Puljić ipak ubijen vatrenim oružjem, priveden počinitelj

ljubuski.info

Obdukcijom, koja je završena danas u poslijepodnevnim satima je ustanovljeno kako je Vedran Puljić ipak smrtno stradao od hica iz vatrenog oružja, tijekom jučerašnjih navijačkih nereda u Širokom Brijegu. Kako je izjavio patolog Hamza Žujo, tijekom obdukicje stradaloga pronađen je metak u predjelu glave. U večernjim satima je objavljena vijest kako je policija privela osobu za koju se drži da je pucala na poginulog Puljića. Neslužbeno se doznaje kako se radi o Oliveru Knezoviću, umirovljenom dočasniku HVO-a, koji je, navodno, tijekom jučerašnjih huliganskih demoliranja u Širokom Brijegu, pucao u samoobrani, revoltiran demoliranjem grada, premlaćivanjem i zastrašivanjem građana Širokog u gomilu ispalio nekoliko metaka....

Trenutno je u Širokom Brijegu u tijeku sastanak dopredsjednika Federacije BiH Mirsada Kebe s premijerom zapadnohercegovačke županije dr Zvonkom Jurišićem, i županijskim ministrom unutarnjih poslova Ivicom Gašparom a kojemu, navodno, nazoči i vođa navijača Sarajajeva.

Istražitelji Federalnog MUP-a u Širokom Brijegu

U povodu zahtjeva navijača FK "Sarajevo" Federalna uprava policije, u dogovoru s komesarom Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) Zapadnohercegovačke županije, poslala je u Široki Brijeg istražitelje Sektora kriminalističke policije kako bi pomogli u rasvjetljavanju ubojstva Vedrana Puljića. Na teren su upućeni i inspektori Postrojbe za profesionalne standarde Federalne uprave policije koji bi trebali, zajedno s kolegama MUP-a ZHŽ utvrditi sve detalje vezane za način postupanja policijskih službenika. Također, iz Federalne uprave policije pozvali su sve građane koji raspolažu eventualnim spoznajama, videozapisima i drugim informacijama vezanim za nemili događaj da ih dostave MUP-u ZHŽ ili Federalnoj upravi policije kako bi se utvrdile sve okolnosti nužne za potpuno rasvjetljavanje nereda koji su izbili jučer prije utakmice "Široki Brijeg" - "Sarajevo". Ministar MUP-a ŽZH Ivica Gašpar, je, poslijepodne, izjavio kako će se ispitati i odgovornost u Upravi policije, koji su jučer izričito demantirali upotrebu vatrenog oružja te tvrdili kako je poginuli stradao od ozljeda nanešenih oštrim predmetom.

Policijske snimke huliganskih nereda

 

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kada ovce utihnu Ružica Zeljko
ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari