Zašto ne bi i pošast kockanja našla mjesto u parlamentima?

ljubuski.info

Koalicija Hrvatsko zajedništvo ukazuje na veliki problem s kojim se suočava bh. društvo i koji je, kao i droga, velika opasnost za opstanak zdravih obitelji u hrvatskom narodu, a to je pošast kocke, čemu, možda i nesvjesno, kumuju i pojedini mediji idući za senzacionalnim vijestima.

Kako se pojašvnjava, mediji vijestima o raznim "velikim" dobitcima regrutiraju nove nesretnike koji će postati ovisnici raznih kockarnica, bilo on-line ili drugim putem. Istina, ponekada u medijima osvane i pokoja ispovijest onih koji su dotaknuli dno, razorili obitelji i vlastiti život, no tada je prekasno, dok drugi rezoniraju: 'ako se njemu dogodilo, meni neće'. Nažalost, takvi pomoć potraže u odgovarajućim zdravstvenim institucijama tek onda kada je prekasno i za njih i za njihove najbliže.

Svjesni smo da je borba protiv ovog poroka vrlo teška i neizvjesna, ali držimo da ne samo roditelji, već i odgojno-obrazovne institucije, na sebe moraju preuzeti još veću obvezu educiranja mladih o ovome zlu i posljedicama koje ostavlja iza sebe. Zato se zalažemo i radit ćemo na tome kad dođemo na vlast, da se predavanja o ovoj problematici što češće održavaju na raznim okruglim stolovima, a da se u školama uvede česta gostovanja onih koji mogu učenike, ali i roditelje, educirati o ovom velikom zlu i tako pomoći mladima da kockarnice zaobilaze u velikome luku. Ako je borba protiv pušenja mogla svoje mjesto naći u entitetskim i državnim parlamentima, zašto se i ova problematika ne može naći pred zastupnicima novoga saziva tih zakonodavnih tijela?", pita koalicija Hrvatsko zajedništvo uz napomenu da su svjesni da ovisnost o kocki nije samo problem BiH već i razvijenijih zemalja.

Nadalje postavljaju pitanje zašto baš mi ne bismo mogli svojim primjerom u prevenciji tog zla biti primjer i ostalima.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Zatvoren krug propadanja Hrvata u BiH Višnja Starešina | Slobodna Dalmacija
ljubuski.info
Jedinu zastavu na prosvjed donijeli Zaboravljeni branitelji Ratni poručnik, Zaboravljeni branitelj br. 690
ljubuski.info
Piralen - Mostarska skraćenica za otkaz! Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Sama svoja veleposlanica Ružica Zeljko

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari