Za plaće i naknade na svim razinama vlasti planirani izdaci veći od 1,8 milijardi KM

ljubuski.info

Na plaće i naknade zaposlenih u institucijama općinske, županijske i vlasti Federacije BiH (FBiH) za prvih šest mjeseci izdvojeno je 898,7 milijuna KM.

Prema podacima iz dokumenta o izvršenju proračuna FBiH za ovo razdoblje, u strukturi ukupnih rashoda FBiH na plaće i naknade zaposlenih u administraciji otišla je čak četvrtina novca, a do kraja godine su za plaće i naknade na svim razinama vlasti planirani izdaci veći od 1,8 milijardi KM.

Bruto plaće i naknade iznosile su 777,4 milijuna KM, što je za 33 milijuna KM ili 4,4 posto više u odnosu na isto razfdoblje prošle godine.

Naknade troškova zaposlenih, odnosno naknade za topli obrok, prijevoz, regres i pomoć u slučaju smrti iznose 121,3 milijuna KM i više su za 4,9 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Od ukupnog iznosa plaća i naknada, 100,8 milijuna KM "otpada" na zaposlene u federalnim institucijama.

Najviše sredstava za plaće i naknade od 545 milijuna KM isplaćeno je zaposlenima u županijskim administracijama.

Za plaće i naknade troškova zaposlenih na općinskim razinama izdvojeno je 216,8 milijuna KM.

Ukupni rashodi javnog novca u prvih šest mjeseci iznosili su 3,6 milijardi KM, a do kraja godine bi, prema planu, ovaj iznos trebao dostići devet milijardi KM.

Ostvareni prihodi od poreza za razdoblje siječanj-srpanj iznose 3,9 milijardi KM.

U odnosu na isti period prošle godine, u prvom polugodištu 2018. godine naplaćeno je 8,5 posto više poreza, odnosno za 308,7 milijuna KM više.

Glas naroda

To to! Treba ove ljude u "realnom" sektoru još malo ogulit porezom,jer nitko se nije radom obogatio.. misle da ce oni sta li?

Sve vec vidjeno i ocekivano,vidite cifre
Ovakvu administraciju nebi podnilo ni puno jace gospodarstvo ali to je protektorat i ispitno polje svjeta Mislim na BiH.Kako dalje to bojim se niko ne zna osim onih koji su stvorili u Dejtonu ovo sto nigdi u svitu ne postoji.3 naroda i 2 entiteta.A narod po obicaju suti....

SFRJ je 1991 godine bila dužna 16 Milijardi dolara

Još će oni svoji ljudi zaposlit

Obećali su ako opet prođu

Ma oni prolaze 100%,Raguž i H.R.S. su dobri ali Narod ko Narod -OVCA.a ovi imaju mašineriju ZAPOSLENI i nemomo šanse,ali i njima će brzo doći kraj jer je sve propalo a Narod odlazi .

svašta će oni obećati i g..ice samo da ostanu na sisi

Za plaće i naknade na svim razinama vlasti planirani izdaci veći od 1,8 milijardi KM
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari