Sastanak direktora GP BiH i čelnika MUP-a o nezakonitim migracijama

ljubuski.info

Direktor Granične policije BiH (GP BiH) Zoran Galić, načelnica Terenskog ureda Zapad Bosansko Grahovo Viktoria Damjanović i rukovoditelji unutarnjih jedinica ovog ureda u srijedu održali su radni sastanak s policijskim komesarom Ministarstva unutarnjih poslova Zapadnohercegovačke županije (MUP ZHŽ) Milanom Galićem i policijskim komesarom MUP-a Hercegbosanske županije Ilijom Jakićem.

Na sastanku, koji je održan u Posušju, razgovaralo se o aktualnoj situaciji i mjerama koje se poduzimaju u suzbijanju nezakonitih migracija, kao i drugih nezakonitosti.

S obzirom na to da je na ovom području zabilježen povećan broj nezakonitih migranata, sudinici sastanka dogovorili su modalitete suradnje na sprečavanju nezakonitih migracija, prije svega kroz koordinirano djelovanje i postupanje, sačinjavanje zajedničkih planova te pružanje pomoći službenicima GP BiH u skladu s njihovim zahtjevima u pojedinim situacijama.
Od 1. siječnja do 31. srpnja 2018. godine na području Terenskog ureda Zapad Bosansko Grahovo u ilegalnom prelasku državne granice otkrivena su 602 ilegalna migranta, izjavio je direktor Galić, dodavši kako nezakoniti migranti, koji najčešće dolaze iz Afganistana, Sirije, Pakistana, Iraka i Irana, teritorij BiH pokušavaju koristiti kao tranzitno područje za odlazak u zemlje Europske Unije.

Direktor Galić tom prilikom je kazao kako GP BiH od listopada 2017. godine poduzima mjere u skladu s Planom izvanrednog angažiranja policijskih službenika i opreme u zonama odgovornosti jedinica koje su izložene pojačanom migracijskom pritisku, a koji podrazumijeva maksimalno angažiranje raspoloživog ljudstva i materijalno – tehničkih sredstava.
Procjene o preraspoređivanju službenika donose se na osnovu analiza sigurnosti, frekvencije na pojedinim graničnim prijelazima i raspoloživog ljudstva i materijalno–tehničkih sredstava u jedinicama, izjavio je Galić, dodavši kako angažman policijskih službenika iz drugih policijskih agencija koji, zajedno s policijskim službenicima GP BiH, vrše nadzor granice, predstavlja značajan korak u borbi protiv nezakonitih migracija.

Istaknuo je i da su nezakonite migracije u nadležnosti više tijela u BiH te da GPBiH poduzima niz preventivnih i represivnih mjera i radnji u cilju nadziranja državne granice: patrole, nadzor i promatranje, prikupljanje obavještajno-sigurnosnih podataka, postavljanje zasjeda i kontrolnih punktova, zaprječivanje mjesta pogodnih za nezakonite prelaske državne granice te provođenje operativnih akcija i mješovitih patrola uz zajedničku državnu granicu BiH sa susjednim zemljama, priopćeno je iz GP BiH.

Glas naroda

kakav je ovo sastanak u restoranu,,zar nije trebao bit u službenim prostorijama Mup-a

U restoranu sastanak di to ima to je ko vojna tajna ali triba nabacat dupe na državni trošak

i ovo se zove država
kriminalci u službi zakona
pa to nije bilo ni u vremnima
divljega zapada
vrati se tito hrvatska te zove zove
oprosti nam tito naše pogreške
jel tak il ne tak ili sam ja nešto krivo reka

tito više iz pakla ne može izići , džaba zoveš najvećeg zlikovca koji je vladao ovim krajevima, ta on i njegova partija su napravili ovaj zločinački mentalitet "use nase i podase"

dok s ti i tako nešto reka
znam da si mlađi od trideset godina
i znam da si u službi hafezea
koji svoje l opovluke prebacuju na mrtve
jel tak il ne tak pitaj fra ševe

Ajde na Gožulj u Džamiju

U šetnju na Gožulj

hitler dežurni sljedećih 1000000000 godina u paklu pa je zaposlen ne može doći

E da je sad dignit rajnog titu druže dragane mi ti se kunemo ti si još titin pijonir dobročinitelju posla nas sve u Njemačku hvala ti dragane

Hebes Državu gdje Vojska ne čuva Granicu

kako galić može radit u policiji kad mu je sva škola kupljena
to je krivično djelo podaci o njegovoj kupovini škole javno su dostupni na portalu klixs .ba
kakova smo mi država-nikakva lopopvluk vilajet kradezea

Kakvi su ovo m.a.zlumi,pa oni se dogovaraju da ne daju imigrantima izaći iz bih umjesto da im u tome pomažu. Ovako čuvaju hrvatsku a što će sa nama biti baš ih briga

Sa problemom emigranata oni nemaju pozitivno rješenje za domaće stanovništvo, njihove spontane mjere dovode do moguće ugroze stanovništva....
Hrvatska preki geanuce nazad u BiH vraća enigrante, a službe u BiH ih zadržavaju....

Sastanak direktora GP BiH i čelnika MUP-a o nezakonitim migracijama
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari