Film mladih Ljubušaka se bavi iseljavanjem

ljubuski.info

Viva film festival i ove se godine održava u 12 gradova u BiH, a jedan od njih je i Ljubuški.

Na festival je ove godine prijavljen rekordan broj filmova, a od njih 1.550 iz 110 zemalja svijeta, u službeni odabir ušlo je 119 filmova, i to po 33 filma iz kategorija ekologija, religija i turizam, te 20 filmova mladih, koje su tijekom prethodne godine napravili mladi ljubitelji filma iz Bosne i Hercegovine, na radionicama Viva škole filma "Od ideje do realizacije dokumentarnog filma".

Jedan od tih filmova je djelo učenika iz Ljubuškog, koji se ove godine na festivalu predstavljaju s filmom "Auf wiedersehen" koji se bavi temom iseljavanja iz naše zemlje. Film je prikazan u ljubuškoj Gradskoj vijećnici, gdje se, inače, od 12. do 15. rujna održavaju festivalske projekcije filmova.

Fran Zelić, koji sudjeluje u projektu već tri godine, kazao je kako je festival dobra prilika za upoznavanje ljudi iz cijele BiH.
Naučio sam bolje surađivati s ljudima, upoznao ljude iz svih krajeva BiH. Ovo je jedan od rijetkih načina na koji se možemo upoznati s drugim kulturama, a učimo se o filmskoj kulturi koja postaje sve aktualnija, ustvrdio je Zelić i dodao da bi svi srednjoškolci trebali iskušati nešto slično.

Karlo Madžar, glavni glumac filma ocijenio je kako je naučio jako puno zbog rada na filmu.
Voditelji naše grupe bili su odlični. Pokazali su nam kako se pravi film, ne samo što se tiče glume, već i što se tiče kamere i seta, a primijetili smo i da je jako teško biti glumac. Kada na televiziji gledamo film ne primijetimo koliko je zapravo puno rada potrebno da se napravi jedan film, rekao je Madžar.

Viva film festival u Ljubuškom se nastavlja u petak i subotu, a svi zainteresirani mogu u gradskoj vijećnici pogledati filmove koji su ušli u službenu selekciju festiala. Filmovi se počinju prikazivati u 11 sati.

Radio Ljubuški

Glas naroda

Da očem drugom bi trebao bit film???? Jedino pod žanrom znanstvena fantastika bi mogao bit film: Boom otvaranja tvornica u Ljubuškom

Trebaju dica napraviti film o životu u našim familijama,tobože glamuru,svatovima babinama nevistama svekrvama mobitelima mercedesima kupija komšia e-klasu ajmo i mi ženo kuma za jamca,a pogotovo otiša komšija u Minćen kaćemo mi ženo,eno vidiš ga doša s b.m.w a litos otiša...........

trebaju napraviti Film o razlogu iseljavanja,ali posto su uglavnom djeca uhljeba ostala morali bi pokazati vlastite roditelje kao rak mozdanog tkiva zajednice.trebali bi mi napraviti film o tomu zasto smo otisli ali bi nas UDBA kao u neka stara vremena gonjala po njemackoj

Treba prozvati naše uhljebe svatko svoga susjeda koji je uhljeb pa neka im dica vide odakle Život na visokoj nozi,a tako i sa lažnim braniteljima ,ali mi nemo za to P E T LJ E.

predjite na nocni rad otimaj te im imovinu palite im aute palite im kuce

Film mladih Ljubušaka se bavi iseljavanjem
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kada ovce utihnu Ružica Zeljko
ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari