O kojoj Herceg Bosni pisati?

ljubuski.info

Kažu napiši par redaka o Herceg Bosni. O kojoj Herceg Bosni pisati?

O kojoj Herceg Bosni pisati kad je moja Herceg Bosna umrla s Generalom Praljkom, a ono što je ostalo od nje danas zaboravljeno čami u zatvoru? Pisati o toj ili onoj što je napunila Generalovu bočicu, a danas će vijence polagati?

Pisati o onoj koja je prva stala u obranu, ustrojila vojsku i obranila naše domove ili o onoj koja je tu istu, bez ikakve obrane, otjerala u zatvor ili u inozemstvo, jer u ovoj pravda i jednakost pred zakonom ima svoju cijenu, a danas će vijence polagati? Pisati o onoj koju znam, koju sam proživio, o kojoj sam čitao, istraživao, godinama pisao, branio argumentima i dokazima koje nitko nije znao, ali ni mogao, pobiti ili onoj koju danas nude putem medija, putem državnog tužiteljstva, putem institucija, uz dopuštenje svih onih koji gromoglasno šute i u tome sudjeluju, a danas će vijence polagati?

Pisati o onoj koja je sa 17 godina uzela pušku, s 18 ginula i gubila dijelove tijela, koja je ostavila djecu bez očeva, majke bez sinova, jer se ginulo za ideale, vjeru i budućnost ili onoj koja je tada zarađivala po inozemstvu čekajući da vide koji će "naši" pobijediti, onoj koja je čamila po kojekakvim logističkim uredima, švercajući humanitarnu pomoć dok su drugi ginuli, onoj koja je uzimala zadnje novce naivnih roditelja za razmjenu zarobljenika i traženje nestalih, a danas će vijence polagati? Pisati o onoj koja je ostala ostavljena bez ičega, onoj koja je imala taj luksuz preživjeti strahote rata i bojišnice, koja danas s cijelim obiteljima mora iseliti u inozemstvo ili onoj kojoj partija novcem poreznih obveznika kupuje četverosobne stanove, nekretnine po moru, u planinama, čiju djecu preko noći upošljavaju "samo da je negdje prijavljen i ima malo džeparca od 2000 KM", a danas će vijence polagati? Pisati o onoj koja je s par pušaka ustala protiv jedne od najjačih vojnih sila u svijetu i svrgnula komunizam, otjeravši ga za vijeke vjekova u otpad povijesti, ili onoj koja danas šuti i trpi da joj ti isti, samo u domoljubne odore preodjenuti, komunisti kroje sudbinu i danas će vijence polagati?

Kažu, napiši par redaka o Herceg Bosni. O kojoj Herceg Bosni pisati?

Nisam dostojan pisati o njoj. Nisam dostojan sjećati se. Nisam dostojan ni na glas imena joj spomenuti. Zašto? Zato što sam dopustio da sve ono što ona jeste i što je bila biva popljuvano, poniženo, zatajeno, prevareno, osramoćeno. Naši branitelji nisu ginuli za ovo što danas imamo. Da mi je doći do svakog ponaosob i reći mu iskreno: Oprosti! Dok god ne krenemo živjeti i životom svjedočiti ideale za koje ste ginuli, svaki dan vam moramo, svakom od vas pojedinačno, govoriti: Oprosti!

Osim "oprosti", jedinu stvar koju mogu reći jeste da dok god ijedan od nas živi, znajte da nije i nikada neće biti uzalud.

Ima nas koji nemamo cijenu, a vrlo dobro znamo cijenu koju ste vi branitelji platili i cijenu koju je platila Herceg Bosna za koju ste ginuli. Ima nas koji se nećemo kititi vašim bojama i vašom žrtvom za osobni probitak. Ima nas koji ne šutimo i nitko nas nikada neće ušutkati. Branit ćemo istinu i obranit ćemo je, unatoč svemu i svima. I izborit ćemo se opet. Bit će opet… zora, bit će dana. Kad bude, o njoj ću pisati.

Slaven Raguž | Hrvatska republikanska stranka

Glas naroda

Nisam bija za al sa ovim clankom i ako vako misliš bravo Slavene imaš moj glas

Majstore kapa do poda!!!

Svaka čast Hrvacki Brate svi smo za. HRS članak čista PETICA

Da nije bilo Herceg Bosne nebi bilo ni jednog hrvata na ovom prostoru

Da nije bilo Herceg Bosne nijedan Hrvat nebi iselio iz Bosne i današnje takozvane republike srpske koje je tvoja herceg bosna prodala četnicima

Tako je Jure .A sad šta sad da je vrati neko pametan pa ok .A sad Herceg Bosnu vracaju oni što su prodali i nas i nju

E pa Vegeto (Slaven Raguz) ne sumnjivo da imas vjestinu pisanja malo manje govora,ali zar mislis da imas pravo i argumente vjecito kritizirati.Zar i ti nisi polagao vjence upravo sa onima koje kritiziras . A ja cu sa puno ponosa danas poloziti vijenac i upaliti svjecu upravo zato sto sam cesto i jako kritizirao ne HB nego ljude koji su je uzurpirali a upravo je ti uzurpiras svojim manipulatorskim pisanje , bacajuci prasinu u oci napacenom narodu.Mene zanima koji Slaven Raguz pise jel onaj clan HDZ BiH,mozda 90 ili pak nekakovih Republikanaca.Hajde molim te postedi ovaj narod svoga populizma i politikanstva.

Boli istina jelde?

Okupatori i osvajači prođoše.... domoljubi dođoše. Narod ode.
Migracija, emigracija, imigracija, demokracija? :-(

ko će odgovarati za nedužne poginule branitelje koji su uzalud poginuli u hrvatsko bošnjačkom ratu.
Ko će vratiti majkama sinove.
Ko će dati odgovor-Zasto????.
Ko će reći da je Herceg Bosna bila garant opstanka hrvatskog naroda kada je ona optužena pravomoćnom presudom u Haagu pred čitavim normalnim svijetom.
Ko će vratiti Hrvate iz čisto hrvatskih županija koji su otišli kopati kanale po evropi ; dok slavljenici Herceg Bosne voze Audije i prave vile od 5 mili ona maraka.
Ko će vratiti zamračnih 6 milijardi kuna???.
Nikad i nikomu se ona više ne ponovila.

Piši o Herceg-Bosni koja je poubijala Blaža Kraljevica i ljude iz pratnje.Pisi i o onima koji su ubili Ludviga Pavlovica.
Potom dodjite,položite vijence..
Stidim se Herceg-Bosne i svih nedjela njenih-odričem se!
Domovina nam postade Udbovina,o tome piši,pa položi vijence na grob demokracije.

... tko ce vratiti slepere para iz Hrvatske koji su usli u Herceg-Bosnu ... HRVATSKI NOVAC nikad veca pljacka u povijesti novca se nije desila ...
... tko je kriv za Haske osudjenike Herceg-Bosne ...
... tko za Hercegovacku Banku ...
... tko je kriv za najveci povijensi egzodus Hrvata iz BiH ...
... tko ce odgovarati za najveci povijesni NEMORAL u pretvorbi drzavne imovine - IMOVINE KOJA PRIPADA NAMA SVIMA ...
... tko je kriv za gradnju najveceg ZVONIKA U MOSTARU ... kako bi prkosio prvenstveno BISKUPU PERICU a i svim nekrscanima MOSTARA ...
... ODGOVOR JE: DIKTATURA NA KVADRAT (savez Franjevaca Hercegovacke provincije & HDZ BiH potpommognut UDBASKOM PROSLOSCU) ...

Bravo Slavene Bog te dragi poživio i svoj blagoslov dao. Treba opstat s hijenama. Rekao sam ti jednom dobro ti se da, egzistenciju stavljaš na kocku, znam sve koje probleme si imao i još uvijek imaš, šteta je što smo svi kao narod uljuljkani i radije bježimo nego se borimo. Da je nama Bog do više Slavena gdje bi nam kraj bio.

Ako misliš pisat o Herceg Bosni svoga generala Mije Jelića molim te poštedi nas bruke i sramote.Jebbes generala i hrvatinu koji je zanijekao svoju pripadnost HOSu Blaža Kraljevića i lažirao svoj ratni put.ZDS.

Slavene isto mislimo ali dok nas ne bude dvije trecine uzalud nam trud sviraci

Slavene piši o Miroslavu Rupčiću on ti je u susjedstvu

Miro RUPČIĆ je čovjek bog mu dao zdravlje!!!!Goran mlinarevic je lažni invalid!!!

Čoviceva Rupciceva Mediceva i ovi lopova ovo je njihova Herceg Bosna moja je umrla davno kad sam isa srcom ginija zanju.Tad su me prodali zgazili mi ponos al nisu zavrnili nogom , mozda bi sad htjeli.E NECETE vise lopine jednje gnjide vi ste Furacid Trskocid hrvatskog naroda što Pernar kaže. Što dicete HB pa milione vam dala dok smo mi ginili smrzavali i sad bi opet na ledjima ovog ispacenog naroda , da na hrvatstvo glas uzmete e NECETE dusu ste djavlu prodali davno. Ni jecaj djece niste culi što Sinisa Glavaševic rece bar njihov glas i jecaj rad prokleta novca E NECETE

Ja mislim da su komunjare za sve krive

Piši o dogovorenom ratu,vrećama dinara iz hrvatske,gorivu i cigarama za četnike,propuštanju četnika preko linija u ratu sa bošnjacima i obratno,o pljačkama konvoja hrane i oružja za bih,o stalnim pokušajima urušavanja bih dogovorima sa miloševićem,o vranici,o logorima.... o svemu piši slavene,a ja ću o bošnjacima i njihovim petljanijama. Nema ovdje ničega svetog niti uzvišenog već stalni jad i bijeda i pljačka svih ovih [ * neprimjereno * ]avih naroda. Ali upamti ,Slavene,preživjela je BiH mnogo gore situacije pa će e i ove nebitne RS ili HB.

BiH je država Hrvata Srba i Bošnjaka i samo tako može živjeti svako zlo treba otkriti i pisati svaki dan a Hrvati su najveći gubitnici u BiH zbog ideje i rukovodstva Herceg Bosne njima to ne smeta jer su multi milijarderi

Treba pisati o pokojnom Mati Bobanu tko je bio prije predsjednika HDZ-a i HRHB

Perinović prvi predsjednik HDZa drugi Stjepan Kljujić ,Boban i dalje propalice.

Herceg Bosna i ZB pa tko će zaspati bez tableta

Da dodje na vlast odmjerice nam kao i covke ja vise nikom ne vjerujem

ma svi su oni isti koda bi ovaj bio puno bolji da se docepa vlasti iako je ovima tesko parirat..jedino rjesenje je otic vani za nasu buducnost i buducnost nase djece..ZIVJELA EU!!!!

Nitko te ne zadržava. Takve kao ti Čović i kompanija i želi. HRS samo naprijed!

Slavene bravo po tko zna koji put! Znat ćeš ti tko je, rekao sam ti da gledaš i čuvaš sebe. Zar ne vidiš po komentarima da ljudi ne zaslužuju osobe poput tebe i tvoje mlade ekipe iz HRSa, zaslužuju baš ove na koje pljuju. Ja sam ti prognozirao da nas jedino vi kao nepokvarena i zdravodomoljubno politička opcija možete iz ovog izvuć i ako tako ne bude u listopadu, poslušaj me i ostavi narod kerovima ovim nek ih oglođu do srži kad pameti nemamo i sebe gledaj. Svaka ti čast i pozdravljam te!

MOLITVA HERCEGOVCA HRVATA
O Isuse dragi, O Pastiru blagi,
Hrvatsko stado očuvaj nam rado
Od crvenjaša, titoudbaša,
Podlih vladara, jugospletkara;
Od kletih Soroša, od propalog ološa,
Rodne id’ologije, ‘stanbulkonvencije,
Od anemičnih borca, lažnih mirotvorca,
Od moćnog Haaga - sluge vraga;
Europske unije - zatvora Kroacije;
Od grješnog Frljića, od svakoraznih Pusića,
Od jugoduha Mesića
Monsantova plana,
Rumunjske svinjetine, poljske piletine...
Od ruskog kruha, iz Kine ruha,
Od srbskih opancara
Od ISIL ‘handžara’,
Od izbjeglica pokrivenog lica,
Od terorista i komunista!
Od Rockfellera,
droge i [ * neprimjereno * ]a,
Vragu milih nerodkinja, lezbinetinja,
Smradnih pedofila i vražjih sila;
Od zlih sudaca i od Pupovaca,
Od Todorića, ''agrokorovića'',
Bogatih masona, Luciferona,
Jugosvirača, prostih pjevača
Prljavih cajki
I svakog smrada iz Beograda -
Sodome – Gomore, srbske Sanu komore...
O Božji sine, snago Domovine,
Zemlju nam brani, uz rod nam stani!
Sačuvaj nas Boze,koliko se može
od Mate Bobana ideologije
-od njegovih sljedbenika demagogije
Zlotvoru kaži: ‘‘Makni se vraže!
“Sedmo stoljeće brisat se neće.’’
Hrvat nek čuva nauku djeda,
Što Bog mu dao, nek sinu preda!
Naši unuci u sreći i muci,
Nek ZA DOM kliču, nek smjelo viču:
''Za stijeg i Krista – protiv komunista''!
Amen!
Faljen Isus i Marija,na vijeke vjekova!

... sacuvaj nas Boze od svih Svecenika koji misle na sebe i na svoju rodbinu ...

o onoj koja je služila za punjenje nečijih kesa i eliminiranje svih domoljuba koji su se tome usprotivili i koji su se usprotivili podjeli BiH

Svaka cast za tekst , sta su uradili od hrvata u bih to nisu mogli ni najveci neprijatelji ,HDZ je podilio ljude ,zalosno vrlo.

O kojoj Herceg Bosni pisati?
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari