Priče koje daju vjernu sliku hercegovačkoga kraja i ljudi

ljubuski.info

U posuškoj kinodvorani predstavljena je knjiga "Rane priče" autora Stanislava Bašića. "Rane priče" Bašićeva je deseta po redu knjiga koja sadrži dvanaest hercegovačkih i dvije sarajevske priče. Te su priče nastale sedamdesetih godina prošloga stoljeća.

Dijelove priča čitala je književnica Miljenka Koštro, a Branko Leko je kao čitatelj potvrdio sve vrijednosti i zanimljivosti sadržaja te knjige, posebice priča "Sat", "Učiteljica", "Plavuša s crnim Fordom" i druge.

Težak život

Sve je bilo zanimljivo na predstavljanju ove knjige, i ocjena nekoliko priča recenzentice Radice Leko, posebice o pričama "Sat", "Djedova smrt", "Učiteljica", "Povratnik" i druge. - Priča "Sat" će sigurno ganuti čitatelje, u kojoj autor opisuje kako je pješice polazio svoj put od deset kilometara od kuće do škole. Stanko iskreno priča o svome djetinjstvu u prvom licu i sve gledano dječjim očima i kazano srcem. Vrijedni autor priča i o tadašnjem teškom životu i položaju djece našega kraja, o rijetkima koji su se školovali u to vrijeme i uvjetima njihova školovanja. Stoga je zanimljiva i priča o strogoj učiteljici Bosi. Hercegovina je zemlja iz koje se uvijek iseljavalo. O toj temi autor zorno priča u pričama "Povratak" i "Amerikanac". Sve priče iz knjige "Rane priče" vrijedi čitati, a iz njih će čitatelji "ponijeti" vjernu sliku hercegovačkoga kraja i ljudi koje je Stanislav oživio u svojim sjećanjima i tako zaustaviti zaborav - naglasila je Radica Leko.

Neobična knjiga

Na kraju večeri i sam se autor obratio Posušanima i gostima iz drugih krajeva te zahvalio na potpori i pomoći za objavu ove neobične knjige i za prošlo, sadašnje i buduće vrijeme. Program je vodila novinarka Radija Posušje Marija Budimir.

Pero Crnogorac | Večernji list

Glas naroda

"Hercegovinom sedamdeset i tri godine vladaju i upravljaju okorijeli KOMUNISTI" To je nepobitna činjenica!!

tužna i otužna činjenica...

ovaj prvi s liva je maznio u dječjem vrtiću 400 tisuća maruna i ujo vuk magare.

Otkad vladaju domoljubi koji ne znaju koja im je domovina sve je otišlo u pm. Komunisti sa tim nemaju ništa.

Priče koje daju vjernu sliku hercegovačkoga kraja i ljudi
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari