180.000 KM za obnovu ulice od Suda do Pošte, i izgradnju Trga

ljubuski.info

Ljubušaci, osobito vozači, a i svi drugi građani, upiru prstom, negoduju i prozivaju općinske vlasti zbog glavne ljubuške ulice Zrinsko-frankopanske. Zbog raznovrsnih neravnina neugodno je njome voziti, nije lijepa za vidjeti i kvari opći dojam i sliku grada. Proteklih godina asfaltirani su kilometri općinskih cesta, a glavna je ulica bila u nemilosti.

U sadašnjoj općinskoj vlasti kažu da se o njezinoj obnovi i preuređenju razgovaralo u posljednje dvije godine, ali da postoje razlozi zašto se nije prije radilo.

- Ulica je u lošem stanju, no da bi se uredila, potrebno je promijeniti sve instalacije. Pokušavah smo napraviti dogovor i s JKP Ljubuški, EP-om, HT-om oko rekonstrukcije njihovih instalacija, ali nitko nije spreman ući u taj posao. Nije pošteno da Općina sama snosi sve te troškove. Ali, kako god bude, uskoro ćemo sanirati tu ulicu neovisno o instalacijama. Upućen je dopis tim poduzećima, no nitko nije izvodio radove. Nisu se službeno očitovali, osim EP-a koji je tražio suglasnost za dio svojih priključaka za neke zgrade. Od Ministarstva prometa FBiH dobili smo 40.000 KM - kaže načelnik Barbarić.

ulica

Zrinsko-frankopanska će se obnoviti u dijelu od zgrade Općinskog suda do starog hotela i Pošte, i to bi se trebalo uskoro završiti. U njoj je i prošli tjedan otkriveni spomenik fra Lovri Šitoviću, na novom trgu ispred crkve sv. Kate. Za preuređenje ulice utrošit će se 55.000 KM, a sve zajedno, izgradnja trga, postavljanje spomenika i obnova ulice, stajat će 180.000 KM.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari