Gužve na Bijači zbog manjka policajaca, čeka se i do sat i pol

ljubuski.info

Kilometarske kolone i dulja čekanja ponovno se posljednjih dana bilježe na graničnim prijelazima na jugu BiH.

Kako navode iz Granične policije BiH, najfrekventniji međunarodni granični prijelazi na jugu BiH su Doljani i Bijača.

Dulja zadržavanja

Duljina čekanja na prelazak granice razlikuje se od dana do dana i ovisi o razdoblju dana, ali je najčešće riječ o trajanju od 20 do 30 minuta. Tijekom vikenda na spomenutim graničnim prijelazima evidentirana su zadržavanja od 60 do 90 minuta, ističu iz Granične policije Bosne i Hercegovine.

Uz pojačanu frekvenciju vozila zbog godišnjih odmora, razlog kolonama na spomenutim, ali i ostalim graničnim prijelazima na jugu zemlje je nedostatak policijskih službenika, zbog čega nisu u funkciji svi prometni trakovi na nekim od prijelaza.
Svake godine tijekom ljetne sezone dolazi do preopterećenja svih graničnih prijelaza na jugu Bosne i Hercegovine. Uz pojačanu frekvenciju prometa i nedostatak od 529 službenika Granične policije BiH, određen broj službenika angažiran je na graničnim prijelazima za pogranični promet koji su tijekom ljetne sezone prekategorizirani u međunarodne granične prijelaze, a dio je interno zbog migrantske krize preraspoređen na poslove pojačanoga nadzora državne granice u jedinice na granici sa Srbijom i Crnom Gorom, zbog čega na većini prijelaza u BiH mogu biti otvoreni samo po jedan ulazni odnosno izlazni trak, naglasili su iz ove policijske agencije.

Suvremeni prijelazi

Ravnatelj Granične policije BiH Zoran Galić nedavno je izjavio kako Granična policija BiH nema dovoljan broj službenika kako bi u potpunosti koristila sve kapacitete na novoizgrađenom prijelazu na Bijači.
Međunarodni granični prijelaz Bijača obuhvaćen je postojećom sistematizacijom, ali ne kao novoizgrađeni prijelaz s pet ulaznih i izlaznih trakova. Na tom prijelazu angažirani su službenici Postrojbe granične policije Doljani sukladno navedenim okolnostima. Uz MGP Bijača, slična je situacija i s drugim suvremenim prijelazima u BiH, kao što su Rača, Orašje, Karakaj i Velika Kladuša, na kojima, uslijed nedostatka službenika, nismo u mogućnosti u potpunosti koristiti sve infrastrukturne kapacitete, kazao je Galić.

Alternativni granični prijelazi Bijači i Doljanima su Gabela Polje, Zvirići, Orahovlje i Crveni Grm.

Kada je riječ o MGP Gorica, zadržavanja su radnim danima u jutarnjim satima do pola sata, a vikendom su evidentirana i dulja. Na MGP Ivanica u prethodnom razdoblju nije bilo pravila, odnosno gužve tijekom ljetnih mjeseci ovise o dobu dana.

Večernji list

Glas naroda

Čudo jedno da nisu opet krivi branitelji

Nisu sada blokade nema [ * neprimjereno * ]a da rade đabe otišli di cjene rad

Ne ceka se ovoliko u Sjevernoj Koreji dje Vojska ccuva Granicu

Zaposlite branitelje i o aku su uvjek tamo...

Nisu branitelji ti podobni,triba lazne pukovnike zaposlit mala im primanja

I smiljare

Na ovoj slici nigdi branitelja što je sad kolona

Pa naj lakše svalit na branitelje evo prije par dana znali su HAK i BIHHAK da ce bit blokada bijace što nisu ljude usmjeravali 3 puta u 24 sata su obavješteni

Gužve na Bijači zbog manjka policajaca, čeka se i do sat i pol
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Zatvoren krug propadanja Hrvata u BiH Višnja Starešina | Slobodna Dalmacija
ljubuski.info
Jedinu zastavu na prosvjed donijeli Zaboravljeni branitelji Ratni poručnik, Zaboravljeni branitelj br. 690
ljubuski.info
Piralen - Mostarska skraćenica za otkaz! Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Sama svoja veleposlanica Ružica Zeljko

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari