Na popisu Službe za zapošljavanje u Ljubuškom 2.658 osoba, od toga 1.465 žena

ljubuski.info

Prema podacima Službe za zapošljavanje Zapadnohercegovačke županije u općini Ljubuški je do kraja kolovoza zabilježeno ukupno 2.658 nezaposlenih osoba, od toga 1.465 žena.

Među nezaposlenim Ljubušacima, gledajući kvalifikacijsku strukturu, najviše je kvalificiranih osoba (1157), srednjoškolaca (758) te nekvalificiranih osoba (332). Posao također čekaju 262 osobe s visokom stručnom spremom, 125 s višom stručnom spremom, 22 polukvalificiranih radnika, ali i jedan doktor znanosti.

Od ukupnog broja iz stavke - osobe koje prvi put traže zaposlenje je ukupno je njih 1.101, a broj korisnika zdravstvene zaštite je 2.141.

U usporedbi s podacima iz mjeseca srpnja, preko ljubuške podružnice Službe za zapošljavanje ZHŽ-a posao je tražilo 2.645 osoba, a u lipnju njih 82 manje. Jednako kao i u kolovozu, najviše je nezaposlenih kvalificiranih radnika pa je u lipnju zabilježeno njih 1.135, a u srpnju 1.143.

Na početku 2018. godine, odnosno krajem siječnja posao je tražilo 2.785 osoba, a nezaposlenih Ljubušanki tada je bilo 1.514. Kvalificiranim radnicima, kao i sada, najteži je put do pronalaska posla pa podaci za siječanj pokazuju brojku od njih 1.226, srednjoškolaca je bilo 811, nekvalificiranih radnika 330, a polukvalificiranih 22. Na posao je čekalo 145 osoba s višom stručnom spremom, 249 s visokom stručnom spremom, kao i jedan doktor znanosti, koji se, zaključno s kolovozom, i dalje vodi kao nezaposlena osoba.

Kako saznajemo iz ljubuške podružnice Službe za zapošljavanje ZHŽ-a, kroz nekoliko proteklih mjeseci zapažena je velika potražnja za sezonskim radnicima svih profila, a osobito su bili traženi kuhari i konobari.

Kao i do sada, Služba za zapošljavanje ZHŽ-a će i dalje, u suradnji i koordinaciji Federalnog zavoda za zapošljavanje, provoditi i nadzirati mjere i aktivnosti zapošljavanja i samozapošljavanja nezaposlenih osoba, sukladno kvotama koje su određene za ovu županiju.

Antonela Marinović Musa | Dnevni list

Glas naroda

Program samozapošljavanja je farsa

služba za zapošljavanje nije ništa do statisticka služba gdje rade uhljebi. Koga su to oni zaposlili?

Odakle toliko kad su svi u njemačkoj ovdje nije nešto u redu

Na popisu Službe za zapošljavanje u Ljubuškom 2.658 osoba, od toga 1.465 žena
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Otišao sam, a nikad nisam otišao Ivica Primorac | kasce.com
ljubuski.info
Ni sad nije jasno Ružica Zeljko
ljubuski.info
Film koji nećemo gledati Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Prolaze nam životi, a vrijeme stoji Berislav Jurič | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari