Potpisani ugovori s 54 predstavnika braniteljskih zadruga

ljubuski.info

Federalni ministar za pitanja branitelja i invalida Domovinskog rata Salko Bukvarević s 54 predstavnika zadruga u petak je potpisao ugovore o dodjeli sredstava Transfera za pomoć u zapošljavanju i samozapošljavanju braniteljskih kategorija putem braniteljskih zadruga u vrijednosti od 1.119.000 KM.

To je prva faza projekta čijom će provedbom biti zaposleni pripadnici braniteljskih kategorija, izravno ili putem kooperantskih usluga.

Ministar Bukvarević je uz čestitke zadrugarima kazao da je cilj projekta, koji je počeo prije dvije godine, zapošljavanje braniteljskih kategorija, pogotovo demobiliziranih branitelja koji su starijih godina.
Drugi cilj, koji je bitan za sve nas i resorno ministarstvo je - rehabilitacija od ratnih trauma koje svi nosimo pa i članovi naših obitelji, kazao je Bukvarević.

Izrazio je zadovoljstvo što je projekt zaživio na cijelom teritoriju Bosne i Hercegovine, okupio je zadrugare iz Modriče, Mostara, Tuzle, Pala, a među njima je i najstarija baka Emina Ramić koja zastupa svog unuka i bori se da njezin unuk, koji je dijete poginulog branitelja, ostvari određene rezultate i da živi od svoga rada.
Projekt braniteljskog zadrugarstva je pokušaj da promijenimo percepciju ljudi, da promijenimo odnos prema braniteljima, da im pomognemo da žive od svoga rada, a ne da im dajemo 'neku' bespovratnu novčanu pomoć, pojasnio je Bukvarević i dodao da se braniteljsko zadrugarstvo treba razvijati, jer daje mogućnost svima da sebi i svojoj obitelji osiguraju dostojan život.

Zaželio im je uspješnu realizaciju projekata na koje su aplicirali te pozvao i druge zadrugare da ispune kriterije i prijave se za sredstva koja su izdvojena za 2018. godinu, te naglasio da su to sredstva građana BiH.

Predsjednik Povjerenstva za dodjelu sredstava Transfera za zapošljavanje i samozapošljavanje braniteljskih kategorija Adem Šačić je kazao da se od tog projekta očekuje izravno zapošljavanje više desetina pripadnika braniteljskih kategorija i puno više neizravnog zapošljavanja putem kooperantskih usluga.

U ime zadrugara, zahvalnost na potpisanim ugovorima izrazili su Elvisa Škulj iz zadruge "3XE" – općina Pale-Prača i Marijan Orsolić iz zadruge "Posavina plod" iz Orašja.

FENA

Glas naroda

Javno objaviti sa kojim udrugama i koliko novca je svaka dobila jer ima udruga sto nista ne dobiju.

Potpisani ugovori s 54 predstavnika braniteljskih zadruga
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Sustav veza i poznanstava Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Odnos vlasti prema istinskim braniteljima Zaboravljeni branitelj br.690
ljubuski.info
Kada ovce utihnu Ružica Zeljko

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari