pravosuđu naše zemlje i pretpostavlja se da se skriva negdje u okruženju.

Optužnica je podignuta protiv Danila Cicovića (41), Vladimira Krsmanovića Krša (40), Marka Trifkovića Žižana (40), Srećka Trifkovića (33), Srećka Mandića (35), Slavena Dakića Žuće (30), Tomislava Petrovića Tome (30), Njegoslava Milinkovića Ljutana (35), Bojana Košarca (27), Enisa Mandala, Miroslava Pajića (30), Srete Pajića, Davora Ninkovića (38), Joze Markića, Puniše Purkovića, Dalibora Vaskovića (38), Miroslava Škobe, Mirsada Brkića (54), Zorana Mirjanića (37), Bojana Staševića (36), Milorada Mirkovića (31), Zorana Čobovića (39), Nikole Radića (30), Branislava Gordića (52), Miroslava Ćepe (54), Gorana Nižića (40) i Ferde Vukoje (44), a koja je potvrđena krajem lipnja ove godine.

Prema navodima iz optužnice, osobe obuhvaćene najobimnijom optužnicom do sada, luksuzne automobile su krali u periodu od 2011. do 2017. godine i to na području Sarajevske, Hercegovačko-neretvanske i Tuzlanske županije, kao i na području Istočnog Sarajeva.

U optužnici je navedeno da su članovi grupe, prema točno utvrđenim i podijeljenim ulogama i zadacima u strukturama takozvane automafije, uglavnom u noćnim satima, koristeći specijalni alat i pribor, naoružani i maskirani, koristeći radiostanice podešene na policijske frekvencije kako bi pratili kretanje policije, krali skupocjena vozila.

Vozila su skrivana na pripremljenim lokacijama u Sarajevu, Lukavici, Palama i Sokocu, nakon čega su kontaktirani vlasnici vozila, od kojih je iznuđivan otkup. Ukoliko se otkup ne bi realizirao, krivotvorila bi se dokumentacija te bi se vozila krijumčarila i prodavala u BiH ili zemljama regije ili bi se rastavljala i prodavala u dijelovima. Ukradeni automobili su uglavnom završavali na području susjedne Srbije, a ruta krijumčarenja vozila išla je uglavnom od Sarajeva prema Sokocu i Višegradu da bi se dalje u susjednu državu prebacivala na širem lokalitetu općine Rudo.

Glas naroda

Ima u Grabu posla za Sipu .Ovo su mali misevi za ove .Radionice na divlje nicu ko gljive poslje kise. A tek trava i bjelo

Doce grab nared i bijelo i trava i auti prikucani i divlje radione pokucama sipa ih prati odavno znase ko sucin radi u grabu svi dobri posteni

ha ha GRAB najjaci u dilanju bijeloga

Verdja se nagodio sta cete sada.

celo selo šmrče belo -grab

MISTER TONI stiti grabljane,oni mogu radit sto pozele zato sadite travu i dilajte belo da se oparite dok je drug na vlasti..ludi ste ako to ne iskoristite,napadite jako jednu sezonu i mirni ste 10ak godina,nemojte samo da ista fali ljubuskim narkomanima

Tadija prodaje samo Vijagru i Kamagru LOL

Sta vi [ * neprimjereno * ] protiv graba svak vam smeta [ * neprimjereno * ]i jedni, okanite se ljudi,,oni rade posteno i imaju i prave !!

E vala bas...svezali se graba ko pijan plota...svi redom bogati pa mogu smrkat a uostalom svak u svoju [ * neprimjereno * ]cu smrce....

Odgođen početak suđenja dvadeset sedmorici optuženih
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari