Tražite "jedinstvo", a u biti želite jednoumlje

ljubuski.info

Ne prođe niti jedan javni nastup ili prigoda u kojoj aktualno političko vodstvo Hrvata u BiH ne odapne strelicu kako je "jedinstvo Hrvata na ovim izborima" potrebnije nego ikada. Očigledno neki smatraju kako patimo od amnezije, pa radi toga idemo malo o tom "jedinstvu".

HRS se zalaže za poštivanje legitimiteta volje ne samo hrvatskog naroda, nego svih naroda koji žive u BiH. Samo Hrvati imaju pravo birati svoje predstavnike u vlasti, pa makar krivo izabrali. Jednako tako i svi drugi narodi. No, legitimitet ne može i ne smije biti moneta za potkusurivanje, kao što su to od tog pojma uradili aktualni predstavnici hrvatskog naroda u ove 4 godine. Sjetimo se kako su Hrvati u zakonodavnoj vlasti Srbima nametnuli Milana Dunovića iz stranke Željka Komšića kao potpredsjednika Federacije, čovjeka koji je imao 1179 glasova u Kantonu Sarajevo. Svaka sličnost sa Živkom Budimirom nije slučajna. Sjetimo se kako su Hrvati netom nakon prošlih izbora glasovali i za prepuštanje mjesta ministra prometa (mjesto koje pripada hrvatskome narodu), Slavku Matanoviću, još jednog iz plejade "patriota" DF-a Željka Komšića. Sjetimo se isto tako kako su Hrvati glasovali i za najvećeg od Komšićevih patriota Emira Suljagića kao zamjenika ministra obrane.

Treba li se prisjećati kako su Hrvati u izvršnoj vlasti stopirali izmjene zakona o pripadnosti javnih prihoda s kojim bi se pokrenuo prestanak krađe novaca drugih županija od strane Sarajeva? Treba li se prisjećati donošenja zakona o akcizama, kladionicama, o pravilnicima o upošljavanju u javnim institucijama i dr. koji su svi redom išli na štetu Hrvata u BiH. Uostalom, postavljamo samo jedno pitanje: je li i po čemu i u jednom segmentu društveno-političkog života Hrvatima kao narodu i Hrvatu kao čovjeku i po čemu bolje živjeti u BiH nakon 4 godine vladavine HDZ-a BiH u odnosu na 4 godine vladavine protuustavno nametnute Platforme?

Nakon što se iskreno sagledaju sve ove činjenice, pozivati na jedinstvo prije izbora (a ne nakon) nema nikakve veze s nacionalnim interesima, nego isključivo s partijskim interesima pojedinaca koji su monopolizirali društvo u kojem živimo.

Poštovana gospodo, jedinstvo se gradi osobnim primjerom, a ne floskulama. O kakvom vi jedinstvu govorite i za kakvo jedinstvo se tobože zalažete ako se zna kako sve što ste stekli niste stekli osobnim radom nego parazitareći na proračunu. Dok običan čovjek mora tražiti vezu za odobrenje kredita, vaše gospodske stanove i silne nekretnine su plaćene novcima javnih poduzeća, proračunskih korisnika i poreznih obveznika. Dok običan čovjek mora sanjati jednakost pred zakonom, jednake uvjete upošljavanja, jednake uvjete obrazovanja, jednake mogućnosti uspjeha u životu, vi ste privatizirali javna poduzeća i institucije upošljavajući bližu i daljnu rodbinu, privatizirali obrazovanje gdje se svako zvanje i znanje može kupiti novcem, privatizirali svaku poru života, jer nije bitno što i koliko znaš i umiješ, nego čiji si i od kuda dolaziš.

Prema tome, vaše pozivanje na "jedinstvo" nije ništa drugo nego poziv na nastavak mentalno-komunističkog jednoumlja, osobito nakon što ste sve one koji su protratili 4 godine legitimnog mandata nagradili vodećim mjestima na "jedinstvenim" listama.

Zato, prije nego kažete ikome kako je glas za HRS "rasipanje glasova", iskreno narodu i nama koji smo vas podržali prije 4 godine podnesite odgovornost za, do sada, neučinjeno. Na kraju, jednako tako molimo, ne stavljajte nas u isti koš s HDZ-om 1990 i priljepcima, jer za razliku od njih, HRS gaji politiku koja nema izvješene cijene, pa je samo pitanje tko je voljan istu platiti za političko djelovanje.

Isključivi cilj naše politike je ulazak u sustav vladanja kako bi u roku od 4 godine u ropotarnicu povijesti poslali sve vas mentalne komuniste koji nas raseliše po svijetu svojom oholom, pohlepnom, sebičnom i slijepom politikom. Ne znamo hoćemo li u tome uspjeti, jer ste privatizirali i izborni proces, ali sigurno je da, unatoč svemu, nećemo posustati.

Slaven Raguž | predsjednik Hrvatske republikanske stranke

Glas naroda

Slavene imaš glasove moje šire obitelji ako raskrinkaš Dragančeta i njegovu ekipu od Gruda do sada

Za Covica i njegove Uhljebe, rodbinske popodobne Uhljebe franjevštva Hercegovacke provincije:

ZAR SE NE STIDIŠ ...
je l’ te sram,
ili noću mirno spavaš
je l’ te savjesti plam proždire i peče,
ili lijepo sanjaš
je l’ te sram onih što su pali
i svoje mlade živote dali
za Lijepu našu za ideale,
a sad od njih praviš [ * neprimjereno * ]
i dok su oni na čuki stali,
ti i takvi zemlju ste krali
pjevaIi lažno ‘Ustani bane’,
a onda trpaj dok sve ne nestane
i njima ćeš dati orden i plakete
i jedan praznik da ih se sjete
a dok su oni vodili borbe,
ti si u miru radija pretvorbe
i to što si Hrvat zar daje ti pravo
da pljačkaš i kradeš? Čestitam, bravo!
I prisvajaš tuđe da bude tvoje
i sa dva prsta pozdravljaš heroje
i dok si kra’ i uzima šta ti se svidi,
neki od pravih su invalidi
i nije im žao što su dali sebe,
al’ im je muka kad vide tebe
i šta si sve steka’ u vrime rata
i napravija sebi palače od zlata
ali ne trudom i svojim radom,
nego krađom i debelim obrazom
ali kad istina dođe po svoje
i vidi da zločin sve to je,
kad te pozovu pred lice pravde,
ti se braniš: to mi Srbi rade
i kad te optuže s potpunim pravom,
ti se tada pokriješ zastavom
i braniš hrvatstvom, bogom i vjerom,
što sveto je onim što su pod zemljom
ma pokrij se ušima, i sram nek te bude
pravi borci neka ti sude
i u zatvor triba te strpat
pa se tamo pitaj: kakav si Hrvat, kakav si Hrvat? (S.B.hrvatskoobrambenostivo.com).

Poslao je mili vođa tvog mentora Miju Jelića na ropotarnicu u RH.Ne laje ćuko radi sela nego poradi sebe vrli moj političaru.

Moj Rankoviću ne bi Mijo podržavao Slavena da ne valja. Mijo mi je bio zapovjednik spreman sam bio poginut za njega i opet bi ako treba. Ja Slavena znam odavno i ovo što ga Mijo i naši zapovjednici podržavaju samo mi je pozvrda da sam bio u pravu. Za HRS sam glasao i na prošlim izborima a sada će i moji suborci. Krivo mi je što nismo svi i ranije što me nisu slušali.

Slavene samo tako jest da nisi okupio jaku ekipu ali ste bez orasa u džepu

Tako je. Nekako se i meni čini da nam je Slaven i HRS zadnja nada. Znao sam ja čim i Gašo i Nevenko laju na njeg ne može ne valjat.

Mene svako priopćenje HRS-a pogodi u srce a da li znaju stranku organizirati vidjećemo baca me na Petrova pošten ali nitko s njima neće

Seoska lola varalica,za priču oko ognjišta!

Tko su varalice zna se

Svi razumni za HRS

Svaki put ,svaki dan kad jedan Ljubušak,Čitlučanin,netko iz Međugorja krene autom put Mostara bilo u bolnicu,posao,šoping,studiranje...uvijek se sjeti stranke svih Hrvata HDZ BiH koja nam zadnjih 25 godina svašta nešto obećava,obećanja nikad ne ispuni.uvijek nekako pred izbora ta obećanja su učestalija,žešća i uvjerljivija jer treba narod uvjeriti da su oni jedini izbor za nas i da će sve učiniti da nama bude bolje,da nam život bude ljepši.Ovaj put zapravo ta ista vladajuća elita gotovo ništa ne obećava,jer su vidjeli da nisu kadri ostvariti ni 5% obećanja.Ako i toliko.Zadesilo ih je iseljenje,propast smilja,pa sad opet huškaju narod,naravno namještenim sukobom jer političke elite sva tri naroda se dobro razumiju.ustvari privatno su u prijateljskim odnosima.Najviše što boli da naš HDZ za 25 godina nije uspio napraviti makar normalnu magistranu cestu Od Ljubuškog,preko tromeđe,Čitluka do Mostara.Opozicija ako misli da ostvari neki rezultat na ovim izborima neka se okane svađe jer je to taktika HDZ BiH,nego se uhvati kritike na račun ove ceste koja je žila kucavica,ako se hrvati misle povezati i ovdje živjeti.Blago rečeno Kobilovaču treba zatvoriti za promet i tako izraziti revolt nebrige za sve Mostarce,Čitlučane i Ljubušake koji svakodnevno riskiraju život na ovoj opasnoj cesti.Prije prošlih izbora čak su ovu cestu uvrstili u magistralnu(na papiru)obećali tunel kroz kobilovaču za 2 godine,sad nitko ne priča o tome.Slavene Ragužu znam da si bez oraha u džepu i da si jedina stvarna opozicija(ove druge ne računam jer su isti ko oni i to su do sada i pokazali9uvrsti ovu cestu spasa od Ljubuškog do Mostara i dobićeš glasova,iznenadićžeš se.Jer dosta je ove nesposobne kaste iz HDZ BiH koja ima samo to ime na koje ljudi padaju i ništa više.Nesposobni su za 25 godina obnoviti cestu koju je u ono doba sa konjima,magaradi probio Franjo Josip.
Pozdrav jedinoj opoziciji iz HRS

Za HRS

Svice Zora Sunce se Radja HRS. DOLAZI

Neka vam Bog dadne snagu i mudrost. Ušli ste u nešto što bi svatko normalan morao prije vas mladih, ali svi smo mi kukavice iz ovih i onih razloga. Svi vidimo kako stvari ne valjaju svi znamo kako ovo ne vodi nigdje svi idemo na misu svake nedjelje, ali se nitko ne želi zamjeriti. Zato neka vas dragi Bog prati i blagoslovi svaki vaš korak. Ne smijete postati poput ovih do sad. Zato radite kao što ste do sada i narod će to vidjeti i znati poštovati. Slavene glavu gore i naprijed!

Svaka na mistu.Podrška Slavenu i ekipi iz HRS
Plaše vas se samo naprid

Samo mi reci kako ćeš ako pobijedis formirati vlast sa bošnjačkim strankama obzirom da su po tvom ubjeđenju to glavni neprijatelji hrvata. Tek ćeš vidjeti kako se lako pregrize.[ * neprimjereno * ]o i zaborave obećanja. Živi bili pa vidjeli!

Pričate priču da odvučete glasove od Hrvatskog zajedništva i onda ćete s Čovićem u koaliciju jer i jeste u službi dragog vođe.
Tko te Slavene zaposlio u HT, Bevandu u Aluminij itd. Svi ste Čovićevi pijuni

Tako je! Hajde se potpiši imenom i prezimenom i reci to kad si faca? Moj Gašo bio si ministar i više nereda naoravio nego reda. Priznaj šta si sve karticom plaćao sa kumom Bakulom. Poklopite se i pripremite se jer će vam ovo zadnji izbori biti. Slavene samo naprid!

Bumo videli nema još puno do izbora.

Što ću se potpisivati, nisam ništa nekulturno rekao, prije će biti da te istina pogodila.

Slavenu prijedlog neka proceslja tko je donio zakon o povoljnom umirovljenju zapovjednika i invalida uzrok visegodisnjih podjela i danasnjih nereda

zar vam ljudi nije dobro za ovo sve je zaslužan kradeze
-samo glasajte za kradeze bićemo svi u njemačkoj i uniji a čović će bit faraon propasti hrvata tokar doktor

Mijo ce za svoju slobodu prodati kompletana Hrvatska Zvona a i HRS...tko mu može slobodu ishoditi? veliki vođa, naravno...i ova se utakmica i igra iz tog razloga ali nema potrebe za tim jer HRS i Zvona ne uzivaju veliku potporu...p.s Slavene ti bas ne možeš nikada da u nekom kontekstu spomenes svoju bivšu i nakad prežaljenu stranku, devedesetku...zavist i jal spadaju u smrtne grijehe!!

Tražite "jedinstvo", a u biti želite jednoumlje
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari