Rješavanje braniteljskog pitanja značilo bi priznavanje vlastitog kriminala ogromnih razmjera

ljubuski.info

Zakon o pravima razvojačenih branitelja i utvrđivanje jedinstvenog registra bivših branitelja u FBiH čekat će novu vlast jer, kako sada stvari stoje, aktualni parlament neće održati sjednicu na kojoj bi se raspravljalo o ovim pitanjima.

I dok vladajuće stranke tvrde kako zakon nije usuglašen i da Vlada FBiH treba u parlamentarnu proceduru uputiti novi, oporba smatra kako ovo pitanje može biti riješeno u ovom mandatu i u parlamentarnim klupama.

Volja vladajuće koalicije

Elvir Karajbić, šef Kluba poslanika SDP-a, kaže da je moguće zakazati sjednicu i donijeti zakon o braniteljima, ali ako to hoće vladajuća koalicija.
To je isključivo u njihovoj nadležnosti, ali prije toga Vlada FBiH mora dati odgovarajući i provodiv zakon i treba pripremiti sredstva koja bi išla toj kategoriji, ali i odvojiti prave od lažnih branitelja sa spiska, kazao je Karajbić i dodao kako vladajuće stranke ne žele da donesu zakon koji bi koristio braniteljima.

Jasenko Tufekčić (SDA), predsjedavajući Parlamentarnog povjerenstva koje je radilo na usuglašavanju tekstova zakona o pravima razvojačenih branitelja u FBiH, ponovio je kako se ovo povjerenstvo nije moglo usuglasiti i da je sada sve na premijeru i Vladi korigirati zakon i uputiti ga u parlamentarnu proceduru.

Od lažnih branitelja dati umirovljenicima

Faruk Ćupina, poslanik SBB-a i član spomenutog povjerenstva, kaže kako je očito da se radi o vrlo krupnom pitanju za SDA i HDZ čije rješavanje bi značilo priznavanje vlastitog kriminala ogromnih razmjera.
A razlog je jednostavan: brojka branitelja kojom se barata u javnosti je uduplana od kraja rata ili ako se sjećate - od podjele certifikata braniteljima. Oni koji nisu sudjelovali u ratu nagrađeni su jednako kao i oni koji su sudjelovali i to je ključ. SDA i HDZ su kupovali ljude preko leđa države trpajući lažne borce među stvarne. I danas svi plaćamo tu cijenu kupovine ljudi, kazao je Ćupina i tvrdi da je od nekih 250.000 bivših branitelja taj broj narastao na više od pola milijuna.

Ističe da, kada bi se novac od lažnih branitelja preusmjerio prema umirovljenicima, njihove mirovine bi bile udvostručene.
Osobno ću pokrenuti inicijativu da umirovljenici s minimalnim mirovinama tuže odgovorne garniture iz SDA i HDZ za nanošenje ogromne štete proračunima Federacije s ciljem duplog povećanja mirovina oduzimanjem primanja za 250.000 lažnih branitelja, kazao je Ćupina.

Zbog neusvajanja ovog zakona, bivši borci nekadašnje Armije RBiH i razvojačeni branitelji HVO-a nekoliko su puta prosvjedovalii blokirali prometnice u Federaciji BiH. Zadnji prosvjed u Sarajevu, koji se dogodio prije desetak dana, završio je incidentom u kojem su povrijeđeni nekoliko desetina bivših branitelja i četiri policajca, a tri razvojačena branitelja su i uhićena.

NN

Glas naroda

Vidite Narode kako se štite interesi oni koji su nas odbranili,a Draganče sa svojim jugonostalgičarima nas motaju ko tanku sajlu.disu pukovnici ,brigadiri , generali ,fuuuuj.

Pa oni su i potpisivali lažnjacima.

Koji zapovjednici u svakom selu ista prica U cijoj kuci je visila slika marsala iz te iste kuce dolaze zapovjednici u HVO cast izuzecima al gro ih je usko vezan za KPJ i suradnju sa DB takvi su kasnije potpisivali laznhacima sto su pobjegli od rata a prohrvatska da nekazem ustaska djeca su ginila na prvim crtama diljem lijepe nase i bosne Vragu ih daj oni su nas prvi izdali po nalogu udbasina koji su preuzeli HDZ a i ostale pravaske stranke ŽALOSNO

Tako je, tko je bio u partiji, sada je na kormilu. Izdali Krista za bolje položaje i plaće i stanove a kako neće nas sirotinju.

Ako je ovo istina sicilijanska mafija im nije do koljena boze sacuvaj di zivim

Ovo je nazalost ziva istina

Meni moja stranka HDZ dala posao ja sam sredio malo mirovine i lipo mi sta bi ja sad triba trazit kruva priko pogace samo naprid HDZ a vi na bijacu kad se neznate ponasat kako triba

Bravo za gosta u 12 i 58. Sve je tocno, samo sto narodu to nije jos jasno. UDB-a nas je odradila. SAMO REVOLUCIJA !

treba jere lijanović da omete zna se što mete

Jeli i gasparov stari bio dousnik - informator i privredni kriminalac (otpad), jeli skender cvika ljude, pa sto im sad udba smeta i zuri im se na vlast nisu valjda i oni ( dica ) zastranili po istom pitanju pa laju da se narod ne siti?
Jeli gaspar sve svoje uhljebio ?

Za susjeda Mnoge stvari dragi moj nisi u pravu Moram ti odgovoriti iako nemam obicaj se javljati na ovakve stvari jer me iritira kad nekontrolirano peres po ljudima i obiteljima te izmisljas o pokojnicima da su bili informatori a sve bez argumenta Neide to tako i podlijezu neke stvari odgovornosti a ja osobno poznajem pokojnog i sigurno nije bio to sto pises .

Kako te nije stid pisat lazi i ici u crkvu. Spominjat ljude a pojma nemas. Da znas da nisi susjed vec takvi kao ti su bili udbasi koji su se krili i lajali i izmisljall lazi.u pregrađu toga za tvoju informaciju nije bilo.

Rješavanje braniteljskog pitanja značilo bi priznavanje vlastitog kriminala ogromnih razmjera
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari