Zbog manjka gostiju hercegovački sezonci se ranije vraćaju kućama

ljubuski.info

Do sada smo se nadali da je manje gostiju zbog lošeg vremena, a u međuvremenu je trajalo i Svjetsko prvenstvo, Hrvatska je daleko dogurala, ali očito to nije bio razlog. Istina je da je u kolovozu malo živnuo posao, ali ni blizu kao prošlogodišnje sezone. Ovih dana vlasnik kuće rekao mi je kako nije siguran da će mi moći isplatiti dogovoreni iznos, tako da sam se zahvalila i otišla, govori jedna djevojka koja je Hercegovinu ovog ljeta zamijenila Dalmacijom, a u Splitu je kod jedne obitelji radila kao sobarica.

Mnogi se u Dalmaciji pitaju gdje je zapelo s obzirom na to da je prazno 200 kreveta u apartmanima, a može ih se naći i za 200 kuna ili 50 maraka za večer. A s druge strane, broj gostiju se kreće oko milijun, što je približno prošlogodišnjem broju pa djeluje kao da nešto ne štima. Ipak, prema podacima, nakon odlične prošle sezone i neki nižerazredni hoteli i apartmani povećali su broj kreveta, podigli cijene i nisu se držali agencijske prodaje.

Mnogi su mislili kako će nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji svi hrliti u novoootkrivenu Hrvatsku i da se neće trebati oglašavati preko stranih turističkih agencija. A onda se ispostavilo kako je to bahato ponašanje i da neće sve ići tako jednostavno kao što su neki zamislili. Od iznimno visokih cijena do početka ovog mjeseca, sada su upola manje.

Nažalost, danak tome su platili ponajviše sezonski radnici, a ako se uzme u obzir da ih je dosta iz krajeva Hercegovine koji su otišli u Split ili Makarsku, onda je situacija dosta teška. Turistički agenti tvrde kako se nikad nije događalo da velike hotelske kuće nude krevete u kolovozu, a da su cijene niže do 15 posto.

Ističu kako je posljednjih godina nezamislivo bilo pronaći praznu sobu u kolovozu, a kamoli da će se cijene snižavati u špici sezone. Spomenuti apartmani kod obiteljskih vlasnika ove godine dosegnuli su rekordan broj što se tiče smještaja. Ukupno je registrirano 601.256 kreveta, a spavao je tek 414.531 gost. Želja za brzom lovom i prenamjenom prostora "brže-bolje", očito je bila pogrešna.

Večernji list

Glas naroda

Aha,vidite kako je nama seljacima cijeli dan u polju rintas po suncu i dobijes 50 km.i od jutra do mraka.dnevnica gladnica

Tocno ito bez hrane,jadno i cemerno

tako vam i treba kad ste se previse digli i izrabljivali jadne radnike, ima Boga i pomalo ce vam se vracat,mislili ste da ce vam uvik medit u turizmu,vjerujte da nece..sve konkurentske turisticke zemlje se razvijaju i napreduju a samo hrvatska stagniramo i mislimo da ce sve doc samo od sebe..cijene su otise u nebo a ponuda losa

Nemoj se nervirat za Hrvatski turizam dok je kod tebe u bih sve puno turista

ugostitelji pohlepni,sve im najskuplje pa turisti odoše di im je bolje a plaće što daju radnicima najniže

Zbog manjka gostiju hercegovački sezonci se ranije vraćaju kućama
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari