Kaos u Širokom

neredi

Najmanje jedan navijač Sarajeva poginuo je, a velik broj ljudi je povrijeđen, u pravoj drami koja se danas popodne odvijala u Širokom Brijegu, uoči odigravanja susreta između domaćeg nogometnog kluba i gostujuće momčadi Sarajeva.

Veći dio navijačke grupe "Horde zla", pod jakom policijskom pratnjom, ispraćen je prema Mostaru, a povrijeđenima se u domovima zdravlja ukazuje medicinska pomoć.

Posljedice uličnog rata, vođenog na ulicama Širokog, su zapaljeno jedno policijsko vozilo, uništeno mnogo drugih, staklo je svuda po ulicama, a čula se i upotreba automatskog oružja. Najmanje 11 osoba i jedan policajac povrijeđeni su u neredima, međutim, strahuje se da je broj povrijeđenih daleko veći.

neredi

Dolaskom specijalaca iz Mostara kaos je donekle stavljen pod kontrolu, a navijače Sarajeva i Veleža, koji su izazvali inicijalne incidente i naknadni kaos u gradu, na odlasku natrag u autobuse domaći navijači su gađali kamenicama.

Igrači su sve vrijeme nereda su proveli u svlačionici. Od odigravanja utakmice nema ništa, a novi termin će naknadno odrediti Nogometni savez BiH.

neredi

Prema informacijama očevidaca, inicijalno je bilo angažirano 8 policajaca:

"Pet autobusa navijača Sarajeva je pošlo iz Sarajeva. Dva su zaustavljena prije ulaska u grad, policija ih pretresla, sve bilo u redu tada, ali preko Goranaca (brdo iznad Mostara seoskom cestom) su došla još 3 busa navijača, jedan od buseva je imao navijače Veleža koji su odmah po dolasku počeli sve razbijati, od auta do izloga i tući se s policijom. Široki je malo mjesto, i policija je mala tako da su ih ovi pregazili, razbijali im glave, lomili ruke i noge. Kad su probili kordon, otišli su prema kućama gdje su ulijetali u dvorišta i tukli djecu i starije, neke su čak i noževima zboli."

neredi

Kako se doznaje, poginuli mladić je Vedran Puljić, a među teže ozlijeđenima su dva policajca je i jedan stariji građanin Širokog koji je zboden nožem u trbuh, navodno u svom vlastitom dvorištu.

Potvrdio je to glasnogovornik MUP-a Županije zapadnohercegovačke Damir Čutura.

"Navijač iz Sarajeva Vedran Puljić smrtno je stradao od ozljeda zadobivenih od oštroga predmeta", rekao je Čutura. Odbacio je neslužbene tvrdnje kako je 24-godišnji mladić ubijen iz vatrenoga oružja o čemu se nagađalo.

"O tome što je prouzročilo smrt moći ćemo reći tek nakon obdukcije, no nije ubijen iz vatrenog oružja", rekao je.

neredi

U pucnjavi iz vatrenog oružja, za koje još nije utvrđeno porijeklo, je još nekoliko osoba ozlijeđeno.

Svjedoci kažu da su gostujući "navijači" tukli i rušili sve pred sobom... U neredima je zapaljeno policijsko vozilo, razbijeno središte grada, kao i klupske prostorije Širokog Brijega.

ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
Svi komentari koji potiču mržnju će biti izbrisani!

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Sustav veza i poznanstava Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Odnos vlasti prema istinskim braniteljima Zaboravljeni branitelj br.690
ljubuski.info
Kada ovce utihnu Ružica Zeljko

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari