Branitelji prijete: Zagorčat ćemo odgovornima život

ljubuski.info

Za danas su borci iz improviziranog kampa razvojačenih branitelja, a u kojem već mjesecima borave ispred bivšeg sjedišta Vlade Federacije BiH, najavili predavanje zahtjeva za održavanje sjednice oba doma Paralmenta FBiH sa samo jednom točkom dnevnog reda - usuglašavanje amandmana na Zakon o razvojačenim braniteljima. To bi, navode oni, dovelo do konačnog usvajanja navedenog zakona.

Razvojačeni branitelji su, naime, u subotu održali još jedan sastanak u Sarajevu na kojem su razmatrali daljnje korake nakon što ni na posljednjoj sjednici Zajednička parlamentarna komisija za usuglašavanje zakona o njihovim pravima nije postigla rješenje. Oni su zaključili da će tražiti sazivanje hitnih sjednica oba doma Parlamenta FBiH na kojim bi se isključivo raspravljalo o njihovim amandmanima.

U suprotnom, upriličit će velike prosvjede 5. listopada, dva dana uoči Općih izbora u BiH. Branitelji su još jednom iskazali nezadovoljstvo radom vladajućih u Parlamentu FBiH, ali i oporbom, poručivši da su prevareni. Prema riječima Nazila Velića, jednog od razvojačenih branitelja, za svoje stanje krive SDA, HDZ BiH, SBB i SDP BiH, za koje tvrde da su najviše odmogli donošenju zakona.
Nedonošenju zakona najviše su pomogla i tzv. temeljna udruženja, a u prijevari branitelja su sudjelovali i Bakir Izetbegović, Dragan Čović, Edin Mušić, Lidija Bradara i Fadil Novalić, zatim Zukan Helez i Salko Bukvarević. Ogorčeni smo i na sudove jer se nisu uključili u procesuiranje odgovornih, rekao je on te dodao da će na odgovor na svoj zahtjev za održavanje sjednica oba doma Parlamenta FBiH čekati do 3. rujna.

Ne bude li on bude pozitivan, 5. rujna će doći na prosvjede ispred zgrade enitetskog parlamenta.
Mi ćemo se potruditi od 5. rujna zagorčati im život. Ide izborna kampanja. Možemo i mi njima zagorčati život kako su i oni nama. Neće biti izbora. Neće ih biti, poručio je Velić.

Optužbe

Ranije je na Zakon o pravima razvojačenih branitelja upućeno 38 amandmana, veći dio kojih je usvojen, a među njima i oni Zukana Heleza (SDP BiH), za koga branitelji tvrde da im je obećao da će ih povući.
U korist nas, ako nam se to ne bude svidjelo. Mi to imamo, i snimke i razgovor s Helezom. On je to obećao, ako naši amandmani budu bolji, tj. ako njegovi ne odgovaraju, da će on povući. Nije se javno oglasio ni dan danas, već radi kampanje javno protiv nas, ustvrio je razvojačeni branitelj Mirsad Sijarčić.

Helez je, pak, reagirajući na navedeno, pojasnio da su amandmani usvojeni te ih je nemoguće povući. Demantirao je i da je imao takav dogovor s braniteljima.
Moji amandmani su jednoglasno usvojeni. To više nisu moji amandmani niti ja mogu to poslovnički povući. Taj što vam je rekao ili je plaćenik SDA ili nema veze ni s politikom ni s amandmanima, poručio je Helez, zastupnik SDP-a BiH u Parlamentu FBiH i bivši federalni ministar za pitanja branitelja.

Bivši borci optužuju i rukovodstvo Parlamenta FBiH. Ranije im je Jasenko Tufekčić, predsjedatelj Zajedničke komisije za usuglašanje teksta zakona i dopredsjedatelj Doma naroda Parlamenta FBiH obećao da će njihovi zahtjevi biti ispunjeni do 1. rujna, tj. da će zakon biti usvojen u obliku u kojem oni zahtijevaju.

Dnevni list

Glas naroda

Svaka vav cast zb.i skidam vam kapu do poda.Gospa nebeska nek vam je napomoci i cuvala vas na svakome koraku.poz.zb.braniteljima

Čime vi i kome prijetite ? Vi ste košto vam i ime kaze "zaboravljeni" vi i rat ste davno svršena prošlost. Okanite se nereda i nerada i pustite mlade ljude da pokušaju ovu državu postaviti na noge.

Koji to mladi ljudi? Reci imena? Reci šta to imaju iza sebe? Reci živitopis tih mladih ljudi? Reci fakultete koje su završili i gdje? I onda aferim Mustafa

Igraju se vladajuci a mogli bi i izgubit itakmicu na svim frontovima samo registar branitelja i ko kolko prima i koji cin ima a lazni neka vrate pare

Ne ostvare li se zahtjevi Branitelja,moglo bi doć do najcrnjeg scenarija za BIH! To Branitelji ne žele ,oni su branili BIH!Na potezu je režim ,koji ni do sada nije poznat po dobru! Kunu se kako žele u EU! Kako?Sa nezadovoljnim Braniteljima,koji nisu ostvarili ,ustavom zajamčena prava!Ni zapošljenje! Ni novčanu naknadu!Ni zdravstveno!Gospodo iz EU,gospodine Inzko-dobro otvorite oči ! Ovih dana režim pokazuje, svoje pravo,najcrnje lice!

A ne ono, koje serviraju prema vani!

Kao vas ima puno..u citavoj Hercegovini 35 a od toga 30 iz Ljubuskoga a pođu li vam drugovi muslići ovamo red zavoditi zna se kako će zavrsiti...pa po vasih drugova boraca pazdravu zdravo i bujrum

Branitelji samo naprijed,skupa sa Bošnjacima.Političare smijeniti dosta su se nakratko dok ste vi branili BiH.Složna braća kuću grade.

branitelji kući neka podobni i nesposobni sve unište i pokradu a narod oćeraju u njemačku-
tako je prognozira bušić-narode vama na razmišnjanje narod zna najbolje

da podržavam branitelji zajedno sa bošnjacima dosad smo radili i ginuli za njihove fotelje a sad se borimo za svoje mrvice
ima para za lažnjake razne
ima para za privilegije političara-stanovi -auti -dame -kartice a narodu ono k...c

mnogima je svanulo i medi odkad je kradezea a narod i branitelji propadaju i iseli se hercegovina koju ni turci nisu iselili-najgore je kad te tvoji kradu i ko će čuvan nas od naših parazitulja-
tako piše ubijeni bušić 1975 godina od velikih rvata i domoljuba-

kome je smetao bušić i ostale tajanstvene smrti posle rata i uoči rata

Ajde dajte tocne podatke vase sudjelovanja u ratu ali tocno koliko ste bili na terenu. Samo vođe uzb. Ali budite iskreni narodu. A nemozete slagat nista.

Tebi ce se ispovijedati?! Ima sve u ćitabama. Samo ko će "nepismene" natjerat da čitaju.
Ne trebaju se nikome ispovijedati.
Da je išta bilo normalno,ne bi ni jedan branitelj sam tražio svoja prava. Našli bi oni koji obnašaju dužnosti vezane za braniteljstvo njih,odozgo prema dole,sa dokumentacijom i svjedocima ako treba i rekli svakome ti imaš ta prava.i pomogli da ih ostvare. Ali nema prava,a ovi bole da ne rade.
Inace zašto postoje uredi i ministarstva branitelja u miru?
Eto treba iscrpljeni i izranjeni branitelj "gonjati" svoja prava? Utjerivati pravdu.

vi neki branitelji opet cete biti izigrani vidite da stari hdz i 90 rade zajedno da opet uzmu vlast jeste normalni

vi neki branitelji opet cete biti izigrani vidite da stari hdz i 90 rade zajedno da opet uzmu vlast jeste normalni

Branitelji prijete: Zagorčat ćemo odgovornima život
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari