Birači u dijaspori dobili glasačke listiće s pogreškom

ljubuski.info

Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine poslalo je glasačke listiće za opće izbore koji će biti održani 7. listopada biračima koji glasuju izvan Bosne i Hercegovine.

Međutim prilikom slanja listića za manji broj birača pogreškom je otpremljena pogrešna kombinacija glasačkih listića, koji se odnose na razinu Predsjedništva BiH.

Prema riječima glasnogovornice Središnjeg izbornog povjerenstva Makside Pirić, riječ je o 232 glasačka listića koja su poslana s pogreškom.
Došlo je do zamjene listića za birače koji glasuju s teritorija Federacije i za birače koji glasuju s teritorija Republike Srpske. Zbog toga nam se trebaju javiti kako bi im Središnje izborno povjerenstvo poslao odgovarajući glasački listić. Kada se jave, birači će dobiti jasnu uputu da uz novi glasački paket koji dobiju moraju priložiti i onaj koji je nevažeći, tako da se ne mogu dogoditi zloupotrebe - objašnjava Maksida Pirić.

Dodaje kako su glasački listići za birače izvan Bosne i Hercegovine posebno obilježeni, tako da se ne mogu koristiti na biračkim mjestima u Bosni i Hercegovini.

Birači registrirani za glasovanje poštom trebaju sadržaj glasačkoga paketa usporediti s tipom glasačkih listića u instrukcijskom pismu pa, ako utvrde neslaganja, o tome odmah obavijestiti Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine na e-adresu: info [at] izbori.ba kako bi dobili jasnu uputu u vezi s ostvarivanjem biračkoga prava.

Glas naroda

232 listića smišno je pričat o tomu nego znali iko dije zaglavila oni šleper sa listićima ako neko zna nagrada 100 km

Birači u dijaspori dobili glasačke listiće s pogreškom
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari