Interaktivne ploče zamijenile spužvu i kredu

ljubuski.info

Školsku ploču, spužvu i kredu uskoro bi mogle zamijeniti pametne interaktivne ploče koje učenicima omogućavaju bolje praćenje i veću angažiranost tijekom nastave. Koristi se u 27 zemalja svijeta, a sada su stigle i u BiH.

Općina Ljubuški prva je u BiH opremila svoje osnovne škole ovim pločama koje bi trebale značajno unaprijediti kvalitetu nastave, te potaći učenike na usmjereno učenje, odnosno interakciju.

OŠ Marka Marulića jedna je od tri škole u Ljubuškom koja je dobila interaktivnu ploču s mozaBook softverom. Pametne interaktivne ploče pretvaraju tradicionalne školske table u interaktivan uređaj za podučavanje i prezentaciju. Raznim animacijama i primjerima cilj je podići kvalitetu nastavnog procesa.
Puno je alata korisnih, na jednom mjestu imate kartu, jednim klikom možete izmjeriti zračnu udaljenost, možete raditi puno vježbi s djecom na zanimljiv interaktivan način, imate mikroskop, električni sklop gdje učenici mogu iz fizike i tehničke kulture na zanimljiv način, ispričao je Tomislav Matić, pomoćnik direktora.

Njene mogućnosti su velike. Pametna ploča omogućuje aktivno sudjelovati u nastavi i snimanje lekcija. Sve što se radilo na času može se jednim klikom snimiti i poslati učenicima na mail, a dodirom prsta se može pohraniti ili označiti ono što je bitno. Trenutno se radi na izobrazbi nastavnika.
Masa je programa, kad idete na edukacije za pametnu ploču ostanete bez teksta. U razredu imam djece s autizmom koja su neverbalna, pa pametnu ploču vidim kao jedini način komunikacije s njima, naglasila je Marija Sabljić, defektolog.

Tri ploče - 28.000 maraka

Tri pametne ploče s licencama, koštale su 28 tisuća maraka. A prema riječima direktora da bi imali kvalitetnu nastavu, nužno je imati sedam ploča u školi.
Međutim treba biti realan, mogućnosti nisu takve, ploča je veoma skupa, ali mogućnosti su joj nevjerojatne, mi svaki dan spoznajemo sve veće mogućnosti. Jednostavno sve što zaželite, ta ploča ili veliki mobitel na zidu vam prikazuje. Zamislite sad kad dijete zorno gleda nastavu, priča nitkom nije interesantna, ovdje vidite sve očima, osjetite zvukom, recitaciju, vidite dijelove ljudskog organizma, vidite zemlju, vulkan, vidite sve živo i za pet minuta sve je jasno, rekao je direktor Davorin Matić.

Nastavu s pametnim pločama učenici su primili s oduševljenjem.
Smatram da ova ploča olakšava nastavu, zato što nam je lakše pratiti ii nekako je u skladu sa suvremenim svijetom, kazala je Marta Bubalo, učenica VIII razreda.

Primjenom pametne ploče predavanje se ne svodi na klasično diktiranje teksta i rješavanje zadataka na školskoj ploči već se dolazi do dinamične nastave koja budi interes učenika za gradivo.

N1

Glas naroda

u razredima sa tim pločama moguć upis samo dice sa partijskim knjižicama, ostala pomalo ali sigurno ćeraju merkelici sa sa roditeljima.

Pod hitno obnoviti ženski sanitarni čvor to je prioritet pozdrav

A tko ce polupismene nastavike na to naucit? Exstra inteligentni Davor M. Pretpostavljam... pu...

Koje je marke televizor-etabla sigur HDZ to je cudo od marke.Ta marka se more prodat samo u nas i nigdi vise

Toalet papira i sapuna u školi nema,,,al treba da se glumi ,,

Javite se drugarici zavodnici, ona će da vam donese.

koji ste vi slučaj, toalet papir i sapun se nabavlja u konzumu i taman je sada na akciji u predizborno vrime...

Hljeba i igara pred izbore.
Šta će biti sa pločom kad nema struje.
Ne mantajte idola ti.
Djeca nam dobijaju dijareju zbog neuslovnosti wc-ova. Bolje sredite stanje higijene i uvjeta školovanja djece
Preskočiti toaletni papir i sapun za ruke a uvesti ploče.
Dakle civilizacijski seljakluk i preskakanje razreda.
Iz bata u stikle, iz stale u mercedesa pa i kravan sada [ * neprimjereno * ]i ali mlijeko jok.
Bitan je vješto upakiran proizvod i priča pred izbore. Dajte bolje djeci slabijeg imovinskog stanja besplatne knjige teza ove gore potrošene novce.
Hljeba i igara , ovaj naslov spada u kategoriju smjehologija.

Namirisao je Davorin svoju korist puknit ce sigurno neku lovu na ovim plocama a i probat skupit koji glas pred izbore..

Kakve pametne uciteljice imate ne znaju pisat po obicnoj ploci, a ne na pametnoj. Zaposljavate samo po politickim naputcima! pojedinim nebi trebalo ovce dat da cuvaju a ne djecu....

Interaktivne ploče zamijenile spužvu i kredu
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari