Marijan Knezović u pregovorima s Mostom oko mjesta na listi za Europski parlament

ljubuski.info

Most nezavisnih lista ljetos je ozbiljnije započeo s pripremama za izbore zastupnika u Europski parlament, jedan od kandidata na njihovoj listi mogao bi biti mladi društveni aktivist i bloger Marijan Knezović.

Šira javnost Knezovića je zapazila kao gosta u HRT-ovoj emisiji Otvoreno, gdje je s predsjedničinim savjetnikom Matom Granićem i SDP-ovim Josipom Klisovićem polemizirao o položaju Hrvata i izmjenama izbornog zakona u Bosni i Hercegovini.

Knezović priznaje kako postoje kontakti s Mostom.

Već neko vrijeme intenzivno razmišljam da se politički aktiviram. Inače zastupam suverenističke ideje, a u svom dosadašnjem radu Most je dokazao da zastupa tu politiku, kazao je Knezović.

S vodstvom Mosta razgovarao je o ideji da bude na njihovoj listi za Europski parlament, no ništa nije službeno ili konačno odlučeno. U Mostu nisu željeli još ništa službeno potvrditi, no Most namjerava pridobiti Knezovića i ozbiljno računa na njega kao kandidata za EU izbore čime će uz njihova već poznata lica pokušati zadobiti potporu mlađih birača, birača koji zagovaraju ekonomske slobode kao i brojnih birača porijeklom iz Bosne i Hercegovine.

Očito je da ovakvim potezom Most planira oteti dio birača na koje je do sada tradicionalno računao HDZ. Knezović je i oštri kritičar unitarizacije BiH, budući da smatra kako Hrvati trebaju imati pravo na svoj entitet, čemu u prilog ističe tezu kako su Hrvati u ovakvoj BiH sustavno diskriminirani uz šutnju i odobravanje međunarodne zajednice.

Ovaj mladi student Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, rodom iz Posušja nekoliko je godina autor bloga na kojem piše uglavnom o društveno-političkim pitanjima i ekonomiji, a zastupa konzervativne vrijednosti i liberalne teze u ekonomiji, prvenstveno smanjenje poreznog opterećenja kako bi porasla zaposlenost mladih, ali i starijih. Iskustvo je stjecao i kroz rad u nevladinom sektoru u Hrvatskoj i BiH.

Večernji list

Glas naroda

To će se on iz zagreba boriti za nas ko i dosad ljubić i ostali,sve dok u zagrebu ne kupi stan i dobar posao.NE,HVALA!

šta mi imamo s europskim izborima

Ovako kvalitetne mlade ljude , treba forsirati ! Stari u mirovinu!Tek tada će bit napretka!

papa more postati papa sa 50 godina americki presednik isto to znaci iskustvo zivotno to su pametni ljudi davno vidili sjeda kosa je mudrost aovome triba cuca

Marijan Knezović je za tebe genije!Jesi li sluša čovika!

Misli previše o svom dojmu na ljude,a premalo što govori.Govorio sam i ja slično,al nemam strica svećenika da me brani.Danas sam u inozemstvu i jedva čekam da ova prodana dusa shvati da ne trebamo mi laprdanje Knezovica nego kruh i mir.

otišle ove fratrine u fratre da nebudu gladne
i da pobignu iz sirotinje a sada glume svece
i moralne vertikale pa i rodbine im sve postale pametne
kada te prate fratrine i stranke moreš završit sve vakultete
jel tak il ne tak moji fratrikosi poslušni siromašni i čisti

Marijan Knezović u pregovorima s Mostom oko mjesta na listi za Europski parlament
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari