Poslodavci traže odgovore od stranaka

ljubuski.info

Udruga poslodavaca Federacije Bosne i Hercegovine proslijedila je najvećim političkim strankama koje sudjeluju na predstojećim općinskim izborima u Bosni i Hercegovini tekst "Šta poslodavci očekuju od Vlasti".

U ovom dokumentu, koji je ranije predstavljen javnosti od političkih stranaka koje će sudjelovati na predstojećim općim izborima se traži da podrže zahtjeve poslodavaca u cilju postizanja boljeg poslovnog ozračja.
Ovaj strateški dokument rezultat je javne rasprave u kojoj je učestvovalo više od 20.000 poslodavaca, članica UPFBiH, prije nego što je tekst usvojio Izvršni odbor UPFBiH krajem kolovoza ove godine, navodi se u priopćenju Udruge.

Predstavnicima političkih stranaka, kako je navedeno, dostavljeni su zahtjevi koji se odnose na izmjene Zakona o PDV-u, rasterećenje gospodarstva na svim razinama, poboljšanje poslovnog ozračja, prijedlozi šest akata koji će socijalnim partnerima (poslodavci i sindikat) omogućiti sudjelovanje u izradi i donošenju svih zakona i podzakonskih akata koji su od interesa za njih, zahtjev za unaprijeđenije rada ekonomsko-socijalnih vijeća na svim razinama, hitno usvajanje pet zakona koje je izradilo Udruga poslodavaca FBiH, usvajanje 19 zakona koje je uradilo Udruga poslodavaca FBiH i otpočinjanje rada na fiskalnoj devalvaciji.

Poslodavci od političkih stranaka traže da podrže njihove prijedloge kao i da odgovore dostave prije završetka predizborne kampanje.
Na taj način građani u BiH će zaključiti kakav stav Vaša politička stranka ima prema rješavanju ekonomskih problema i podizanju životnog standarda građana, navodi se u pismu UPFBiH upućenom političkim strankama.

Glas naroda

Ja kao poslodavac ne ocekujem nista pozitivno sto se tice da ce nova stara vladajuca klika uciniti u sferi gospodarstva.Mogu ocekivati grcevitu borbu za svaku stolicu u zupaniji,federaciji ili institucijama BiH.Sve drugo je nista Sto bi trebalo da gospodarstvo ozivi: Smanjiti administracu,ukiniti neke agencije i zavode,smanjiti poreze i doprinose,poticati realni sektor itd.Ja znam da ce vladajuci po starom,a poduzetnici borite se ili zatvorite firme.Sve drugo je iluzorno ocekivati u BiH.

Ti kao poslodavac trebas znati 1. i osnovno- ako Radniku nije dobro,ni tebi sigurno nemoze bit dobro!
Ti ovisis o tom radniku iako je on financijski nemoćan a ti si gazda-ćaća!
Odi malo vani u razvijene zemlje i pogledaj kako se gazde odnose prema malim radnicima!
Nauci nesto,nije ti drzava kriva,posto si privatnik,nego ti i VI sam sebi!
Ja cu se rado vratit kuci,ali da ti radim i tebi zaradujem 170 puta vise nego sebi... nema sanse,nismo vise u 1950-im!

Ja radim u poslodavca koji postuje radnika on sam je predvodnik u radu radi najmanje10sati dnevno placa je redovita mada nije velika On sam kaze da bi rado digao place ali slican posao u bosni je manje placen posto se radi o prizvodnji pdv mora biti placen prije isporuke kupcu a on "kupac"kad plati i ako plati prijavljeni svi radnici drzavi najprije njeno a tek onda radnicima njegova izjava je cim ne mogne isplatiti jednu placu kljuc u bravu a jos je i politicki nepodoban A drzavi je bitno da namiri svoje uhljebe a za radnike i realni sektor boli ih đon

Problem i ide od poslodavca. Pa kako poslodavac vozi auto od 200.000 eura a radniku uplaćiva minimalac na banku, a ostalo u kuverti. Rofix uplaćiva sve preko bankovnog računa i kad mu radnik ide u mirovinu mirovina mu je 1200KM.
Pogledajte po Ljubuškom te poslodavce šta imaju od kuća voznog parka a radnik šuti i radi.
Kad dođe do mirovine 320KM.
Tada mu je kriva država. Nije gospodo već vaš poslodavac koji vas ja prijavio na mimimalac.

čiji je rofix?

Koji poslodavac vozi auto od 200 tisuca?Nemoj tako probaj bit poslodavac pa ces drukcije govorit.Doprinosi su 71 posto svati.Vecina poslodavaca radi aktivno 10do 12 sati viruj mi.Nije samo rad sve,Triba nac posao,naplata,prijave,sajmovi.To mnogi ne razume tu je problem.Triba smanjiti uhljebe ali kako?

Ne kenjaj moj poslodavac

Poslodavci traže odgovore od stranaka
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari