Na koga moraju sličiti pravi Bošnjaci, Srbi i Hrvati?

ljubuski.info

Sjeća li se više itko tada nesretnoga, ispranoga i isprepadanoga srednjoškolca Ante iz zapadnoga Mostara koji je prije tri godine bio razapet na stup srama zbog brutalno iskrenoga i naivnoga iznesenoga šovinističkoga stajališta o "prepoznavanju" muslimana sa istočne strane svoga rodnoga grada?

Ja mogu prepoznati po boji kože nekog muslimana koji prijeđe ovamo na zapadnu obalu ili koji tu živi, po govoru, po kretanju, po načinu odijevanja, pojasnio je Ante, a na upit što to točno znači odgovario je: Pa jednostavno se vidi, ta tekstura lica i tamnija koža se odnosi na Bošnjake, barem ovdje u Mostaru, a ne znam kako je drugdje.

Dječak je rekao ono što, nažalost i danas misli većina njegovih vršnjaka, da nekako nadriantropološki, prepoznaje Bošnjaka. Kada su se glave malo ohladile i nakon pozronijega analiziranja emsiije u kojoj je gost bio i Ante vidjelo se i čulo da je bilo 'Antinih' stajališta i kod bošnjačkih vršnjaka. Doduše, u blažem obliku. Pa je tako jedan mladac posve iskreno rekao da Mostar nije prava sredina za ljubav između dvoje mladih različitih vjera i nacija.

Ovih dana smo "maloga Antu" izenada dobili među političkim đuturumima, zapravo imamo ih već godinama u svim etno korpusima, čelnicima najjačih bošnjačkih stranaka.

Teške uvrede

Fahrudin Radončić nema najbitnije karakteristike koje bi trebale krasiti bošnjačkog člana Predsjedništva BiH. Onaj ko predstavlja Bošnjake mora ličiti na njih, dijeliti njihove temeljne vrijednosti, poštovati njihove lidere i povijesne osobe, raditi uvijek u njihovu korist, nikada na štetu. A Radončićevi mediji su višedecenijskom propagandom, neistinama i napadom na sve i svakoga vrijednog među Bošnjacima nanijeli trajnu štetu vlastitom narodu. Radončić se mijenja kako se mijenjaju okolnosti, uvijek je uz onog za kog procijeni da će jačati. Ne znate s kim će se udružiti i protiv koga će se okrenuti. Radončić nikada nije došao na dženazu u Potočare, nikada na Kovače, ni za Bajram ga nećete vidjeti u džamiji. Dakle, nije uz svoj narod i sa svojim narodom, kazao je bošnjački član Predsjendištva BIH Bakir Izetbegović. Prepoznao je Izetvegović genetski kod na najneljudskiji nadriantropološki odokativni način. Još je samo nedostajalo da Izetbegović, poput srednjoškolca Ante, dočara teksturu lica, tamniju kožu ili patkasti hod kod mrskoga Radončića.

Tu skeniranu genetsku pogrešku kao matricu u kampanji već uveliko rabi kandidat SDA za bošnjačkoag člana Predsjendištva BiH Šefik Džaferović. Mora se priznati da je to ipak veliko iznenađenje i razočarenje jer je Džaferović do sada bio prepoznatljiv po uljudnoem vokabularu, bez vrijeđanja i pljuvanja po poliitčkim protvnicima. Tim prije što on nema nikakvih financijskih i pravosudnih razmirica i repova koji godinama truju odnose između Radončića i Izetbegovića.

Asocijacija mladih SDA dobila je očigledno zadaću da kontinuirano nasrće na liik i djelo "izvitoperenoga nebošnjaka, nevjernika i došlja Radončića, što je obradovalo sve njegove ljute protivnike i radoznalce.
Radončić se u ratu bavio švercom, ima prijateljske i psolovne veze sa narkomafijom, zlouporabio je sredstva i povjerenje koje mu je dano i pretvorio Avaz u žuti tabloid. Radončić ima kodni naziv Šćepo , optužio je Bošnjake da stvaraju šerijatsku državu, Bošnjacima je stavio etiketu radikalizma, osebujno mlade Izetbegovićeve stijegoniše demoniziraju Radončića.

Lider SBB i također kandidat za bošnjačkoga člana Predsjedništva BiH Fahrudin Radončić je uzvratio Izetbegoviću u dosta blažoj, ali suštinski konkretnijoj dozi ustvrdivši da Bošnjaci zapravo ne žele ličiti na Izetbegovića. Radončić je izrigao već poznati otrov, da je Bakir Izetbegović politička varalica, da je ratna trezorska kukavica i, ono najsurovije, da je vođa bošnjačke mafije i da je povezan s nekim likvidacijama.

Koga to generalno žele Bošnjaci i kakav to treba biti antropološki i karakterni profil da bi netko bio pripadnik toga naroda? Iz Radončićevoga tabora posrpdno primjerice upiru prstom u lik i djelo načelnika općine Ilidža.
Senahid Memić je endemska esdeaovska vrsta Bošnjaka. Njegov ideolog je bio Omer Behmen, a Hasan Čengić drug, prijatelj i partner. Sve je to nedavno na stranačkoj tribini za mlade SDA-ovce istaknuo Izetbegović ukazujući im time kako kao mladi Bošnjaci trebaju nastaviti koračati njihovim stopama.Završio je Poljoprivredni fakultet sa mizernim prosjekom da bi kao funkcioner SDA doktorirao i postao akademski građanin. Enormno je bogat, a bogatstvo je stekao kao logističar i diler oružja i humanitarne pomoći za Bošnjake tokom rata, potom i kao načelnik Općine Ilidža.

'Halal Hrvati"

Bilo je šovinističkih "rendgentskih" snimanja nacionalnih gena i kod drugih naroda. Tako je predsjednik HSS i Mario Karamatić iskopao surogatni atribut, prepun mržnje, "halal Hrvati", kojim je bestidno obilježio svoje kolege političare iz sarajevskih, ali i hrvatskih stranaka.

Plaćenik Milorada Dodika i kontroverzni eskpert za terorizam Galijašević je prepoznao kako ministar sigurnosti Dragan Mektić ne liči na Srbe i da ima hrvatski genetski kod. Ministar je naime podsjetio da je Galijašević putem Mektićevog jedinstvenog matičnog broja tvrdio da on nije Srbin nego Hrvat, što je za Mektića zabrinjavajuće, pitajući jesam li manje vrijedan ako sam Hrvat, dodajući da Galijašević traži od njega da dokazuje svoje podrijetlo i to da li ga je njegova majka rodila.

O Šešeljovim fašističkim bljuvotinama je gadljivo i slovo napisati. Ispada, da bi bili ili u najmanju ruku ličili na Bošnjake, Srbe i Hrvate moramo zapravo imati genetski kod i ličiti na bogomdane vođe nacionalnih stranaka. Od sada valjda trebamo sami stati pred ogledalo i priznati da ako to nismo onda ne možemo biti nacionalne vođe, ne možemo biti članovi Predsjedništva. Tada smo nacionalni izdajnici. Oni nas prepoznaju poput srednjoškolca Ante. I mi njih, ali nažalost masovno ne izazimo na izbore ili odlazimo u Njemačku, Austriju, Švicarsku i oni pobjeđuju. I što je najpogibeljnije njih ne prepoznaju i ne smije policija i tužiteljstva.

A samo da malo zagrebu ispod površine javno razmjenjenih morbidnosti uvjerili bi se u tragove i čvrste dokaze sumnjivih djela.

I. Marić | Dnevni list

Glas naroda

ma o čemu vi mlatite bezveze, boktemazo

Muslimani na Aliju, Hrvati na Antu a Srbi na Dragana!

Slika korisnika strangelove

Već sam se bio zabrinuo gdje su antropolozi. Dobro je sve. Sieg Heil!

najprije definirajte šta su to hrvati, bošnjaci i srbi

Na plemena

Ante je moj najstariji sin.

Bilo bi pozeljno da slice na ljude

Na koga moraju sličiti pravi Bošnjaci, Srbi i Hrvati?
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari