Novoizabrano rukovodstvo Rukometnog saveza BiH za rješenje problema?

ljubuski.info

Skupština Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine na današnjoj izvanrednoj sjednici potvrdila je nove članove Upravnog odbora nakon što su dosadašnji svoj mandat ponudili Skupštini na raspolaganje.

Zadatak novoizabranih članova Upravnog odbora je da pokušaju iznaći rješenja za situaciju u Savezu zbog koje je stiglo i ozbiljno upozorenje iz Europske rukometne federacije (EHF) o suspenziji Rukometnog saveza i bh. klubova.

Ukoliko se to dogodi, ni jedan tim iz BiH neće moći sudjelovati u EHF-ovim natjecanjima ove sezone, a ni rukometna reprezentacija BiH neće moći igrati kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2020. godine koje počinju u listopadu ove godine.

Na sjednici je nazočilo 45 izaslanika koji su upozorili na nepostojanje Poslovnika o radu Skupštine, ali i na nelogičnosti u Statutu koje su otežavale rad čime bi se novoizabrano rukovodstvo trebalo baviti u idućih mjesec dana.

Osim toga, račun Rukometnog saveza je blokiran više od godinu dana zbog čega nije moguće prikupljati sredstva niti uplaćivati kotizacije, a, kako je istaknuto, sve ove stvari potrebno je rješavati, ali za to vrijeme rukomet se mora igrati.

Predloženo je, stoga, na današnjoj sjednici, što je jednoglasno i usvojeno, osnovati dvije udruge unutar Saveza a jedna bi se brinulo o domaćoj ligi, a druga o međunarodnim natjecanjima te kada se dobije poreski ID broj i odblokira račun ove udruge bi prestala s radom.

Naime, Savez zbog nepostojanja ID broja nema ni žiro račun što je onemogućilo da Savez ima sredstva s kojim bi reprezentacija i klubovi mogli funkcionirati.

Predsjednik Skupštine Rukometnog saveza BiH Branko Vukojević izrazio je nadu da će se nagomilani problemi riješiti, napominjući da je danas postignuto samo privremeno rješenje, ali i dodajući da bi ovo EHF-u trebala biti poruka kako se krenulo u rješenje problema.

Novoizabrani član Upravnog odbora Rukometnog saveza BiH Vojislav Rađa naglasio je kako će se na sjednici koja je odmah danas organizirana donijeti odluka o osnivanju dvije udruge, a potom i uvođenje reda u funkcioniranje Saveza, registraciju igrača te komunikaciju s EHF-om.

Izbornik rukometne reprezentacije BiH Bilal Šuman smatra kako se izborom novog rukovodstva nije riješio osnovni problem nepostojanja računa Rukometnog saveza BiH te izmirenje dugova EHF-u, upozoravajući da bi suspenzija reprezentaciji značila suspenziju rukometa u BiH.

Nakon sjednice je najavljeno i da bi ubrzo trebala biti organizirana redovna sjednica Skupštine Rukometnog saveza BiH kada bi se sve odluke Upravnog odbora i potvrdile.

FENA

Glas naroda

Nista cudno za ovu sramotnu drzavu u kojoj nitko nije zadovoljan

Čudno i te kako je čudno bez obzira što je ovakvo stanje narod opet nema ni hrabrosti niti mudrosti da mijenja takvo stanje.

šta je s gospođom Lejlom Hairlahovic, kakav Vukojević i bakrači...žena jedina zna posao i ima pozadinu rada...opet stavljate ljude koji u svojim klubovima nisu znali šta rade...katastrofa..šta će oni na pozicije a ona da im bude potrčko..e moj "Saveze" rukometni

Branko je katastrofa šta on zna o rukometu
Nezna sastavit dvi recenice

Novoizabrano rukovodstvo Rukometnog saveza BiH za rješenje problema?
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Je li nam bijeg jedina preostala borba? Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Nikad ne reci nikad! Ružica Zeljko
ljubuski.info
Nikad ne odustaj! Ružica Zeljko

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari