Aktualna Vlada ima gore rezultate od prošle

ljubuski.info

Politička kriza u Federaciji BiH, tijekom aktualnog mandata, najdramatičnije se odrazila na rad i rezultate Parlamenta FBiH, pogotovo Zastupničkog doma, izjavila je Lejla Deronja Suljić konsultantica za monitoring Centara civilnih inicijativa (CCI) koji su danas objavili kako je aktualni mandat u Federaciji BiH obilježen konstantnom političkom nestabilnošću uzrokovanom problemima unutar vladajuće koalicije.

CCI su na press-konferenciji predstavili analizu rada Parlamenta i Vlade Federacije Bosne i Hercegovine u mandatu 2014 - 2018. godina.

Kako je istaknuto, rad Zastupničkog doma imao je više karakter izvanrednog nego redovnog, a rezultati oba doma, u uvjetima političkih tenzija, daleko su ispod rezultata u prethodnom mandatu iako je i on bio opterećen tenzijama.
Unutar federalne vlasti u aktualnom mandatu imali smo priliku svjedočiti značajnom doprinosu vladavini prava i izgradnji pravne države. No ne radi se o zaslugama vladajuće koalicije niti Vlade ili Parlamenta nego o aktivnosti sustavnog reagiranja putem apelacija Ustavnom sudu na sporne akte koje donosi Vlada i usvaja Parlament, a koje je provodio potpredsjednik Federacije BiH Milan Dunović, kazala je na press-konferenciji koordinatorica CCI-ja za odnose s medijima Ana Lučić, pozivajući se na izvješće CCI-ja.

Savjetnik za monitoring Alen Čular govorio je o radu Federalne vlade u mandatu 2014-2018. godina, u kojem se, po njegovim riječima, potvrđuje teza da kvantiteta ne znači nužno i kvalitetu.

Navedeno je kako je Vlada FBiH u aktualnom mandatu utvrdila 166 zakona, što je za 74 manje nego u prethodnom mandatu, a istovremeno je utvrdila devet strategija, dok je u prethodnom mandatu utvrđeno 12.

Istaknuto je i da su žene u aktualnoj Vladi FBiH na čelu četiri od 17 ministarstava, što je, kako upozoravaju iz CCI-ja, u neskladu sa Zakonom, kojim je određena zastupljenost od najmanje 40 posto.

bljesak.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari